Charvel / Jackson Başlığı

yine cort şunu döver herkez cortu dövere dönmiyelim aman. genellemelerden kaçmayı öğrediğimiz zaman tartışma meselesi kalmıycak ztn

neyse benim jacksonım saten siyah yani satin black. inanılmaz şık duruyo bi kere. siyah gitarı hiç sevmem ama saten siyah apapayrı bişey. Ama çok hassas bi boya ne yazıkki. şöyle sürttürsen bile bi yere boyanın üzerinde beyaz izler falan oluşuyo. en ufak çarpmada kesin iz kalıyo çok dikkatli bakman lazım gitara.
 
rastansaga demiş ki:
Şu ünlü Rx10d yi denedimde geçenlerde gerçekten çok vasat bir gitar. Özellikle klavyesi çok kalın ve rahatsız. Biraz kütük gibi geldi. Cort X-2 bile daha iyi bence.
Anlamadığım hep cort gitarlar ile diğer gitarları karşılaştırıp kütük gibiydi felan ve cort daha iyi yazmanın sebebi nedir?
Bence burada cort mu daha iyi jackson mu tartışılmıyor ve herkesin kendine göre bi zevki var,bazısına en iyi cort gelir bazısına jackson ve bu başlıkta jackson başlığı olduğuna göre cort ile karşılaştırmanın anlamsız oldunu düşünüyorum.
Cort başlığı aç oraya yaz abicim bu başlığı karıştırma yok yere yaw gereksiz bunlar burada.
 
ya en dandik cortla ortalama bi ceksını karşılaştırmanın mantığı nedir onu çözemedim,tamam cort güzel gitarlar yapıyo benim mesela hoşuma giden bi x-custom var,ama ancak js serisine denk olack bir gitar nasıl daha iyi olabilirki

laf edecek arkadaşlara da şunu diyeyim evet ben ceksın fanatikliği yapıyorum.Başlığın adı da zaten 'Jackson sever arkadaşlar','Cort fedaileri' değil.
 
Kardeşim ben sadece misal verdim sebebi de x-2 yi denemiş olmamdır. Bu nedenle ancak onunla karşılaştırma yapabiliyorum ve bu benim fikrim.

Sizde atıp tutmadan evvel ikisini deneyip karşılaştırın rx10d yi X-2 ile veya mesela Ibanez RG270 olabilir farketmez. Sonra fikrinizi buraya belirtin. Ben canlı olarak gidip, deneyip çalıp görüp karşılaştırıyorum siz ise masa başından ZAN ile hareket ederek atıp tutuyorsunuz. Sizde karşılaştırın sonra konuşun yoksa söylediklerinizin ne kıymeti var arkadaşlar.
 
x-2 çaldım, rx çalmadım ama aynı olduğunu söylediğin dx çaldım.dx bariz öttürür x-2yi,artı x2 kadar iğrenç gitar çalmadım şimdiye kadar çaldıysam ya ariadır ya da scorpion
 
Bana hakiketen öyle geldi ama. X-2 yi bir kenara bırakalım İbanez RG270 olarak değiştiriyorum problem değil. Klavyesi çok rahatsızdı rx10d nin. Yani japon malı bir gitar ama klavyesine dokunduğumda bir an hint veya çin sandım, made in japan yazısını görünce şok oldum.
 
rastansaga demiş ki:
Bana hakiketen öyle geldi ama. X-2 yi bir kenara bırakalım İbanez RG270 olarak değiştiriyorum problem değil. Klavyesi çok rahatsızdı rx10d nin. Yani japon malı bir gitar ama klavyesine dokunduğumda bir an hint veya çin sandım, made in japan yazısını görünce şok oldum.
öyle zaten kalınlık olarak :D jacksonı diğer gitarlardan ayırıyor klavyelerinin çok çok ince olmaması öyle kağıt gibi değil klavyeler ibanez gibi,ama rahat sonuçta.sl1in klavyesi orta bi rgden daha kalındır muhtemelen ama rahat oldğunu değiştirmez neyse göreceli bunlar :)

ince klavyeli jacksonlarda var japon olaraktan en büyük örnek ayrı bir sevecen kitlesi olan concept ve performerları verebiliriz(not:ikisini de çaldım conceptim var klavyesi kv2den bile daha ince)(kv2 de çaldım :D )

neyse rastansaga cort sever biri bizde ceksın manyağıyız :) bu tartışma burda bitsin bence yoksa sürecek gidecek ;)
 
iyide işte sorun burada rastansaga...Sen herşeyi kendi fikrine göre genelliyorsun..Bende denedim rx10d yi hatta alıyorum bu hafta ve klavyesi tam benim elime göre geldi cük diye oturdu boole

Bana sorarsanda jackson randy gibi sekli olan gitar yok , bana kalsa 800$ a Rx10d den iyi alabilecegim gitar da yok ama bu 800$ a jackson rx10d den iyi gitar yoktur veya jackson randy en baba sekil gitardır diyerek genelleme yapmayı gerektirmiyor..Forumdakilerin sana olan şikayetlerininde nedeni bu zaaten..
 
"Şu ünlü Rx10d yi denedimde"

Valla üzgünüm ama ben şurasını okuduktan sonra zaten nasıl bir mesaj olduğunu farkettim. Yine üzgünüm ama birisi forumda başlık açıp bu gitarı "x" bir gitarla karşılaştırmasaydı böyle bir mesaj bence gelmeyecekti.

Şimdi bir şeyin farkında olmamız lazım, gitar bir endüstri ürünüdür, yani gayet fabrika yapımı olabilen, makineler tarafından yapılan, kullanılan ham maddenin kalitesi üretici tarafından bilinen bir "üründür" yani.

Bir gitarın "üretim kalitesi" vardır. Yani diyelim ki prototip bir gitar üretildi. Gitarın üretimi bittiğinde hiçkimse onu çalmadan onun belirli bir üretim kalitesi vardır :) Bahsettiğimiz Jackson Rx10d bu konuda baya iyi bir gitar. Süper, mükemmel veya aşmış değil belki ama baya iyi. Kullanılan malzemeler "piyasanın gitar üreticilerinden GENEL" beklentilerine göre gayet iyi, bu malzemelerin biraraya getirilişi de. Sonuç olarak biz bir Ibanez alırken abi "Japon" yapımı mı diye soruyoruz değil mi. İşte bu gitar da Japon yapımı :)

Üstteki paragrafta yazdıklarımdan yola çıkarak, "bence" birisi bir gitarla ilgili yorum yaparken, eğer kendi beğenilerini söylüyorsa biraz daha akıllı mantıklı, "rahatsız edici olmayan" sınırlar içerisinde bunu yapmalı. Aksi hoş bir izlenim bırakmıyor çünkü. Çünkü dediğim gibi gitarların üretim kaliteleri belli, o potansiyel içerisinde kişiden kişiye beklentilere göre o gitarın "iyiliği kötülüğü" değişecektir. Rx10D'de de o potansiyel yukarıda yazdığım gibi baya yüksek...
 
Arkadaslar bende cort x-6 var. x-2 nin bir ust modeli sadece sunu soylemek istiyorum: Cort gitarlar sanırım ibanez in yan urunuymus o yuzden cok benzerlikler gosteriyor. Yani klavyesi gercekten cok ince ama bu jacksondan iyi oldugu anlamına gelmiyor bunu basta silenoz olmak uzere herkes soyledi. Klavye kalınlıgı secimi gorecelidir kardesim. kim nasıl rahat ediyorsa oyle kullanır. Bu arada ben de bu cuma gunu jackson ıma kavusuyorum. Bu foruma da jackson cı olarak yazmaktan buyuk gurur seref duyuyorum :D
 
reeve hayırlı olsun sl2h'ın şimdiden ...kaç para vermeyi düşünüyosun, sanırım amerikadan getireteceksin...ya bir de ben de rx10'un x2 den daha iyi olduğu görüşünü savunanlardanım, ama rastansaga çok abartılı bir yorum yapmamış.. herkes bence biraz sert teğki vermiş.. reeve'in dediği gibi jackson bizim babamızın malı değil (bu arada soyadımı mahkeme kararıylajackson olarak değiştirmeye karar verdim :D, baba adım da groover olacak :D )
 
Ben fikrimi söyledim. Sap olarakta "ne kadar ince o kadar iyi" diye bir görüşüm yok zaten. Örneğin en rahat les paullerin klavyesi gelir bana hatta özellikle ritimler için. Öyle bir kural olsaydı zaten adamlar aptal değil, en incesinden yaparlardı tüm sapları demek ki bildikleri birşey var.

Bana yanlış gelen sadece sapın kalınlığı değil başka birşeylerdi bilemiyorum belki fretlerden veya sapın yuvarlama tarzından(u biçimliydi sanırım.) Elim yağ gibi kaymıyordu çalarken birşeyler eksikti. Sap bana haz vermedi. İşçilikten olabilir veya çalındıkça düzelecek birşey de olabilir. Veya sorun bende de olabilir ya da alışkanlıkla alakalı bir durum da olabilir.

X-2 ile karşılaştırmamın sebebi ise X-2 sapının işçilik olarak kötü ve fret uçlarının ellere batmasıydı. Yanı ben onu kötü bir örnek olarak verdim. Biraz mübalağa ile karışık X-2 bile daha iyidir dedim. Bu sadece benim fikrim kasmıyorum. İnandığımı söylüyorum.

Gidip bu gitarı denememin sebebi de son zamanlarda baya muhabbetinin geçmesiydi. Karşılaştırıldığı gitarları bildiğimden giderken beklentim baya yüksekti ama benim için hayal kırıklığı oldu. Bu BENİM fikrim tekrara belirteyim. İmzamda belirttiğim gibi BENCE.

Uslubum sert olduysa gitar hakkında, önce gitardan,japonlardan ve bu gitarın sahibi olanlardan veya olacaklardan ve tüm Jackson sahiplerinden özür dilerim.

Rahatlayın biraz. Selamlar.
 
rastansaga tamam fikrini belitmişsin de sence de forumda alakalı alakasız her başlığa girip" cort süper" tarzı yazılar yazman saçma değil mi? bıkmadın mı yani?komik duruma düşüyorsun artık.lütfen bunu tekrar düşün.
 
Valla şöyle özetliyim Gibson USA ve Jacksoun USA görebileceğiniz en odun klavyeli gitarlar belki de. Ama iyi gitarlar. Etikete bakıp a o gitar hint malı çin malı vs demeyin. Fransız bile olsa gitar gitardır. Çalanda marifet
 
ya ben bişey sormuştum ama bu cort meselesinden kaynadı tekrar açayım konuyu,

umuttan(celephais) öğrendiğim kadarıyla jackson usa serilerinin üretimini artık 'seri' yapmayacakmış,zaten custom olan bu gitarlar custom-shop mantığıyla sipariş usulü üretilecekmiş.Ama yine konfigürasyonu finishi sabit bir gitarı siparişle alacaksınız herhangi bir ekstra istek yapamayacaksınız gerçek custom-shop gibi.

Ben bunu uzun uğraşlar sonucu beyaz kv2 almaya çalışırken öğrendim,şubata gün almam nedeniyle de sl1 aldım bir adet,şimdi kargosunu bekliyorum,umut yolladı saolsun

arkadaşlar böyle birşey önceden varmıydı benmi bilmeden hareket ettim ben mi bekleyemedim :) yeni bir uygulamaysa bilgisi olan varsa tartışalım değişik bi yöntem çünkü

ahdım var bi tane de kv2 alcam :D
 
Geri
Üst