Charvel / Jackson Başlığı

Hayır sadece mi telinde oluyor :D Benim de DKMG'de oluyor enteresan bir şekilde. Ne zaman gitarı gigbage koyup biyerlere gitsem mi telinin vidası tamamen boşalıyor, diğerlerinde oynama olmuyor :p Ama 3 saniye falan düzeltmek pek dert etmiyorum alıştım sanırım :p ..
 
evet aynen chatkingin dediği durum.
hayret bitek bende değilmiş demek ki sorun.
işin ilginç yanı da o teli direk burgudan ayarlıyorum, akortta falan hiç bi kayma olmuyo. sanki o tel için kilit yokmuş gibi.
 
slm arkadaslar ben ke-3 almayi planliyorum finish i skull hani o alengirli kuru kafali olanlardan gitarda eski detonator manyetikler var bu gitarin guzel yanlari nedir? sesi nasildir? kotu yonleri nedir? yani verecegim paranin karşılıgını alabilirmiyim? ayrica prog metal çalmaya çalişiyorum tonlar bakimindan uygunmudur? bunlari merak ettim :D herkese iyi gunler gitarin linki bu dur :http://www.musiciansfriend.com/product/Jackson-KE3-Kelly-Electric-Guitar?sku=511669
 
Kont_De_La_Fere demiş ki:
Bir de denge sorunu vardır Kelly'lerde ama askı butonunun yerini değiştirerek çözüldüğünü okumuştum bu sorunun.
ben o sorunun sadece ağırlık merkezi tam dengelenmemiş gitarlarda olduğunu biliyodum.yani bi stratta bile olabiliyomuş.benmi yanlış biliyorum acaba yoksa en süper kellyde bile bu sorun varmı?
 
şu şekilde değiştirince yerini öne düşme problemi kalmaz ama ke1'i delmek de güven, özveri ve ter ister :)

MartyFriedman00786.jpg
 
benim arkadaşım ke3' ünde askı butonunu sap ve gövdeyi birleştiren yerdeki vidalardan birine vidalamıştı bir şekilde. yani sanırım 4 vidadan birini söküp askı butonunun içinden tekrar yerine vidaladı, o sayede denge sorununu çözdü.
 
Herkese merhaba;
Benim sorum şudur ki. Bir arkadaşım yakında Almanya 'ya gidecek. Jackson Kelly Ke2 aldırmayı düşünüyorum. Bu aletin yurtdışı ve Türkiye fiyatı nedir. Eğer neredeyse başabaş ise ta oralardan getirmeye gerek yok. Ayrıca ke2 ve ke3 arasındaki fiyat farkına değer mi? Ve son olarak bir şeyi anlamıyorum. Madem bu aletlerde denge problemi var neden fabrika bu sorunu çözmüyor. Neticede Marty Friedman 'a bu aletin reklamını yapması için epeyce para vermiş ve bunun karşılığında epey satış yapmışlardır. Durum bu ise aynı dertten muzdarip pek çok insan olmalı.
 
Ke2'nin Amerika fiyatı 2000 dolar civarında(tabii ki bu gitarın desenine göre değişiyor), Almanya'da ise biraz daha pahalı olduklarını duymuştum, ama normal bir Ke2(düz renk)nin en fazla 1800 euro civarında olacağını sanıyorum orada. Türkiye fiyatı da aslında 2000 euro civarı ama Türkiye'de Ke2 bulabilene aşkolsun, ara sıra Laylay bir Ke3'le kandırıyor bizi :D Denge konusunda da fabrikanın elbet bir bildiği vardır diye düşünüyorum ve çok rahatsız ederse güvenilir bir luthier'den yardım alabilirsin. Ke2 ve Ke3 arasındaki fiyat farkına değer mi diyosan, bence kesinlikle değer :D
 
Cevap için teşekkür ederim. Peki ke3 ün fiyatını biliyor musun? Ve bu farkı yaratan nedir? Ben ke3 Japon üretimi diye biliyorum (yanılıyor olabilirim). Japon gitarlar o kadar da kötü değil diye biliyorum.(Markaların fason olarak Kore ve Endonezya da üretilenleri hariç)
 
Geri
Üst