Ibanez Başlığı

godeadevil demiş ki:
godeadevil demiş ki:
ya abi bendede şoyle bi sorun var:
ben 2 hafta fln once peşin 600 ytlye bi rg370dx aldım ank zuhalden ama gitar hiç hoşuma gitmedi
satmayı bile düşündüm ama vazgeçtim gitar şu endonezya yapımlarından
dokunsam çiziliyo ama çizikler sadece gitarın üstünden yansıyan ışık gözüme çarpınca belli oluyo onun dışında baktığım zmn pürüzsüz bi tane çizik bile yok yani kaymak gibi. parıl parıl parlıyo bu ufak tefek çizikler yani çizikte değilde sanki cilasında ufak tefek var yok arası bişey işte her neyse normalmi bu eğer kore yapımı alsaydım da olurmuydu kullanan arkadaşlar varsa...
?????????????* :roll:

bende de 370dx var. valla baktım az önce, böle güneşe tuttum, çok kasınca gözüken ufak çizikler var. ama bu kesinlike normalde görünmüyor. yani görmek için epey kastım :)
 
Arkadaşım 1 ay evvel aldı bi tane s470dx 1 2 saat çalma fırsatım oldu. Ayarları iyi yapılmamıştı action u biraz kötüydü gitarın.

Rg370 ile yakın ayarda bi gitar. Klavyeleri baya benziyor. Fark olarak s470dx teki ZR bridge EdgeIII e göre gerçekten çok daha kaliteli bi sistem.
 
Benim de bi sorum olacak.. yaklaşık 1 yıldır Rg-1570LH e sahibim.. Tremolo kolunu tam yerleştirince kol ses poduna çarpıyo çok olmasada öyle kullansam iz yapacak.. çift kademe yerleştirmesi var galiba ben tek kademe yerleştirip bu sorunu hallettim.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa, yaarsa çok sevinirim. Bu arada gitarımdan çok memnunum.. Ses olarak biraz sert olsada processor ayarı ile yumuşak tonlar almak mümkün.
Bide gate olmadan parazitleri olmasa daha ii olacak yakında bi DI-BoX almayı düşünüyorum.Üzerinde V7 ve V8 bide H1 manyetik var.çok memnunum sadece gatesiz hafif cızırtı var ama bu kablodan kaynaklanıyo olabilir bana göre.. Görüşmek üzere ii günler..
 
ilteris demiş ki:
Arkadaşım 1 ay evvel aldı bi tane s470dx 1 2 saat çalma fırsatım oldu. Ayarları iyi yapılmamıştı action u biraz kötüydü gitarın.

Rg370 ile yakın ayarda bi gitar. Klavyeleri baya benziyor. Fark olarak s470dx teki ZR bridge EdgeIII e göre gerçekten çok daha kaliteli bi sistem.

tonlarını ya da diğer farklarını rg370 le kıyaslasan okadar fiyat farkına
değermi??
 
Arkadaşlar benimde bi sorum olcak size.Ben ibanez btb1206e almak istiyorum kadıköyde tnt musicte buldum ama arkadaşımın biri tntdeki ibanezler ibanez değil 2. kalite dedi ne kadr doğru?Bilenler yardımcı olsun lütfen merak içinde kaldım.
 
ya arkadaşlar benim bir sorum olacak bundan onceki sayfalardada yazmıştım ama hiç cevap yazılmadı :!: sorum ibanez edr 740 ex hakkında olacak manyetikleri ibanezin uretmış olduğu emg kapalı manyetikleri kullanan varmı aranızda :?: nasıl bir gitar.....
 
dvnblue3 demiş ki:
ilteris demiş ki:
Arkadaşım 1 ay evvel aldı bi tane s470dx 1 2 saat çalma fırsatım oldu. Ayarları iyi yapılmamıştı action u biraz kötüydü gitarın.

Rg370 ile yakın ayarda bi gitar. Klavyeleri baya benziyor. Fark olarak s470dx teki ZR bridge EdgeIII e göre gerçekten çok daha kaliteli bi sistem.

tonlarını ya da diğer farklarını rg370 le kıyaslasan okadar fiyat farkına
değermi??

Aralarındaki fiyat farkı ne kadar tam bilmiyorum. Ama köprü çok önemli ve rg370in köprüsü baya dandik bişeye benziyo S470 deki köprü ise ona göre çok üstün. Benim kendi gitarımda Edge Pro var ve ZR ile nerdeyse aynı performans olarak. Sapları nerdeyse aynı. S serisi 22 perde olduğu için bi dezavantaj olabilir. Özellikle 24 perdeye alışmış bi solosu için ilk başlarda zor oluyor :) Manyetikler ise zaten aynı ikiside INF set taşıyor. Diğer büyük fark ise gövdelerin ağacı. İşte bu konuda ben pek bişey bilmem o yüzden Basswood ile Mahogany karşılaştırmasını başka bi arkadaş yaparsa iyi olur. Bir de tarzın bu 2 gitar arasında seçim yapmanda büyük bi etken. Rg370 daha çok metal için gibi... S serisi ise daha yumuşak şeylere gider gibi görünüyor.
 
Zevk meselesi. Birçok virtüoz basswood tercih eder, bunun altında daha çok gitarın hafif olması yani sahnedeki rahatlık yatar. Ama benim maun çok daha fazla hoşuma gidiyor.
 
Benim de bi sorum olacak.. yaklaşık 1 yıldır Rg-1570LH e sahibim.. Tremolo kolunu tam yerleştirince kol ses poduna çarpıyo çok olmasada öyle kullansam iz yapacak.. çift kademe yerleştirmesi var galiba ben tek kademe yerleştirip bu sorunu hallettim.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa, yaarsa çok sevinirim.

arkadaşım bende rg1570mrr kullanıyorum. volume ayarına değmesinin nedeni volume düğmesinin fazla yukarıda olması. bazen bunlar gitardan çıkar. insanlar aa buda olurmu der ama alakası yok. yan tarafında düz bir vida var. yüksekliği ayarlayıp o vidayı sıkarsan problem kalmaz. kol 2 kademe değil. sen tam takmadan çalıyosun bu arada 2 kademe kauçuk var iyi kavrasın diye. bende gitardan memnunum ama manyetiklerden değil. pafpro ve tonezone alıcam. başka tavsiyesi olan varsa söylerse sevinirim.
 
dorlin demiş ki:
mahogany basswood'dan daha üstün ve daha iyi tonlar veren bir ağaç diye biliyorum ben.

Gayet göreceli kavramlar,kime göre üstün neye göre üstün...

Bassvood un ton dan ziyade hafifliği rezonansının kalitesi birinci tercih sebebidir,ama bir gerçekte varki nedense ton delisi gitarcılar bu ağaçtan imal edilmiş gitarlrı pek tercih etmiyorlar...

Sevdiğim bütün gitarcılar genelde alder gövde gitarları kullanıyorlar,örneğin Steve VAi de yıllardır ibanez kullanır ama gitarı alder dir ve bu tonu düşünülürken hep gözardı edilir...
 
Yeni S Prestige'ler hakkında ne düşünüyorsunuz?
S2170FW
S2170FW_NTF_1M_01.jpg

S2170FB
S2170FB_NTF_1M_01.jpg

Görünümleri çok şık gitarların, mahogany gövdeleri var ve birisi poplar kaplama diğeri bubinga diye bir şey. Bu kaplamaların sese bir etkisi olur mu ya da Prestige olmaları çok birşey değiştiri mi? Çünkü diğer S'lerle aralarında büyük fiyat farkı var.
 
Üzerindeki kaplamanın olumlu olumsuz sese hiçbir katkısı yoktur,kalıbımı basarım :)

Ama görüntü açısından hoş duruyorlar,maple poplar,ash çeşit çeşir ağaç var hepsi cilalandığında farklı farklı duruyorlar,poplarında demekki böyle bir şey...
 
BU S serisindeki ZR Köprüler benim baya hoşuma gitti. Köprü ayarını yapmak için yayların oldugu vidaları sıkmak yerine oraya değişik bi sistem yerleştirmişler ayarı ordan yaabiliyorsunuz.
 
S470 dx kullanıyorum. Ağaç üzerine yorumlar yapılmış, bildiğim kadarıyla maun mid tonlarda bir ağaçtır ama tonu bir yana basswood dan ağırlığı ile ayrılır. Kullanan arkadaşlar bana hak verir, ince gövdeli ama ciddi ağırlığı olan bir gitar. Üzerindeki INF ler pek tatmin edici tonlara sahip değil, ben şahsen köprü manyetiğinden hiç haz almıyorum. Klavyesi rahattır, köprüsü fena değildir. Zero Trem. sistemi sayesinde arkadaşın bahsettiği gibi köprü ayarı yapabilirsiniz. Görüntü olarak da hoş gitardır
 
BEnde s470 kullandım,tremolo su beni baya yanıltmıştı,çok fazla tremolo koluyla oynayan birisi değilim ama ne zaman kullanmaya kalksam abartısız bir tel kopartıyordu,sebebni anlayamadanda sattım zaten...

Arkadaşında bahsettiği gibi bvaya ağır bir gitar,fakat gövde merkezine doğru gitarın gövdesi kalınlaşıyor öyle çok ince bir gitarda değil aksine bahsettiğim yerleri diğer ibanezlerde birazdaha kalın...
 
Peki tavsiye eder misiniz s470'i?
9579048702978 kere söylediğim gibi s520ex veya s470 almayı düşünüyorum.850-900 ytlye kadar bir gitar düşünüyordum. s520ex bundan biraz pahalı ama eğer s470le arasında çok fark varsa onu alacaktım.
Siz bu gitarları önerir misiniz veya bunları önermiyorsanız neleri önerirsiniz?
 
Geri
Üst