Ibanez Başlığı

teşekkür ederim cevap için.. evet amfiden gelmiyor ses.. gitarı calarken fretlere carpında geliyor ama ilk 4 telde yok sadece son kalın iki telde.. bu ilk floyd rose gitarım olduğu için endişe ettim de..akor yapması zormus gercekten..
 
öncelikle gitarın hayırlı olsun. ben de 1570 kullanıyorum, ve senin dediğin olay benim için bir tercih sebebi :) yani ne tür müzik yapıyorsun bilmiyorum ama o olay mi ve la tellerine tatlı bir kirlilik ve biraz daha hacim katıyor, o yüzden son iki teli biraz daha aşağıda kullanıyorum.

floyd rose'u da berkay'ın "floyd rose hakkında her şey" başlığında verdiği bilgiler doğrultusunda sabitledim, kurtuldum gitti ya :p
 
vallahi clean tonlarda calmak istediğim için tercih ettim aslında 2550 yi, bir de gerçekten bende panik hali yarattı cızırdaması:) tecrübesizlik işte.. pivot vidayı kaldırırken tellerin gevşek olması gerekir mi pekii.. son çara sanırım bir luthiere de göstermek olucak sanırım içim rahat etsin diye.. takıntılımıyım nedir yahu:)
 
iyi dileğin için tesekkürler sertsessiz, gercekten yeni bir gitar akmak yeni biri ile cıkmak gibi bir sey, hem deli gibi heyecanlanıyorsun hem de bir sey olmasın diye kaygı hissediyorsun.. ama sevdim bu durumu acıkcası:) ayrıca dediğini yaptım cızırtı gitti strum sağ olasın..
 
susuzyaz demiş ki:
iyi günler arkadaslar.. bir süre önce ibanez 2550 gitar aldım .. gitardan memnunum ancak bir sorunum var. üst mi teline ve la teline hızlıca vurunca teller fretlere carpıp cızırtı yapıyor. diğer tellerde bu sorun yok.. bu nasıl bir sorundur halledilebilir mi.. bir de gitara bir ayar yaptırmak istesem istanbulda ibanezden anlayan iyi bir usta tavsiye edebilirmisiniz? şimdiden teşekkürler..

tabi cızırtının boyutuda önemli arkadaşın dediği gibi amfide çalarken çok fazla rahatsız etmiyosa normaldir.Daha kalın tel kullanmayı dene.
 
ya marka biraz sana kalmış.kimileri daha uzun gidiyor tabi fiyatla ilgili nede olsa.10" lik takım perdelerde sorun çıkarmayan bi ölçü ama alışması biraz zor geliyor.bend olayında filan biraz daha kastırıyo.1 seferlik al dene
beğenmezsen 8-9 takım alırsın.
 
bu hr giger serisi süslü gitarlar, sanırım bilindik rgt serileriyle aralarında başka fark yok, inf manyetikler, neck thru, yani rgt alırsan bir şey fark etmez, paran da cebinde kalır diye düşünüyorum.
 
arkadaşlar selam tam rg2550 almaya karar verdim ve kendimi ayarlıyodum ki satış elemanı arkadaş bana ibanezlerin jem ler hariç kontraplak olduğunu idda etti bukadar okudum herkes ağaçtan bahsediyo sadece klavye mi ağaç dumur oldum yani ağacım tonlara bir etkisi yok felan deyince koşar adımla çıktım doğruluk derecesi nedir kafam karıştı biri beni durdursuuuunn
 
doğruluk derecesi sıfırdır arkadaşım :)
internette japon ibanezlerin yapıldığı fabrikanın resimleri var fujigen fabrikası...Gir ordan görürsün kendi gözlerinle kontraplakları :D
 
eastbloode demiş ki:
arkadaşlar selam tam rg2550 almaya karar verdim ve kendimi ayarlıyodum ki satış elemanı arkadaş bana ibanezlerin jem ler hariç kontraplak olduğunu idda etti bukadar okudum herkes ağaçtan bahsediyo sadece klavye mi ağaç dumur oldum yani ağacım tonlara bir etkisi yok felan deyince koşar adımla çıktım doğruluk derecesi nedir kafam karıştı biri beni durdursuuuunn

Hangi satış elemanı la o. :D

Bir numaralı kuralımız: Fender satan adama Ibanez, Ibanez satan adama Washburn sormayacaksın, dünyanın en kötü gitarı, ele alınmaz, iğrenç, boşa verilmiş para, sunta, MDFdir bütün modelleri o markanın, tipine bakar müşterinin, içinden der ki bu eleman JEM alamaz, "işte bi JEM iyi aralarında...", halbuki RGT320, RGA321... Sor bakalım haberi var mı bu modellerden, yoksa da git söyle manavda armut satsın, patlıcan satsın o eleman. =)
 
Benim suntadan iyi ses çıkıyomuş o zaman bide ağaç olsa neler olcak demek :D


Bide bak ben şeyi farkettim Edge Pro köprü sistemi varya o da sanırım "marshmellow"dan =D Isıtınca tadı çok güzel oluyo :D


Neyse geyik bi kenara
1-Elinle tıklatsan gövdeyi anlarsın zaten
2-Manyetiklerini çıkar bak direk karşında saf ağacı görürsün zaten
3-En kötü ihtimalle gitar çizilse altından çıkan renktende çakarsın


Laylaylom satıcılarındandır kesin o eleman, onlara göre Jackson'ın en dandik modeli bile JEM'den daha iyi :D
 
_DreamofStyks_ demiş ki:
...

1-Elinle tıklatsan gövdeyi anlarsın zaten

...

3-En kötü ihtimalle gitar çizilse altından çıkan renktende çakarsın [/u]

...

O kadar polyesterden tıklayınca anlamak pek kolay değil bence...

Gitarın çizilince altından sunta rengi (=masif ağaç rengi) çıkabilir. Bir de o pek iyi bir çözüm değil, en iyi ihtimalle bir bardak soğuk su içilir ki pek hoş olmaz... :)
 
Sunta ile koskoca Ibanez Prestige bir gitarın eminimki arasında ciddi derecede normal duyu algısı ile anlayabilceğimiz bi fark vardır.Bunun içinde zannetmiyorum 3-4 yıl geçirilmiş olsun.Ibanez hakkında biraz bilgisi ve bi süre kullanmış birisi rahatça ayırt edebilir sunta ile Ibanez'i.
 
Geri
Üst