Alkol üretimi ve tüketimi hakkındaki gelişmeler

Alkollü içecekleri...


  • Toplam oy veren
    1,083
açıkçası ben önceden haftada 1-2 kere arkadaşlarımla içmeye giden bi herifken body'e başlayıp içki tüketimimi sadece çok özel günlerde sembolik miktara düşürdüğümden beri çok rahat ettim. özellikle kafayı güzelleştirdiğimiz bir akşamdan sonra geçen iğrenç günü yaşamıyorum artık ve vücudumun işleyişinin gayet iyi olduğunu hissediyorum. zaten bunu bir kere hissettikten sonra içki içmek hiç gelmiyor insanın içinden.
şu hükümetin "duruma el koyma" olayı hakkında ; içkinin üstüne vergi bindirilmiş, bindirilmemiş çok da umrumda değil ve kimsenin de olmamalı çünkü içmek isteyen gene içer içkisini. ben almiyim
kasları da eritiyo hem ;)
 
Bu yasaktan çok benim dikkatimi çeken şey, bir zümrenin veya kişinin diğer bir zümre veyahut kişiye herhangi bir yafta yapıştırmak üzerine olan ihtirası oluyor. Her neyse, başlık yeri olmadığı için bunu uzatmayacağım. Diyeceğim şudur ki, bugün derste Antalya İl Sınırlarına getirilmeye çalışılan kırmızı sokak uygulaması hakkında biraz bilgi edindim ve kanım dondu açıkçası. Acenteler ve Oteller birliğinin yakın zamana kadar küs olan başkanları öyle sanıyorum ki bunun için birlikte hareket edeceklerdir. Ben orada yaşadığım dönemden biliyorum, belediye başkanı öyle gerici mentaliteye sahip bir insan değil. Ki duydum ki o da buna karşı çıkanlar arasındaymış.

Savunma mekanizması olarak bazı diğer ülkelerde (?) '60.000 kişinin ölümüne yol açmış olması..'^gerekçesiyle getirilen diğer yasaklar (?) öne sürülüyor. Bre hey idealistler.. Size sormazlar mı, reşit sayılan her insanın kendi inisiyatifi dahilinde olan bu tip şeyleri bu tip yasaklarla önlemeye çalışırsanız; yarın öbür gün sigara tüketimi gibi konulardada aynısını yapmanız gerekir, eğer yapmazsanız da nereniz ortaya çıkar bir düşünün diye..

Yani alkol tüketen ancak belli bir yaşa gelmiş olan insanlar bunun yararları kadar zararlarını da bilmiyorlarda, körü körüne bir diktasyon içerisinde mi bunu içiyorlar? Bunu içen adam iyisiyle kötüsüyle kabul etmiş demektir, aynı sigarada olduğu gibi; sen daha neyi sorguluyorsun anam babam? Bir turizmci olarak sektörden Antalya çevresindeki arkadaşlarım ile konuştuğumda herkesin çok kaygılı olduğunu gördüm. Hepsinden ötesi, Tanrı özgür iradeye karışmazken siz kim oluyorsunuz da bunu yapmaya çalışıyorsunuz?

Duyun sesimi, eski Lara yolundaki parkı alkol tüketimine kapamak gibi bir gaflet içine düşerseniz başınız belada demektir.. :)
 
-içen içsin a dostlar!-
da;''içmeyen bilimsel düşünemez,çağdışıdır,gerikafalıdır!''da ne oluyor?
nitekim dün antalya belediye meclisinde tek fire vermeden bütün partiler kısıtlama girişimini reddetti!
 
Devlet devlet olsaydi, alkolude yasaklardi, sigarayida! hepimize yazik ettiklerini dusunuyorum. haftanin 4 gunu araliksiz ictigimiz, kendimizi zihnimizi kaybettigimiz zamanlari dusunun. haylen alkollu oldugunuz icin belkide saglikli dusunemiyosunuz. Yada akp bunu istedi die karsi cikiyosnuz.. yazdiklariniz sacma!
 
AKP bunu istiyor diye karşı çıkmanın ne alakası var? Ben mesleğim ve her reşit bireyin özgür iradesinden dolayı buna karşı çıkıyorum. Yukarıda yazdığım satırları iyice okuyup özümsemişsindir umarım. Yakında, üzerinde dine karşı olan bir materyal taşıdığı için idam edilenler ülkesi mi olacak burası? Yaşı tutan herkes canlı yayında infaz edilen Türkleri hatırlıyordur sanırım. Ama bir yerden sonra da neden bu tip kafatasçı şeyleri hep ''Değiştim..'' iddiası içinde olanların başını çektiği oluşumların yapmaya çalıştığını da haliyle sorgulamaya başlıyor insan.
 
martijonathan demiş ki:
Devlet devlet olsaydi, alkolude yasaklardi, sigarayida! hepimize yazik ettiklerini dusunuyorum. haftanin 4 gunu araliksiz ictigimiz, kendimizi zihnimizi kaybettigimiz zamanlari dusunun. haylen alkollu oldugunuz icin belkide saglikli dusunemiyosunuz. Yada akp bunu istedi die karsi cikiyosnuz.. yazdiklariniz sacma!

arkadaş; eğer alkol sana zarar veriyorsa azaltırsın veya bırakırsın..ama devletin alkolu ve sigarayı yasaklamasını savunmak aptallıktır..sen koyun musun bee..devlet dediğin ne/kim?başbakanın sanki çok düşünebilen bi insanda benim adıma doğru kararları verecek..

ben istediğimi yer içerim kime ne?haa yediğim içtiğim başkalarına zarar mı veriyor..bunu engellemenin yolu bi dizi yasaklar getirmek değildir..netice de biz hayvan değiliz..yasaklarla,cezalarla veya şiddetle eğitilemeyiz..
 
Bu tip uygulamalar olduğu sürece sigara da, alkol de daha fazla tüketilir. Ortaokul ve Lisede kaçınız sigara yasağına uyuyordunuz? Ha Tayyip uyuyormuş, belli. Gerçi hala uyuyor. Ama; ''uyuyor..''
 
alkol iyidir kan yapar..

devlet devlet olsaydı yasaklardı diyen arkadaşa saygı duyuyorum (!)
insan dediğin iradeli olmalı, içipte sapıtmamalı :)
ve tabi bardağı kendisi bırakabilecekken, yerine tayyipden eline vurmasını istememeli...
 
hükümet,alkolle uğraşacağına,bırak liseleri ortaöğretime bile giren uyuşturucuyla uğraşsın....aslında tam tersi çocukları alkole teşvik etsinler,kuru takılacaklarına sulu takılsınlar işte... :twisted: :twisted: :arrow: :idea:
 
herşeyin fazlası zarardır tabi..
bence önemli olan ağzıyla içebilen insanların alkol kullanması.
içip içip sapıtan bulunduğu mekanda başkalarını rahatsız eden adamda gıcık olurum.bide lise hatta ortaokul çağındaki çocukların alkol tüketmesinede aşırı karşıyım tabi bunlara alkol satılmasındada.çünkü bu çağdaki çocukları fiziksel olarak bir yana ruhsal olarakta etkilediğini düşünüyorum.bu yaştakiler içki içmeyi ve ya sigara içmeyi bir gruba dahil olmak yada dikkat çekme amaçlı tercih ediyorlar.buda pasif kişilik oluşumuna neden oluyor..
örnek,bir kıza rastlamıştım biryerde barmenin karşısına oturmuş bira yudumluyordu buarada bunalım takılıyordu tabiki.birinciyi içtikten sonra ikinciyi istedi ama ikinciden aldığı her yudum dan daha fazlasını kimseye çaktırmadan yere dökmeye çalışıyordu.belliki ben iyi içerim imajı çizmeye çalışıyordu.polis baskını var 18 yaşından küçükler varsa hemen çıksın falan dendi.kız apar topar çıkarken bviyandan karizmam gitti der gibi bir ifade vardı gözünde.yazık,olmasın böyle ya.
 
alkolün nasıl tüketildiğini görmek isteyen arkadaşları bizim yazlığa davet ederim,birçok tatil beldesinde bulundum,birçok yere gittim,ama alkolün bu denli yoğun bir şekilde alındığı bi yer yoktur herhalde :) merak edenlere özelden yazarım..
 
josephking demiş ki:
alkolün nasıl tüketildiğini görmek isteyen arkadaşları bizim yazlığa davet ederim,birçok tatil beldesinde bulundum,birçok yere gittim,ama alkolün bu denli yoğun bir şekilde alındığı bi yer yoktur herhalde :) merak edenlere özelden yazarım..
Şortumla paletleri alıp geliyorum madem davet ediyosun yazlığa kaçırmayalım fırsatı =) Alkolün yasaklanması gibi bi durumun gündeme gelmeyeceği konusunda hemfikiriz galiba.Alkölün kısıtlanmasına gelince bu icraatı yapıldığı zihniyetten soyutladığımızda aslında mantıklı gözüküyor.Yani herkesin "ağzıyla içen" olarak tabir ettiği kimselere bu kısıtlamaların (vergi artırımı,mekan sınırlamaları) bir zararı olacağını ya da rahatsızlık yaratacağını sanmıyorum.Çünkü bu tip insanlar zaten alkolü yerinde ve dozunda kullanan insanlardır.
Öte yandan alkolün zararlı etkileri (bünyeye değil çevreye) açıktır örnekleriyle mevcuttur.Yani alkollü araç kullananlar,alkol alıp sokaklarda nara atanlar,parkları içinden geçilemez hale getirenler,alkol alıp silaha sarılanlar her akşam haber bültenlerinde seyrettiğimiz tipler.Forumdaki kesim resmi içeceği bira olan rock müziğin müdavimleri olduğu için kendilerine bakıp bir değerlendirme yapıyorlar gibime geldi =)) şu açık gerçek ki herkesin alkolü bizim gibi kullanmadığı ortada.yani bence bunların önüne geçmenin de tek yolu alkolün sınırlandırılmasıdır.Ha AKP bunu başka amaçlarla ya da bonus sevap kazanmak gibi bi niyetle yapıyosa sanırım bize bi zararı olmadığı için fark yapmaz =)) toplum yararını kendi yararımı gözettiğimde bence olumlu gelişmeler bunlar dozunda olduğu sürece,haddini aşmadıkça.
 
geçenler de alkolle ilgili bir yazı okudum dehşet zararları var ya iyiki de içmiyormuşum, abimi hep uyarırım zararlı içme şunu diye aman sen içmiyorsun ölmeyecekmisin diyor :) düz mantık , aslında alkol alanlar da biliyorlar zararlarını bile bile lades ne diyelim kolay gelsin :)
 
Yeri gelirnce içerim ben ama barda oturduğumda sadece kahve içebilmeyi de beceririm. Yanımda herkes alkol alırken benim alma gibi bir zorunluluğum yoktur ama kimse içmiyor diyede canım istediğinde içmemezlik yapmam. Keyfim geldiyse içerim ister bira, ister votka, ister rakı...

Bir arkadaşımın sevgilisi alkolikti. Gece bir şey bulamayınca kolonya içmiş. Ölmedi neyse ki hala yaşıyor ama mide iflas durumda. Böyle kaba tabirle g.tuyle içen insanlar da var.

Hükümet mavibulut'unda dediği gibi bıraksın alkolle uğraşmayı da daha büyük sorunlarına baksın. Atatürk Orman Çiftliğin'deki şarap fabrikasını da Atatürk'ün bizzat kurduğunu unutmasın. Ekonomiden pek anlamam ama Efes Pilsen ve Tuborg'un ihracata kattıklarını ben bile şu halimle anlayabilirim...
 
Geri
Üst