Charvel / Jackson Başlığı

Amerika'dan internet aracılığıyla jackson gitar almayı düşünüyorum da...en güvenilir site (yani gitarları güvenilir,bi bozukluk çıkmayan vsvsvs) hangisidir acaba? Bu arada gitarı Türkiye'ye getirtmeyeceğim.Onun için gümrük vsvsvs konusunda sorun çıkmayacak...
 
Ben musiciansfriend'den 2 tane Jackson almıştım(aldırmıştım). Musiciansfriend iyidir genelde. Music123.com pek tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla, şikayet çok. Musiciansfriend'den de şikayet edenler var ama genel olarak iyidir. Benim ve tanıdıklarımın başına bir şey gelmedi henüz.

Bu arada gitarlar konusunda bir sorun olmaz zaten. Musiciansfriend'in 45 gün memnuniyet garantisi var. Beğenmezsen(ya da arkadaşın beğenmezse, neyse artık) ya da bir sorun olursa geri yollayabilirsin. Diğer sitelerin de var bu memnuniyet garantisi ama tam kaç gün aklımda yok şimdi, yalan söylemiş olmayayım. Herhangi bir gitara bakarsan orda yazıyor zaten kaç gün olduğu.
 
akor değil akord :) floyd rose çift taraflı bir vibrato sistemi olduğu için saptan ve kendi üzerinden telleri kilitler ve akordun kaçmasını minimuma hatta sıfıra indirger.bu birazda elindeki köprünün kalitesi ile alakalı.rr5 te floyd rose yok.rr3 te lisanslı floyd rose rr24 te floyd rose original var.

fiyatlara gelince...zamanında bende randy rhoads seçiminde biraz çelişkiye düşmüştüm...bu linke bir bak bence... ;)

http://turkrock.com/ftopic46525.html

fiyatlara ise musiciansfriend de...

rr3 = 769 dolar
rr5 = 1295 dolar
rr24 = 1300 dolar civarı yani rr5 ile neredeyse aynı..

laylaylom (türkiye fiyatları) ise şu an sitede verilmemiş ancak yukarıdaki fiyatların € hali ortalama olarak.hesabını yap ;)
 
detaylara takılmaalım.Ne yani her ay gitarı akord yaptırmaa mı götürcem en iisi floyd rose olması hemde fiyat açısından daa ii rr-3 benim için...stickerları her yerde bulabilirmiim gitar için
 
gitarı her ay akord yapmaya götürmek ?? gitarı kendin akord ediceksin umarım bunu biliyorsun. ayrıca floyd rose %100 akord kaçırmaz bir sistem değil.2 3 haftada bir gitarı akord etmen gerekicek.ayrıca rr5 üzerindekiler sticker değil boyama.rr3 bolt on ayrıca rr5 rr24 de sustain açısından daha zengin gitarlar.
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
gitarı her ay akord yapmaya götürmek ?? gitarı kendin akord ediceksin umarım bunu biliyorsun. ayrıca floyd rose %100 akord kaçırmaz bir sistem değil.2 3 haftada bir gitarı akord etmen gerekicek.ayrıca rr5 üzerindekiler sticker değil boyama.rr3 bolt on ayrıca rr5 rr24 de sustain açısından daha zengin gitarlar.

Keşke 2-3 haftada bir olsa :D floyd rose kullananların ortak sorunları bendlerdeki bozulma ve sahnede tel kopma olayında gitarın ve müzisyenin dağılması , pink floyd tarzı çalmayı düşünenlere kesinlikle önermiyorum.hatta sıradan bar repertuarı çalacaksanız hiç bulaşmayın.vai satriani tarzı hoşunuza gidiyorsa floyd rosesuz olmaz diyebilirim.
 
rr5 daha iyi değil midir sustain açısından lakin sabit köprü yani. rr24 floyd rose lu. ikiside yekpare tabi ama floyd un sustain i kesiyo diye biliyorum. yanlış mı biliyorum acaba?
 
rr5 sustain açısından daha iyi görünebilir ama mesela kevin bond a göre çok daha düşük bir sustain e sahip.ayrıca floyd rose olan her gitar sustain olarak sabit köprülülere göre düşük olucak diye bir kaidede yok.örneğin sl3 denilen güzide gitar sustain açısından (en azından benim denediğim) rr5 ten fazlaydı.birazcık işçilik manyetik gibi etkenlerde var.rr24 ünde eminim tatmin edici bir sustain i vardır.
 
Sustain bence artık cok önemli bir problem değil :),yüksek gain sistemiyle artık o sorunda nasıl olsa aşılıyor,pedallarlada ayrıca vs . gitar bol sustainli ve kötüde olaabilir,sustaine fazla kafa yormamak lazım (=
 
aynı fikirdeyim bende.sadece olaya bir açıklama getirmek istedim.yani istisna şarkılar ve bazı feedback manyakları dışında 30 saniye sustaine kimse pek ihtiyaç duymaz gibi geliyor.tabi fazla sustain göz çıkarmaz :)
 
Geri
Üst