Moribund Oblivion

aysu_ demiş ki:
black metal hakkında demiş ki;

" Eskiden ortam daha faaldi, sıcaktı belki ama ilişkiler hiçbir zaman kardeşlik boyutunda değildi gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla, kardeşlik çok farklı birşeydir, zordur. bizim ortamda ise genelde hep kuyu kazma, arkadan iş çevirme, acımasızca eleştirme ve yok etmeye yönelik anlamsız işler var, kimse birbirini desteklemiyor, moral vermiyor... "

çok doğru söylemiş genel bi rekabet var kimse dost değil black metal camiasında.

Peki kendilerinin bu yolda ne gibi çabalar sarfettikleri ile ilgili bir örnek verebilirler mi acaba?
 
kendileri hicbirsey yapmiyorsa bile-ki boyle degil-en azindan baska gruplara, muzisyenlere kostek olmuyorlar ve onu buna bok atmiyorlar dostum. bu bile arkadasin bahsettigi durumla ilgili olarak cok onemli biseydir. ayrica biseyler illaki yapiliyor fakat bunlari hepinizin gormesi mumkun degil. bak ben moribund oblivion'un menejeriyim ama sana en basidinden bir ornek veriyim; burada (almanya) destek olabilmek icin black omen, episode 13 gibi gruplarinda albumlerinin dagitilmasinda ve reklamlarinda elimden geleni yapmaktayim. benide moribund oblivion'dan biri olarak kabul edebilirsin. al sana destek. ayrica ben biliyorum ki bahadir olsun, fatih olsun pekcok baska yerli grup elemanlariyla irtibat halindeler ve fikirsel olarak olsun veya baska turlu yardimlarda bulunduklarini biliyorum. bunlar burda tek tek anlatilmaz. yardim anlamini yitirir o zaman.
 
moribund oblivion'ın türk black metaline katkısı tabi ki ölçülemez sanırım hiç dinlemedin "machine brain" albümünü dinle.
bu arada Bahadır Uludağlar, kendi solo albümü eylül ayında piyasaya çıkarıyor..
 
yahu bu sitede grup baslıklarının altında hep ovgu mu oluyo bi negatif elestiri olmuyo heralde...sozum meclisten dısarı.mo ile alakası yok
 
hayır tabi ki olumsuz eleştiriler de oluyor hatta abartanlar falan.. bi grubun sürekli iyi eleştiri alması o grubun çok iyi olduğunu göstermez ki herkes iyi eleştiri yapıyor diye bazı şeyleri gözardı edip iyi şeyler yazmak zorunda da değiliz. yani kısacası; oluyor =)
 
Yönetici Uyar

ısı: Mesaj içeri ği anlaşılmayı güçle ştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalar ına sahip olduğundan yönetim tarafı ndan silinmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmay ınız ve kelimeler üzerinde gereksiz k ısaltmalar yapmayınız. Kas ıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden at ılacaksını z. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.


Ayrıca bknz; http://www.turkrock.com/ftopic28283.html
 
burnin_angel demiş ki:
tek kelimeyle ukala herifin teki yaa!ben takip ediodum aslında ama adamın o saçma salak konuşmalarından sora boşkoydum..herif kendini buraların ağası sanıyo ya..erkek arkadaşımla ii kawga etmiştim o herifin yüzünden zamannda..msnde konuşuolardı..5 kuruş etmes..

"w" değil "v"
"etmes" değil "etmez"
ve sence bir müzisyene çamur atmak ne kadar doğru?! daha seviyeli bir yorum yapamaz mıydın?!..
 
o harflerin sembolik anlamlar taşıdığını bilmen gerekir.neyse konu bu değil.benle bu konuda tartışmak istiyosan forumda imla ve yazım kuralları diye bi başlık açarsın orda tartışırız senle..sen o adamın ropörtajlarını iyi takip etmiyosun bence..bu ülkede episode 13 gibi iyi black metal yapan gruplar ve onlar gibi gerçek müzisyenler olduğu sürece moribund oblivion'a sıra gelmez..niyetim ve yaptığım çamur atmak değildi.sadece fikrimi söyledim..
 
ayrıca müzik kaliteli müzik herşey değildir..iyi bi müzisyenin taşıması gereken iyi müzik yapmaktan başka vasıfları da olması gerekir!..ropörtaj verirken demeçlerine dikkat etmek gibi..
 
insanlar fikirlerini hakaret etmeden söylerler eğer o "fikrin" içinde herhangi bir hakaret geçiyorsa onun gerçekten fikir olup olmadığına dikkat etmek gerekir değilmi ama.. (!)
 
valla bahadırı infected zamanından beri takip ederim keze şebek heavy metal dergisindeki yazılarını hiç kaçırmazdım.ama şunu diyeyim morbunda oblivion yetenekli bir grup ama daha çok olgunlaşması lazım.nedeni şarkı yapıları çok basit.e pure black diyorlar melodik diyolar ama örnek aldıkları grupların %10u kadar müzik yapamıyorlar şu ana kadar türk black metal ipyasasında sadece 2 grup ilgimi çekti.biri pagan(ah ah süper gruptu)diğeri aradin azun.gerçekten khanjar daki bazı parçalrın riffleri daha dün annemiz gibi.çok basit çok yavan.gerçekten bir piyasa yapmak istiyorsak özellike black metal olark 2 kere düşünmemiz lazım. çünkü ne hikmetse güzel yurdumdan avrupa çapında olabilecek tarzda death metal grubu çıkıyor.ama black power grublarının alayı hikaye.bun eski ankara tayfasına bağlıyorum.satanic verses,sadistic spell,witchtrap,ehrimen(ankaralımıydı onlar??)o kadar kötü albümler yaptılarki eline gitar aalan herkes aa bak bunlar yapabiliosa ben en süperini yaparım hissine katıldı.bahadırın turkhish black metal olayına kesinlikle katılmıyorum.
 
burnin_angel: bahadir'in rahatsizlik duydugun roportajlarinin herhangi birinden bir alinti yapip ekler misin? insanlari iyice tanimadan ukala, soyle, boyle gibi elestirilerde bulunmak cok dogru degildir. ben grubun menejeriyim diye demiyorum ama bahadir asla ukala birisi degildir. o sadece moribund oblivion'la olan iddiasini ortaya koymaya calismaktadir. bir takim gruplari saymissin... elbette iyiler ve dahada iyi olacaklar fakat bilmedigin sey su ki o gruplarin hepsi turkiye'de bahadir ve gruplarini dinleyerek bu muzige basladilar. bu kotumu? hayir tabiki... ama bunu bilmende fayda var.

asmodeus_the_demoniac: dostum sanirim sen grubun son albumu machine brain'i dinleme sansi bulamadin. bana kalirsa son albumude dinleyip o sekilde yorum yapmalisin. album yurtdisinda cok iyi ilgi goruyor. ayrica khanjar'da yine yurtdisinda cok cok iyi satti ve o oranda begeni topladi.

bu arada "machine brain" albumu sonrasi moribund oblivion'un almanya ve turkiye turnesinin tarihleri belli oldu. en kisa zamanda tarihleri mekanlari ve sehirleriyle birlikte ekleyecegim.
 
evet hakılsın abi fazla dinlemeden yorum yapmışım özür diliyorum.evet albüm iyi fakat sound çok zayıf tabi bir iki istisna hariç bütün türk grublarının ortak özelliğidir bu.ama bahadır pure black diyodu rtn'de marduk için yazdığı yazıda bu albümde pure kısımlardan çok melodik kısımlar var??bide ilk kurulduğunda benim bildiğim klavye vardı grupta nie klavye yok albümde??infected te yapmışlardı klavye falan fenada değildi. bide yeni albümü bilmem ama bu albümün acil twin pedal yada çift cross'a ihtiyacı var. :twisted: :twisted:
 
burnin_angel kendisinin de söylediği gibi Bahadır Uludağlar için ileri gittiğinin farkında ve sanırım herkes öyle =)
durumu tatlıya bağlayalım ve son olarak da MORİBUND OBLİVİON'u dinleyin! =)
 
yeni albumde klavye oldukca fazla. klavyeci can agriboz. sen bu albumu iyice bi dinle istersen:) ayrica machine brain albumu bu ulkede sound olarak cikmis belkide en yuksek albumdur ses seviyesi acisidan. bahadir ise kendisi tam bir pure blackcidir ama moribund oblivion bir grup ve grup olarak birlikte yapilan muzik tabiki farkli olabilir.

turkish, norvegian olayi ise muziklerin birbirine benzemesiyle alakali degil. grubun savundugu sey sadece bir kimlik sahiplenme durumu. yurtdisinda bir turk grubu olarak taninmak adina yapilmis birsey bu, yoksa turk muzigi, norvec muzigi gibi karakteristik ozellikleri geregi "turkish metal"denmemistir.
 
Sevgili Turkishblack, Bahadır istese grubu uçurur. Bunu yapacak alt yapısı ve bilgisi var. İstese gerçek anlamda Black Metal'i icra eder, ancak sizin yaptığınız ticari Black Metal'dir. Yani gerçek Black'le alakası yok. Belli bir kitleye, piyasa olan popüler müziği veriyorsunuz. Sizinle bir alıp veremediğim de yok, umarım Moribund başarılı olur, yurt dışında festivallerde filan görürüz. Ama yaptığınız asıl Black Metal asla olmayacaktır.
 
demek istedigini anliyorum. bahadir'in 3. album icin cok iyi fikirleri var. kendi solo projesi groza'da da zaten bilindik black metal'e daha yakin bir durusu var. (kendisi zaten aslen tam bir pure blackcidir:)) yurtdisi icin ise zaten moribund oblivion artik yurtdisinda calmaya basliyor. bu eylulde grup 5 konserden olusan bir almanya turnesine cikiyor. yeni calismalari bekle ve biraz zaman diyorum...
 
dasboot demiş ki:
Sevgili Turkishblack, Bahadır istese grubu uçurur. Bunu yapacak alt yapısı ve bilgisi var. İstese gerçek anlamda Black Metal'i icra eder, ancak sizin yaptığınız ticari Black Metal'dir. Yani gerçek Black'le alakası yok. Belli bir kitleye, piyasa olan popüler müziği veriyorsunuz. Sizinle bir alıp veremediğim de yok, umarım Moribund başarılı olur, yurt dışında festivallerde filan görürüz. Ama yaptığınız asıl Black Metal asla olmayacaktır.

dasboot sen baya birşey biliyorsun herhalde bu asıl black metal hakkında istersen msn'ini ffalan verde bi görüşelim senle(istemiyosan özel mesajda atabilirsin).ben black metal kökkerlne sahip bir metal dinleyicisi olarak merak ettim neymiş asıl black metal??yani dark funeral asıl black metal dimmu borgir sahte black metal mi??
 
Geri
Üst