Ibanez Başlığı

ya senin zevkien kalmış klavyelerinin ve ağaçlarınınf ark yapacağını sanmam

benr engini sevdim,ekstradan pickguardı var,ki çok çok gerekli bişiy değil ama bens eviyorum öyle görüntüsünü tek deridm o manyetikler falan zaten ikisinide alsan iksindede süper manyetik yok =)

ben yine düşünüyorum hala şunu mu alsam bunu mu alsam falan diye neyse :D

inlay istiyorsan 2570 e de bakabilirsin 2550yle aynı fiyat
 
maniaq demiş ki:
saol ama en erken gidebileceğim tarih büyük ihtimal 8 nisan. bu haftada zuhale ibanezler gelecekmiş sanırım.

Zuhal'e ibanezler mi gelecekmiş? :eek: 8O Heralde şu aradığım model (RG350DX) artık endonezya olarak gelir.... :cry: Arkadaşlar nasıl iletişime geçebilirim? Bana telefon numarası falan verebilirmisiniz Zuhal müzik'in?
 
Mick Thomsonın ibanezini gördünüzmü bilmiyorum ama acayip hoşuma gitti tek sorunu seven inlayi bence.Bu gitar türkiyede bulunurmu, bulunursa kaçadır.
 
Eusine demiş ki:
maniaq demiş ki:
saol ama en erken gidebileceğim tarih büyük ihtimal 8 nisan. bu haftada zuhale ibanezler gelecekmiş sanırım.

Zuhal'e ibanezler mi gelecekmiş? :eek: 8O Heralde şu aradığım model (RG350DX) artık endonezya olarak gelir.... :cry: Arkadaşlar nasıl iletişime geçebilirim? Bana telefon numarası falan verebilirmisiniz Zuhal müzik'in?
gelecekmiş yakın zamanda..endonezya malesef.. :cry:
 
arkadaslar bir tavsiyede bulunacağım...bilmiyorum bulunurmu şuanda ama ben genede ibanez sever arkadaslarla bunu paylaşmak istedim..bende ibanez rg 450bk ltd var japon üretimi..v7-s1-v8 manyetikler var..işçilik ve kullanılan mazlemeler oldukca iyi...bulursanız yapısın derim..
 
maniaq demiş ki:
arkadaşlar kazma bi sorum olacak. kutusuyla aldığım prestige in içinde askı,pena,kılıf falan vardır değilmi? amfidende jack çıkar heralde.. birde harmony centraldeki yorumlarda 2550 nin ilk ayarlarının çok kötü olduğu yazılmış. zuhalden alınca orda ayarlarını yaptırabilirmiyim yoksa adamlar sadece satış mı yapıyor???

Kutusuyla aldığın Prestige serisi gitarının içinde askı, pena ve kılıf olmayacak. Amfinden de jack çıkmayacak :D Zaten RG1570 için 1000 YTL'den fazla para ödemeyin nakitte. Bu da eğer Team J. hardcase fiyata dahilse ödeyebileceğiniz tutar. Case vermiyorlarsa kesinlikle 900 YTL'den fazla ödeme yapmayın.
Ayrıca Ibanezlerin kalitelerinin çok düştüğü ve alırken çok seçici davranılması gereltiği yönünde bazı yorumlar var. Bunlara kısmen katılıyorum fakat gitarı elinize alın; kırık, çatlak vb arızalar var mı bakın. Daha sonra gitarın yüzeyi yere paralel olacak şekilde köprüden headstocka doğru sapa bir bakış atın. Eğer sap dümdüz bir çizgi gibi gözüküyorsa (kalın mi telinin olduğu hizada homojen, hafif bir öne gelme gözlenebilir) o gitarı alın! Tabii fiyatı da belirttiğim kriterlere uyuyorsa. Seri üretimin diğer dezavantajları olan dayanıksızlık gibi şeyleri ancak uzun vadede görebilirsiniz. Rezonans vb ses karakteristiklerini ise ancak iyi ses çıkışı sağlayan sistemlerde uzun ayarlar yaptıktan sonra anlayabilirsiniz. Ya da alın bir çekiç, bir de rezonansın oluşturduğu ses genliğini ölçen bir alet gitara vurun. Mağazadaki görevli de size vursun sonra :D

Son olarak;
Ibanez'in fabrika çıkışı bütün gitarları ayarsızdır. Distrübütorün dağıtım yaptığı mağazalarda ayar yapılır. Ve Zuhal bu konuda berbat bir isimdir. Bilen birini yanınızda götürün ve ayarlar konusunda ısrarcı olmasını sağlayın. Ayrıca bu adamlar size gitarın yanında hardcase filan yok derlerse inanmayın. Prestige serisi gitarlar hep hardcase ile satılır. Hardcase'in içinde de alyan takımı, yedek iki tane tremolo kolu plastiği ve kullanma kılavuzu olmalıdır. Bunlar, hardcase'i de başkalarına satıyorlar. Dikkatli olun. Faturalı alışveriş yapmazsanız garanti geçerli olmaz. Hardcase dahil en fazla 1000 YTL ödemeyi unutmayın!
 
Kardeşimin rg1570 de manyetik değiştikten sonra şunu gördük delikler tam açılmamış.Neck manyetiğini eğer düz hale getirmişler.Bunu ilk bakışta manyetiği sökmeden anlamak mümkünmü.
 
@euphrates zuhal kutusuyla beraber satıyoruz dedi gerçi ben sormadan. fiyat 1050 ytl.. kullanma kılavuzuna bakarak ayarlarını yapabilirmiyim?? 2550 var biyandan o da 1240 tl gibi bişeydi.. off ya çok zor işmiş gitar almak..
 
Her zaman kullandığın telden 1 takım alıp sap, manyetik,tel yüksekliği, entonasyon ayarı yapıcan yada yaptırıcan.İbanezlerde beni en çok korkutan şey sap ayarı ince oldukları için fazla eğmeye gelmiceklermiş gibi bir his veriyor. Belkide sağdece kuruntu yapıyorum :D.
 
Evet rg370DX aldım... Oldukça da harika bir bebek bu. Elimdeki beşpara etmez gitardan da kurtulmuş oldum böylelikle :D Antep'te kazık atmayan yer yoktur diye düşünüyodum ama Egemen müzik diye bi yer vardı yine tuzluydu fiyatı ama antep piyasasına göre bence mükemmeldi. Ayrıca deliturko'nun dediği D'adariolar orda 17 YTL. Antep'te oturanlar için söylüyorum yani Kurslara felan güvenmeyin burda bir pena müzik var her gün yenileri kazıklanıyormuş bi zamanlar benim yediğim gibi. Oradan da çocuklarınızı uzak tutun. Canı rock enstrümanı isteyen (ibanez, fender, cort..) müzik markete gelsinler. Bugün marketin sahibiyle konuşurken başka bir müşteri daha geldi oraya ki pena tarafından kazıklanmış. Fiyatlar hakkında bilgi almaya gelmiş. Benim sattığım gitarı görünce aynı gitarı onlara da %100 kakalamışlar.

Biraz reklam gibi oldu ama antepte de en azından gitar alınacak yer varmış bugün mutlu oldum. Piyasadaki son koreli RG370 DX i de ordan çekip aldım ;)

Herneyse konuya gelelim. Gitarı aldığımda sap kısmı ile gövdenin birleştiği üç vidadan 1.2 tel kısımlarını destekleyenleri gevşek ve oynuyor. Bunu sıkmamın bir etkisi olur mu ve bir de ince mi telinin 1. ve 2. perdeleri aynı sesi veriyor. Bu sorun mudur ona göre yarın sap ayarlarını bir kontrol ettireyim. Onun aslında pek bir önemi yok çaldığım parçalar itibariyle. Ama çok analog bir çin strattan ibaneze geçtim cahilliğimi mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Antepte bi müzik hocası var Yaşar diye DANA gibi bişey onun müzik aleti dükkanı varmış. Pena müzik dediğin yer orası olmasın? :D:D Ankaraya kadar ünü geldi o adamın. g.Antep Anadolu lisesinde müzik öğretmeniymiş kendisi tanıyormusun? :)
 
Yo hayır DANA değil, zaten alakası yok ;) Ama 5 senedir burdayım ve geçmişteki müzik kursları hakkında tam bir bilgim yok.
Orda yaşar diye bir hoca ismi hiç duymadım zira PENA'da 3 ay kursa gitmiştim ;)
Ayrıca ben G.Antep anadolu lisesi mezunuyum ;) Orda yanlış hatırlamıyorsam Yaşar Cıkcıkoğlu vardı. O okuldaki en popüler müzik hocasıydı ve ünlüydü. Sonra ben hazırlıktayken emekli olup Antalya'ya gitmişti. Kemancıdır kendisi ve mükemmel çalarmış :). Onun penayla da alakası yoktur.
Ne olursa olsun öyle birşey olsaydı bile beni enterese eden o kursun ticari ahlakı.

:D :D Ben zaten şu sıralar lisemi de ziyaret etmeyi düşünüyorum gitmişken bir sorayım ok? :D Müzik hocalarıyla aram hep iyiydi lisede 8)
 
Adamın eline JEM ver steve vaiden iyi çalar diyorlar. Ünidern arkadaşlarım var da senin okuldan mezun onlar anlattı euheueh :) Neyse ibanez başlığını kirletmeyelim...
 
Eee erginn yane ibanez bu :p benzer mi diğerlerine :D ben de bayıldım yaa ülen sapı atmamış olsa şimdi bağıra çağıra evi ayağa kaldırırdım :( Hayırlı olsun. Artık kim tutar seni! Benim için de çal iki kere nothing else matters! iyi gitarda başka keyfi! Yarın şunu sap ayarını yaptırıyım da :oops: :twisted: sonra.. Hıhahahah! 8) :twisted:
 
Geri
Üst