Erkin Koray

zapcho demiş ki:
nasıl neden çıktı hiç kimseyi ilgilendirmez,
türkiye'nin rock n coke gibi festivallere ihtiyacı vardır,
barışa rock güzel bir protest ama dünya müziğinde bize
hiçbir ses getirmez, ben olayı sevmiyorum ama artık dünya da
bir yerlere varmak için büyük şirketlerle dans etmen gerekir,
Erkin baba bence doğru yaptı.
bu festival (rock n coke) her yıl büyürse müzik için sadece iyi
şeyler getirebilir, benim tercim barışa rock büyüsün ama bu işler
zor, gerçekci olmamız gerekir dostlar.

dünyayı değiştirmek istersen sistemin içine girip değiştireceksiniz,
dışardan protest yapılarak hiç biyşey değişmedi dünyada


bu sözler benim değil, bu sözleri Frank Zappa söyledi,
bence adam doğru söylemiş....

yaw tamam adam güzel solemiş de pratikteki uygulaması ordan buraya değişebilir, kaş yapayım derken göz çıkarır hesabına , şu futbol mutbol geyiğinde yabancı oyuncu oynatma meselesi gibi, ipin ucunu kaçırıp da milli sahneye çıkarıcak tek bi artsitimiz de kalmayabilir yani!
 
ozgun_devrim demiş ki:
ben barış mançoyla kıyaslayamam erkin babayı!bi aralar cem karacayı da kıyaslayamazdım.... neyse ha bide biliyor musunuz erkin korayın kızı okuma yazmayı geçen yıl öğrendi,25inde we erkin korayın eğitim sistemine
tepkisi bu!
Yemio tabi böle uç kararlar vermek dimi yiyosa siz yapın.neyse erkin babam tartışılmaz bence tanrım bana onunla tanışmafırsatını verdiğin için binlerce teşekkür tabi vecdi abiyede.ben anlamıyorum şimdi cokeye giden herkes kapitalist mi :?: at gözlüklerinizi çıkartın ve dünyaya bir kez daha bakın :?
 
ozgun_devrim demiş ki:
ben barış mançoyla kıyaslayamam erkin babayı!bi aralar cem karacayı da kıyaslayamazdım.... neyse ha bide biliyor musunuz erkin korayın kızı okuma yazmayı geçen yıl öğrendi,25inde we erkin korayın eğitim sistemine
tepkisi bu!

Cem Karaca vefatından once yazdığı bir şiirinde şöyle diyor:

"Biz dört silahşördük,
Barış,Fikret,Erkin ve Ben"

diye başlayan bu şiirde de anlaşılacagı gibi birbirine en yakın 4 üstaddılar.Ancak hepsi çok farklı idi.

Erkin Baba kendini hep rocker olarak tanımladı ki öyle de ve medyaya hep küstü...

Barış Manço:68 rock kuşağının temsilcisiydi.Olimiyadaki rock festivalinde metallica ile sahne alan ve Türkiye'yi bu kadar önemli rock festivalinde Olimpia gibi bir yerde temsil eden tek türk sanatçıdır.Ancak 90'dan sonra etnik-rock yapmaya başlamıştır.Bunu şöyle açıklıyor"Ben rockı erkinde bıraktım"diyor.

Cem Karaca:Kendisini hep rock ozanı olarak gördü ve şarkılarında hep anadolu vardı...

Fikret Kızılok:Şarkılarında siyasi patent hep olmuş sadece bir kısıma hitap etmiştir.
 
demirdemir demiş ki:
Yemio tabi böle uç kararlar vermek dimi yiyosa siz yapın.
Aman kızım sus yapmasın kimse bişey. Bu kişi çok okumuş biri sanırım, mazallah bi de okumasa nolucak..?! :?
Zaten Erkin Koray denince tek akla gelen bu olmamalı.. Benim aklıma bi Hay Yam Yam geldi mesela birden.. sen bilir misin onu? :p
 
PepsiTwist demiş ki:
demirdemir demiş ki:
Yemio tabi böle uç kararlar vermek dimi yiyosa siz yapın.
Aman kızım sus yapmasın kimse bişey. Bu kişi çok okumuş biri sanırım, mazallah bi de okumasa nolucak..?! :?
Zaten Erkin Koray denince tek akla gelen bu olmamalı.. Benim aklıma bi Hay Yam Yam geldi mesela birden.. sen bilir misin onu? :p
bilmiom nerden bileim biraz hatırlatsan belki.hem sen nerdesin kızım yaaaaaaaaaa :!:
 
Heheh.. Bilmezsin tabi.. Öğretmek lazım. Gel de sana bi hızlandırılmış kurs ayarliim.

Gündoğarken sabah horozları niçin acı acı bağırışırlar bilir misin?
Tan yerini gösterip de onlar derler ki sana,
Geçen geçti gidiyor da ya sen nerelerdesin!?

Yaaa... 8)
 
Hay Yam Yam....
Hayyam ile ilgiliydi sanırım.Erkin Korayın bir albüm kapağında görmüştüm.Görüncede düşünmüştüm.Acaba o nasıl düşünmüşte,aklına gelmiş diye?

Rock'n Coke güzeldi.En önden izledim.Tabii ilk iki şarkıda fotoğrafçılar,kameramanlar..Bir de önümüzdeki taşa çıktılar,bayağı bir kızmıştım,neyseki 2 şarkı sonra bitti.



Baba'nın yaşamını merak edenlerin ,her kitabevinde bulabilecekleri "Bir ERKİN KORAY kitabı" isimli kitabı :D okumalarını tavsiye ederim.

Bir Anı :

2 sene kadar önce Taksimde Zarifide kuzenin yanıda gitmiştim ziyarete orda çalıyodu.Dj Mert bilen,bilir.Bir süre sonra tuvalete gittim.Pisuara çişimi yapıyorum.Tuvalette de kimse yok.Islık falan çalıyorum.Kapı açıldı yanımdaki pisuara biri geldi.Yandan suratını görüyosun tabii.Bir baktım şöyle,kafamı önüme çevirdim.Sonra şimşek gibi yine kafamı çevirdim baktım.Erkin Babaymış.Gülüştük selam niteliğinde.Elimizi yıkadık çıktık.Erkin baba masasına geçti.Kuzende Fesupanallah çaldı,bütün millet deli gibi coştu.Erkin babanın masaya doğru baktım,yüzüne.O an kendi kendime şunu dediğimi hatırlıyorum empati yaparak Allah banada nasip etse keşke böyle bir duyguyuda,bende yaşayabilsem.Çok mutlu gözüküyordu.Yaşayan bir efsane olmak.Kısaca Erkin Koray.
 
İzmir'de yaşamasına rağmen sık göremiyoruz kendisini ne yazık ki, galiba ilgiden pek hoşlanmıyo.
Krallar şarkısındaki haykırışlarına hastayım, orjinal adam ya Erkin Koray.
 
Plaklarda stüdyo efektini kullanan ilk sanatçıdır bildiğiniz üzre ilk elektrobağlama yıda kendisi icat etmiştir..ilklerin adamı :)

Yalnız yaptırdığı elektrobağlama da iki adet humbucker var benim gitarlardan daha sert ses veriyor! :D
 
evet ya ben de bizim arkadaştan duydum ilk elektro bağlamayı o icat etmiş.almış anfileri falan bağlamayıda almış takmış cihazlara ne olacak bakalım diye.işte o gün bugündür elektro bağlama varmış.
 
aslında bişi yasmak istemiodum ama içimde de tutamıom ki, ki ben senelerce erkin koray dinlemiş, gerek konserlerine gimiş, gerekse kaset cd'lerini almış bi insan evladı olarak rock'n coke gibi bi festivale katılmasını kendime yediremiom, ki muahlif kimliğe sahip bi insan olan erkin koray'ın para sadece para için böle bi yere gitmesi bence tamamen kişiliğnden ödün vermesidir, çok saçma bi açıklaması vardı" coca cola ile anlaştık o bu parayı savaş ve silaha yatırmıyacak"
koskoca şirket sırf erkin koray istedi die böle bişi yapma olasılığı kaçta kaç?
 
amerik=cocacola yok böle bişi rock'n coke bi müzik festivali erkin korayda bi müzisyen.çıkmasından doğal ne olabilirki.gidenlerin hepsi savaş yanlısı o zaman.savaşlar dünyanın gerçeğidir.festivalle bi alakası yok.hem erkin baba en doğrusunu yapmıştır bu onun doğrusu neticede bense ona katılıorum.
 
Geri
Üst