Erkin Koray

anma arkadaş

anma arkadaş:
her tarzda yorumlamaya bayıldığım bir parça..
kahrolurum çaldıkça,çığırdıkça.

ama erkin babanın bir çok parçasına bakarsak en karamsar durumda bile gitme,gel var:

"aşk oyunu bunun adı
ayrılınca kalmaz tadı..."


oyunda olsa tadını alıyorum diyor valla :)
 
şaşkın

şaşkın şaheser diye bakılan parça hani,
sözler tam bi psychedelic tarz bence...
bir de bağlama kullanması,kutluyorum...
günümüzde bağlamayı rock müzik enstrümanları arasına kattığında
"aha adama bağk len,düğüncü len bu.muhaha"diyen bir kesim hala var...
ama bir başkası (avustralya yerlilerinin enstrümanı) didgeridoo yu koyduğunda "abovv etnik müzik,sikodelik olmuş..der..şaşarım! :? "

bir ara yaptığım yakınmamı eklemek istedim:

BOŞ KAFALAR

Boş boş çok baktık birbirimize
Ben ona ben şuna,buna
O o’na..
Daha doğrusu
Onlar birbirlerine baka baka karardılar!

Ne desen boş
Diye de;
Boş vermeyeceğiz..
Erkin baba’nın da söylediği gibi
“biz o zamanlar boş verseydik...”
erkin baba gönlün rahat olsun
senin yaptıkların pusulamız
düşüncelerin,kavgaların,uğraşıların.

Savaşıyoruz o kafalarla hala
Durmadan gücümüzce...

Kafalar yerinde durdukça,
Mücadelemiz senin bize bıraktığın gibi
Bizden sonrakilere,akacaktır!

Küçümsemeler nereye kadar?
Ezmeler?
Sebepsiz bencil büyüklenmeler!?

Merak etmeyin rahat bırakmayacağız
Sizin bize yaptığınız gibi!..

Kızdırmayın beni
Beni de kendiniz gibi asabi edip
Küfür ettirmeyin!kendini bilmez yaptırmayın!

Ortalık bölücü insanları almış gidiyor
Vatan içten fethediliyor
Haberiniz mi,... yok!?
Kiminle uğraşıyorsunuz
Domuzdan yana mısınız bizden mi?

19şubat 2007
özgür kavlakoğlu
 
bilek

bilek'in yazdıklarına eline sağlık,kutluyorum demek istedim.
çünkü demezsem içimd ekalıcak...
ne güzel söylemiş:
"Türk halk ve sanat müziği tınılarının üstüne batı tarzı düzenlemeler yapılarak, o dönemde dünyada popüler tarzlar olan psychedelic, heavy ve progressive rock tarzlarıyla kaynaştırılarak yapılan sunumları, "arabesk" ifadesini her bakımdan geçersiz bırakıyor!"
eline sağlık,ellerine...
 
Eyvallah ;)

Aklımıza geleni yazdık işte; esas bana bu ilhamı veren Erkin Baba'nın ellerine sağlık; ve onunla aynı sahneleri paylaşmış daha bir çok büyük ismin; ki bazıları rahmetli oldular, onları da saygı ile analım buradan...
 
mhp ye oy vericekmiş helal olsun.senin iktidara gelmesini istediğin partinin gençleri(ülkücü şeyleri), seni dinleyen gençleri aşşağılayacak sataşıcak hatta tartaklıyacak sende gidip eeee mhp nin gençleri pırıl pırıl diyeceksin.helaaall babaya.
 
Çok güzel tartışma mevzusu hakkatten! (saygı duyuyorum behemod, dalga da geçmiyorum)
'60'lı yılların sonunda o yıllarda pek kimsede olmayan uzun saçları yüzünden biçok zibidiyle cebelleşen Baba'nın, daha 7-8 yıl önce yaşadıkları tesadüfi ve konjonktürel seçim zaferi sarhoşluğuyla Ankara'da Kızılay'da (bu bana bi şarkıyı hatırlattı ya neyse ;) ) uzun saçlı dövmeye çıkan bir güruhun siyasi görüşlerini desteklemesi hangi kitaba sığıyor ben de çok merak ediyorum açıkçası (not: bendenizin de hem saçı hem de sakalı yeterli uzunluktadır ve büyük ölçüde Erkin, Barış, Cem ve benzeri babalar sayesinde geldiğimiz ortam sayesinde bugüne kadar kimseyle ciddi bir çatışmaya girmemişimdir ;) )
Tabi beni bu forum bağlamında asıl ilgilendiren Baba'nın ta başlangıçtan beri yaptığı akıl zıplatan müzik, ve bu müzik (en azından 8-10 albüm içerisinde) her zaman aynı kalacağı için bunların hatırına Baba'ya her zaman saygım olacaktır... İsterse ileride burada anmak istemediğim birtakım uç siyasi görüşlere geçsin ;) ...
belki de bu mevzuya forumun başka bir bölgesinde devam etmek en iyisi, siyaset vs. bölümü var mı blmiyorum ama her nerde olursa konu başlığı açan olursa bi zahmet özelden beni de haberdar etsin ;)
 
bende baya sasırdım erkın babanın oyle bi partiye oy atacak olmasına ama babanın kendı gorusu saygı duymak lazım"bazen ummadıgınız taslar bas yarabılıyor"aslında erkın baba yaptı yapacagını bı de su acıdan bakmak lazım rock dınleyenler sol gorusludur hıpotezını bı bakıma sallamistır kendılerı...kendı yaptıgı muzıgı manasız sekılde engelleyen bı zıhnıyette oy vermesıde sasırtıcı!!!belkı boyle bı davranısla o zıhnıyetın rock'a karsı on yargıları degısebılır dıye dusundum bı an.(cokmu olumlu dusundum acaba)neyse yukarda arkadasın dedıgı gıbı albumlerin hatrına
saygı duyulması gerekır...
 
Aday listelerinden önce de MHP milletvekili adayı olacağı söyleniyordu. Geçtiğimiz haftalarda ankirock-fest konserinde aynen şunları söylemişti yazayım da:

"Benim için yazıyolar ya şurda bu partiden, şu partiden diye. Onlar yazar siz bakmayın onlara. Gün gelir sola veririm, gün gelir sağa veririm, gün gelir solun ortasına sağın köşesine falan veririm. Kime vereceğimi söylemem ama kime vermeyeceğimi herkes biliyor".

Yani oradan buradan duyduğunuz şeylere inanmayın, ondan duymadıkça gözünüzdeki değerini yitirmesin Erkin baba. Zaten yitip gidemeyecek kadar büyük bir değeri vardır sanırım hepimizin gözünde.

Ha bir de hala izlemediyseniz sahneleri terketmeden mutlaka canlı izleyin onu. Bir insan sahnede nasıl devleşir ve bu dev insan nasıl bu kadar alçakgönüllü olabilir kendi gözlerinizle şahit olun.
 
sorun olan verdiği parti değil ama mhp nin gençlerine pırıl pırıl diyor adam :) (röportajda öyle diyor,,gazetelere yaptığı açıklamalar,,,) neyse bizi bağlamaz gerçi kendi görüşüdür.ben o görüşü benimsemiyorum diye onu dışlamam gerekmezde.o görüşün faaliyetleri ortada.
 
efsane adam ne söylenebilirki..kime ne oy verirse versin.ben şuanda yaptığı müziğe bakarım..önceden yaptıklarına bakarım.ve saygıyla eğilirim önünde..
 
erkin babamız

babaya söz yok 8O
yanındayız herzaman.
aklıma geldi bi foruma yazmış olduğum mesajı aynen kopyalamak istiyorum:

valla dün trt1de izledim babayı müjdeyi verdi.tüm rock camiasının beklediği sözlerdi.
bu yaza albüm çıkıyor ve artık türkiye turnesi yapacak Iğdır'dan Kırklareli'ne kadar Erkin Koray konseri verilmeyen yer kalmayacak tahminimce.(biraz atmışım)
dramla dolu bir haber aslında,Baba yaşının hayli ilerlediğini düşünüyor galiba,en duygusal anları şu günler.
bu müjdesi son olmaz inşallah.Biz hep bekliyoruz O'nu.
hayatını müziğe adamış günümüzün aşırı sol kesinip yapamadıklarının O en milliyetçi olduğu zamanlarda yapmıştı,sisteme tepkisini kızını okula göndermemekle göstermişti.yıllarca çekmediği kalmadı o aykırı hippi hayatında...
hayatını müziğe adamış bir insan,bir sanatçı,bir fikir adamı'nı şu günlerde yalnız bırakmayalım.
albümlerini alalalım konserlerine gitmeye çalışalım.hep dıştan karanlık bir adam olarak görüldü,bunu yıkalım
ve Erkin Koray'ın kızından başka bizlerinde olduğunu hisettirelim...
bu onları fazlasıyla hakediyor çünkü!!!

babanın da dediği gibi "malın iyisine yetiştiyseniz yetiştiniz!"
akrebin gözlerini'de o öldükten sonra dinliyorsak ne anlamı var!
 
"Kendinizi hangi partiye daha yakın hissediyorsunuz? Ya da düşündüklerinizi hangi partide yapabileceğinize inanıyorsunuz?

Ben şahsen, eğer böyle bir şey olsaydı, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” misali MHP’ye karşı böyle bir sempatim var. Türk sözünün orada daha fazla kullanıldığını görüyorum. Ben de Türk’üm. Bunu inkâr edemem.

Daha önceden MHP’ye böyle bir sempatiniz var mıydı, yoksa sonradan oluşmuş bir şey mi?

Bu milliyetçi kavramının son dönemde neden Türkiye’de bu kadar yıpratıldığını düşünüyorum ve anlayamıyorum. Yani niye milliyetçi olmamalıyız? Amerikalı, Alman, Fransız milliyetçi oluyor, bize gelince öyle bir hakkımız yok. Burada ben bir haksızlık görüyorum. Dolayısıyla daha milliyetçi bir duruşa sahip gibi gördüğüm MHP’ye karşı bir sempatim var. Neticede sosyal demokrat düşünceli bir insanım, MHP gibi bir partide de neden sosyal demokrat düşünceli insanlar olmasın? Benim gençlerle diyalogum iyidir. Ülkü Ocakları’na gittiğimde, gayet pırıl pırıl gençler görüyorum. O eskiden bildiğimiz, aklımızda olan imaj çoktan gitmiş, yerine yepyeni, pırıl pırıl gençler gelmiş. O da beni sevindirdi. "18 mayıs 2007 tarihli milliyete böyle demiş baba. Ben bi şey demiyorm.Buyrun bakalım. :roll:
 
söylenecek çok söz var ama Baba'nın ülkü ocakları zannederek başka bir yere gitmiş olması ihtimalini de göz ardı etmemek gerek bence :D :D :D
("başka yer"in içini doldurmuyorum, herkes kafasına göre tamamlayabilir ;) )
 
Geri
Üst