MindCrime (Power Thrash) - Ankara

Her geçen konser daha iyi oluyorsunuz.Taylan vokalini oldukça geliştirmiş , daha iyi olmuş.Dostlarım ben nacizane bir eleştiri yapıcam izninizle :LOL:
Vokal bazı şarkılarda ince notalara çıkamıyor olabilir , bu gayet doğal birşey.Ama bence madem çıkamıyorsa o şarkıları çalmazsanız daha mantıklı olur diye düşünüyorum.Bkz: Alone in the dark , Electric Eye kalından söyleyince yer yer beni rahatsız eden şarkılar oldu vokal olarak.

Onun dışında Testamentler ve Pantera çok iyiydi.En iyiside bestenizdi.


Bu konser benimde favori adamım Giray ' dı.Hey yavrum be genç kızların sevgilisi thrashcilerin idolü :p:LOL:


Başarılarınızın devamı...
 
10 tane thrash sarkisi soleyip üstüne Electric eye solemek kolay degil ki sarkidan oncede soledim bunu,ayriyeten ben gayet iyi soledigimi düsünüyorum herikisinide , genelde bole konularda karsi tarafa hak veriyorum ama bu sefer beni tatmin eden bir performans oldu,emrecim bence sen sarkilarin nasil yorumlandigina dikkat etmelisin tabiki benden halford sesi cikmicaktir...
 
Ses rengi olarak bahsetmiyorum , halford seside tabiki beklemiyorum.Demek istedigimi anlatamadım sanırım.Alone in the dark'ın nakaratını bir oktav kalından söyleyince şarkı anlamını büyük ölçüde kaybediyor bence,Electric eye da buna dahil.Bu benim fikrim.Birde thrash grubu oldugunuz için 10 tane thrash şarkısını arka arkaya söyleyemem gibi bir lüksün oldugunu düşünmüyorum açık konuşmam gerekirse.Tatmin edici olmadıgını söylemedim yukardada yazdım dikkat edersen çok daha iyi olmuş vokal ama bence o şarkıları çalmasanız daha mantıklı olur dedim.Genel olarak gayet iyiydi.Umarım alınıp kızmıyorsunuzdur sadece ben böyle düşünüyorum.
 
peki, 1 kisiden daha ayni elestiriyi duyarsak daha cok sevinirim , yada cok büyük bir müzik insanindan bunun tam tersini duymamiş olsam da ..tamam...yine de tamam
saol emrecim
 
Ulan Nortın ne adamsın ya, belki çok iyi olduğu için de rahatsız olmuş olabilirim diyorsun yani ha :D

Ya şimdi vokal öyle bir olay ki, akordunu yapıp çıkamıyorsun sahneye, şahsen bir vokalist bir konserde kötü olmayan bir performans sergiliyorsa benim için bu iyi birşeydir. Bizim gitarlarımızdan gözümüzle görüp bastığımız sesler çıkıyor olmasına rağmen çoğu zaman hatalar yapıyoruz. Bir gitaristin sahnede bir şey duymadığını düşünün; gitarın klavyesi önünde, ne yapacağı çok belirli. Bir de vokalistin sahnede birşey duymadığını.. Kaldı ki bu konserlerde en sık karşılaştığımız en basit sorunlardan birisi. Ben konserden önceki gece 5te yatıp konsere çıkabilirim ama bir vokalist yapamaz vs...

Onun için, herhangi bir vokalisti değerlendirirken olması gerektiği gibi, Taylan'ı da bir konserle, bir stüdyo performansıyla değil de uzun vadede değerlendirmek lazım. Hatta bunu da geçin bizim gibi amatör gruplar için esas olan ne kadar iyi olduğun değil kendini ne kadar geliştirdiğindir bana göre, ne kadar iyi olursan ol amatörsün sonuçta. Taylan da kendini gayet hızlı geliştiriyor bence... Koçum benim :mrgreen:

Bir de olayı herhangi birinden bağımsız düşününce, bir yerini kayıtta olduğu gibi yapamamaktan dolayı bir şarkıyı çalmamak yine bizim gibi gruplar için hiç de mantıklı olan bir davranış değil bence. Genel olarak çok geniş yelpazede coverlar yapıyoruz (Testament-Megadeth-Pantera bile gayet geniş bir yelpaze banan sorarsanız. kaç vokalist bunların hepsini olduğu gibi söyleyebilir, kaç gitarist bu grubun gitaristlerinin vibrato tekniğini olduğu gibi yansıtabilir? mesela) Onun için bizim konserlerimizde albüm kaydı gibi çalmaktan çok paylaşım ön planda oluyor.

Mesela çalınacak 6 coverın 5ini hakkını tam olarak verebileceğini düşündüğün şarkılardan seçip, bir tanesini de abi çok iyi olmayabilir ama konserde çok eğlenceli olacaktır diye düşünerek seçmek gayet mantıklı bir yaklaşım bence. illa kasacaksak bence kimse Judas Priest çalmasın mesela. Ama öyle değil işte, konserde dinlemek istiyor insan, grup da çalmak zevk almak istiyor. Mesela Kehanet'ten Painkiller dinlerdik konserlerde, iyi veya kötü o ortamda canlı olarak Painkiller dinleme zevkini Kehanet grubu yaşatırdı bize. Yarın bir gün biz de bir adet Evergrey çalarız, iyi olmaz ama konserden Evergrey dinlemiş, "oh be" diyen bir insan olarak ayrılırsınız. Bir gitarist X şarkısının solosunu kayıtta olduğu gibi çaldığındaysa "konserde kayıttakinin aynısı gibi x şarkısı solosu dinlemiş insan" olarak ayrılmıyorsunuz, öyleyse bile bir bok olmuyor yani :D

Bir de ben "A Blind Understanding" isimli şarkının vokallerini çok beğeniyorum, sözü geçmişken belirtiyim dedim :)
 
Biraz geç olsa da son konserle ilgili birkaç şey yazmak istiyorum. MindCrime'ın performansı ve eğlencesi her geçen konser artıyor bence. İzlediğim en iyi ve en eğlenceli MindCrime konseriydi bu. Özellikle Giray günün adamıydı; tahminimce konserden önce ismi lazım olmayan ilaçtan birkaç tane alıp gelmiş, milletin üzerine atlayıp duruyordu. :LOL:

Yukarıda KehanetEmre'nin yaptığı eleştiriye ise katıldığımı belirtmek istiyorum. Özellikle de Alone In The Dark parçasının vurucu nakaratının kalın bir ses tonuyla söylenmesi parçanın havasını bozuyor sanki. Taylan yanlış anlamasın, onun ses tonu budur ve yapabileceği bir şey yoktur eminim ki ama insan orada ister istemez orjinaline yakın bir ton bekliyor (Orjinaline yakın derken Chuck Billy vokali bekliyor bekliyoruz değil demek istediğim, ince bir vokal). Tam aksi bir ses tonu ise kulağı tırmalıyor.

Bir de Burnt Offerings ya da Alone In The Dark parçsının bir yerinde Taylan sözü erken giriyor. Geçen konser "bir seferlik kaçırdı sanırım" diyip üzerinde fazla durmamıştım ama son konserde de aynı hata olunca acaba öyle mi biliyor demekten alıkoyamadım kendimi. Vokallerin bir nota önceden gitmesi parçanın akışını da kaçırıyor tabi.

Böyle Taylan'a geçirmek için mesaj yazmış gibi oldum sanki, kusura bakmasın kendisi. :LOL: Ama Emre de aynı şeyi söyleyince eklemek istedim.

Bir ara çekirdek buluşması yapalım millet. :LOL:
 
alone in the dark icin ben katiliyorum nakarat olayina ama Chuck in da canlida genelde kalindan soledigine dikkat etmenizi tavsiye ederim,
Starting to burnn den bahsediyosun sanirim caglar ama orasini kacirmiyorum bence bole solemek daha gaz oluyor...
 
öncelıkle gelen, izleyen, yanımız da olan dostlarımıza, düzenleyenlere
(her ne kadar sadece Serkan 'ı görsek de ;) :D ) kısacası herkese teşekkür ederim.
doğruyu söylemek gerekirse eğlenceli bir konser oldu benim için.
iptal olan stüdyo çalışmalarının verdiği tedirginlik vardı biraz ama sonradan dağıldı neyseki :p .
sahnedeyken direk gibi durmak hoşumuza gitmiyor desek yeridir,
yani sonuçta sadece sahnedekilerin ya da seyircilerin eğlemesi değil de herkesin eğlenmesi amacıyla
yaptık ne ettiysek :LOL:
yorumlardan ve eleştrilerden dolayı teşekkür ederiz.
bu arada Çağlar da ilaç felan demiş de yanlış anlaşılmasın temiz çocuğumdur :D :D :D.
Gökan(64) benim elimde de senin güzel fotoların var tam böyle sapık gibi çıktığın fotolar ona göre :kicsalla :twisted: :LOL: :D .
Abdurrahman Abi'ye de sonsuz teşekkürler.
görüşmek üzere :p
 
Geri
Üst