RectifieR (Thrash Metal) - Ankara

1.si Ben faşistlere laf etme demıorum ama sizde insanları ayırıosunuz bu musluman bu deıl dıe benım gorusume gore buda fasıstlıktır ve ırkcılıktır bence ırkcılık fasıstlık sadece zencı beyaz olayı yada ben turkum sen dıelsın olayı deıl.. ve bence yanlıs bı cumle kullandın.. insanlar Allah'a inaniyo diye onları ayırıp onlara kufur edemezsın bu faşistlik ırkcılıktır.. daha demın ddnkı Venom,Destruction,Kreator Allaha sövüyolar diosun sende sov.. Ona inananlara degıl ama.. Onlara saygı duy cunku senın ınandıgın seye ınanmak zorunda deıller sende onların ınandıgına ınanmak zorunda deılsın.. Tangun olayına acıklık getırdın saol ddgm gıbı tam gormedım yanlıs gorduysem de soyle ddm..

Ayrıca nıtelıklı seyırcı ddgn nası nıtelıklı seyırcı sana gore? Allah'a inan inanmayan mı yoksa gerçek thrash dinleyicisi fln olması mı?
 
Rectifier ile ilgili bu tarz tartışma yaratabilecek düşünceleri olanlar bunu, forum ortamında değil de yüz yüze yapmalılar. Çünkü forum çözüm için çoğu zaman yeterli bir ortam olmuyor. Kimse ne demek istediğini tam anlamıyla anlatamıyor.

Yeni davulcu Taylan'ın grup ile ilk konseri olması sebebiyle kimi aksaklıklar oldu ama yine de günün ilk bölümünde en iyi gruptu Rectifier. Ellerine ayaklarına sağlık.

Yakın zamanda Arcane-Rectifier istiyoruz ama yine de. :LOL:
 
faşizm in tanımı bellidir. yeni faşizm tanımları yaratmak anlamsızdır. RECTIFIER bu sacma konuyu kapatmıstır. RECTIFIER ın tavrı bellidir. rahatsız olan bizden uzak dursun.
 
tebrikler rectifier...

maalesef şansızlıklarda oldu ama bunu sahne tecrübesiyle kapattınız ve yeni davulcu taylan ilk konseri olmasına ragmen gayet başarılı bi şekilde kotardı en yakın zamanda yeni konserler bekliyoruz
 
Bugün oraya gelemedim, malum çalışan insanız artık. Eminim iyi bir konser olmuştur Rectifier için ve en kısa zamanda izlemek isterim. Tartışmayı okudum, yazma sebeplerimden biri de budur. Yalnız amacım tartışmaya katılmak değildir, sadece bir şey dikkatimi çekti. Bunu buraya yazdığım için Rectifier elemanlarından özür diliyorum, ama burada gördüğüm için bu foruma yazıyorum. Sevgili "Y_J_Malmsteen" , yazdıklarından gerçekten de ortalığı bulandırmak gibi bir niyetin olmadığı, düzgün bir şekilde düşünceni dile getirmek istediğin hissediliyor bence bu noktaya kadar sorun yok. Yalnız lütfen, tartışmak için kullandığımız güzel dilimize de tartışma üslubumuz kadar özen gösterelim. Uzun kelimeleri yazmaya üşenmeyelim, konuşma dilinde gittikçe bozulan dil kurallarını yazıya da taşımayalım. Umarım mesajım yanlış anlaşılmaz. Teşekkürler. Rectifier'dan tekrar özür dilerim.
 
Güzel performanstı ben beyendim gerçekten.

Oturmuş bir Sahne vardı.Nasıl kullanacağınızı çok iyi gösterdiniz Odtüde.

Başka birşey söylememe gerek yok forumu diğer grup arkadaşımın kullandığı gibi kullanmıycam.

Kolay gelsin başarılar...!
 
Oturduğum yerde kafa sallamak zorda olsa eşlik etmeye çalıştım arkadaşlar size. Yolunuz açık olsun ve müziğinizden taviz vermeyin.Başarılar!
 
Kurulduğu günden bu yana merak, ilgi ve beğeni ile izlediğim Rectifier,
beni yanıltmadı ve kendinden beklenen bir konser çıkarttı. Kutluyorum her üçünü de tek tek...

Müzikal olarak da daha iyi konserlerini izledim ama teknik konuları, yetersizlikleri yazmayacağım. Bu bir üniversite konseridir, beklentiler bununla sınırlı olmalıdır. 6.Rock Şenliği için de bunu söylemiştim, halen de söylüyorum...
Performans olarak daha iyi oldukları zamanları gördüm, daha canlı, daha coşkulu, daha ruh dolu oldukları zamanları gördüm. Yine ODTÜ'ye bağlayacağım ama koltuklu bir salonda da bu kadar olur zaten. Zira, sahne dediğiniz şey bir yandan da karşılıklı bir etkileşimi gerektirir...


Ben birkaç şey söylemek istiyorum grubun anonsları ile ilgili...
Her şeyin bir yeri ve bir zamanı vardır. Örneğin din ile ilgili "aykırı" bir anons yapacaksanız bunu Yenimahalle'de sokak arasında vereceğiniz bir konserde yapamazsınız (14.10.2003, Yenimahalle Kültür Park konserini hatırladım). Bir bilim yuvası, "evrenkent"te (üniversitede) ise fikirlerinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. (bulunduğunuz yerin sadece ismi ile değil, vasfı ile de bir üniversite olması gerektiğini belirtmeme gerek yok sanırım)


Tabii fikirlerinizi ifade etmek, paylaşmak gibi bir kaygınız var ise...

Rectifier gerek etkileniminin yoğun olarak hissedildiği gruplar; gerekse bugüne de ksınırlı sayıda cover çalımış olsalar da, cover yaptıkları gruplar ile olsun belli bir çizgide gidiyorlar. Daha önce tek tek saymıştım grubun cover yaptığı grupları... Kreator, Destruction, Rumble Militia, Slayer, Exodus, bizden Dementia gibi...
Şimdi bu isimlerin yanına Celtic Frost, Sabbat, Venom, Possessed, Mercyful Fate, King Diamond gibi kendilerine örnek olarak gördükleri isimleri de ekleyebilirim. Eminim daha nicesi var ama gerekirse grup elemanları sayar zaten.

- - -


Düşünmek tek başına marifet değil.
"İnsan düşünen hayvandır" tezi bile günümüzde orangutanlar ve maymunlar yüzünden rafa kaldırılmış durumda.
Hatta günümüzde metal yapan maymunlar, rock müziğin temel enstrümanlarını çalan orangutanlar da bulunmakta...

Az yukarıda iki farklı sınıflama ilr Rectifier ile ilişkilendirerek sıraladığım isilere dikkat ederseniz, düşünmekten geri kalmayan gruplar olduklarını zaten göreceksiniz. Düşünmenin yanı sıra bunları İRADELİ, ÖZGÜR ve YÜREKLİ şekilde ortaya koyabilmektir marifet.


Rectifier da düşünmenin ötesine geçenlerden.
Düşlerini ve düşüncelerini müziğine yansıtmanın hazzını tadanlardan.
Bununla da yetinmiyorlar; bunları İngilizce bilmeyen ya da canlı performans akışı içinde takip edemeyenler için sahneden Türkçe olarak dile de getiriyorlar.
Korkmadan... Çekinmeden...
Kendilerini anlamayan anlasın, bilmeyen bilsin diye.
Zira önemli bir şeydir ne izlediğinin bilincinde olmak...

- - -


Üstelik kimileri tutma kaygısı ile ekmek arası kabak tatlısı kıvamında komik bir cover listesi oluşturmadan yapıyorlar bunu. "Tutmazsak, tutulmazsak ne olacakmış, biz doğru bildiğimizi yapıyoruz" diyerek...


Voltaire'in de dediği gibi; "fikirlerinize katılmıyorum ama özgürce ifade edebilmeniz uğruna canımı vermeye hazırım" diyorum. Her ne kadar fikirlerine katılıyor da olsam, bu adamların bunu özgürce dile getirmelerini ve daha doğrusu getirebilmelerini savunuyorum. Getirdikleri için de onları daha çok seviyor ve sayıyorum.


Sevdikleri müziği yapmakla kalmıyor, sevdikleri gibi yapıyorlar.
Oyunu kuralına göre oynuyorlar.
Kuralına göre söz yazıp, hazır o sözü yazmışken ilgili anonsu yapmaktan da kaçmıyorlar.
Sırf bunun için bile, müzikleri ya da sözleri ya da bizzat kendileri sevilmese bile alkışı hak ediyorlar...



Rectifier; helal olsun size...
Aferin ulan, aferin...
 
Not düşmek istedim:
Mesajım mevcut polemik ya da eleştirilere (ki eleştiri içinde herkesce malum olan sorun kadar, nesnel çözüm önerilerini de sunmalıdır kelime anlamı itibari ile) ilişkin değil, epeydir bu grubu takip eden bir THRASH metal dinleyicisi olarak genele ilişkindir. Geçmiş konserlerinde de küfrederdi bu adamlar, görünen o ki gelecekte de etmeyi sürdürecekler.
 
Rectifier'a uygun şekilde karanlık bir video, hoş olmuş. Daha önceki ODTÜ performans videolarında olduğu gibi kendimi en önde görüyorum. Ünlüler Çiftliği'ne girmem an meselesidir artık. :LOL:
 
12 Mayıs Cumartesi... 20:00... İstanbul/Dorock... RECTIFIER !

1213a4hx9.jpg
 
Geri
Üst