schecter gitarlar hakkında

C1 serisi modellere bak her yola gelir baya iyi modeller var. Dedigin model o manyetikler ile ne olur bilemezsin. Aslinda Schecterlerde pek kotu denilebilecek model de yok. Ama Gitari denemeden karar verme derim. Elindekinden iyi olma ihtimali yuksek fakat degistirmeye deger mi o var. Daha ust modellere bakmani tavsiye ederim oncelikle.
 
rastansaga demiş ki:
Katatonik demiş ki:
Vala bana kargo ile gelmeyecek. Gümrüğe takılırmı bilmem. Cortlar'dan iyidir bu gitarlar. (rastansaga duymasın :D )
Ha Cort ha Schecter aynı bence. Custom Shop harici Schecter'leri de Cort üretiyor. Büyük ihtimal bir C-1 ile bir Katana aynı banttan çıkıyordur.
sanırım schecterin doğru düzgün bir gitarını denememişssin.denersen müzikten biraz anlıyorsan farkı anlarsın.
yanlız ucuz modellerden pek bişey beklememek lazım.
bloodmon modeli ile c1 classic modelini denedim.bloodmoon birarz düşük bir gitar fakat c1 classic oldukça iyi denedikten sonra sustaini vve tonu çok hosuma gittiği için aldım.cort un neck-thru modelleri var mı bilmiyorum.
 
arkadaşlar yeni schecterlerde ciddi fiyat düşüşleri var...bunun sebebi üretim yeri değişmesi olabilir mi...bikaç kişiden duydum kimisi artık çinde kimiside artık endonezyada üretiliyor dedi...türkiye distribitörü dore müzik ile konuşayım onlara sorayım dedim garip bi cvp verdiler kimisi amerikada kimisi korede üretiliyor dendi:)sonuç olarak şuan sıfır bi schecter alacak olsak bu ne üretimi olacak
 
dore müzik geriden geliyor. pek çok üretici gibi schecter de üretimini daha ucuz olan çin ve endonezyaya kaydırdı. aslında genel olarak cort kore fabrikasını endonezyaya kaydırdı diyelim çünkü fason olarak ibanez schecter gibi pek çok gitarı cort üretiyor.
 
aman kardesim dikkat,ben iki ay once bir solo6 custom aldim,maalesef denemeden,internet uzerinden satis yapan bir magazadan,benimki made in kore.sanirim tipki ltd ler gibi bunlarda korede yada hernerde yapiliyorsa yapiliyor ve sonra amerikada kalite kontrol gibi bir surece tabii tutuluyor,ben almadan cok arastirma yapmistim fiyat ozellik olarak cok uygun gitarlardi birde internette shecter hakkinda onlarca sey okudum cogu iyi goruslerdi,ama benimki maalesef stop tail kopru locking tuner olmasina ragmen surekli tuhaf bir sekilde akord kaciriyor,acayip bir fret sesi var yani hic memnun degilim,ustelik bulundugum yerde luthier de yok yani baska kimsenin basina gelmemis olabilir ama benim geldi alacagin shecteri evir cevir iyice bir kontrol et,anlamiyorsanda yaninda bilen birini gotur.
 
Geçen hafta sonu tüneldeydim, hellraiser c-1 denedim, açıkçası internetteki yorumların anlattığı kadar aman aman bir gitar gibi gelmedi bana...
Ya ben büyük beklentiye girdim ya da bu üretim yeri sahiden kaliteyi direkt etkileyebiliyor. Bu arada denediğim hellraiser endonezya idi, hellraiser'leri kore damien'leri endonezya zannediyordum oysa... :?
 
bende schecter hellraiser c-1 almak istiyorum yeni bi gitarist değilim 12 senedir çalıyorum...şuan elimde cort neil zaza 2 var kore üretimi ama benim ki şuan oda endonezyaya kaymış...seymour manyetikler sperzel burgular birdseye maple sap falan var işte onu isteyen birisi var onu satıp schecter hellraiser c-1 düşünüyodum açıkçası kafam karıştı...daha önce lady luck kullandım schecterden sapı falan çok rahattı ama dediğin gibi schecterlerin fretleri bi garip özel olarak zımparalanmış gibi
 
Şu an için alacağınız 2010 ürünler Endonezya ya da Çin olacak, fakat mağazaların bildirmediği Kore üretimli gitarlar da söz konusu bildiğim şey Schecter' ların 2008' den sonra Kore üretimini yavaştan bitirdiği. (Alt ürünlerde)

Kore bulabiliyorsanız alın, yoksa Schecter Omen Extreme 6 ve Schecter Omen 6 modellerinin, Cort Katana X1Q ve Cort KX5 modelleri ile arasında büyük farklar olmadığını görürsünüz.
 
slm

arkadaşlar dün çaldım çaldım neil zazamı bluestan metala hardrocka bildiğim bütün parçaları icra ettim...çaldıkça ben bu gitarı nasıl satarım dedim...tonlardaki canlılık olsun asimetrik sapı olsun birdseye maple'i olsun...neye dayanarak beni satıyorsun diyerek çığlık atıyordu gary moore parisienne walkaways çalarken:)schecter hellraiserde sadece metal müzikte takılıp kalacaktım...ama neil zaza gerçekten çok versatil gitarmış...özellikle yanda single a almak için özel bi switch var direk cıngıl cıngıl tonlar almak için...ha şimdiki endonezyalar nasıl bilmiyorum ama çünkü benimki ilk çıkan korelerden o zamanlar 1650-1700 arası bi fiyattı en azından işçilik olarak onlardan üstün olacağını düşünüyorum...sözün kısası daha önce schecter lady luck schscter synster standart sahibi olan ve onları kullanan birisi olarak diyorum ki neil zaza bunlara göre daha bi gitar be...ve son kararım cort neil zaza gitarım ile ömür boyu ayrılmaz bi dost alacam:)
 
Hellraiser Solo 6 tavsiye ediyorum arkadaşlar.Hem aktif manyetik drive tonlarda çok iyi hem de push-pull özellikleri ile cleanlerde de iyi bir performans sağlıyor. Klavye profili ne çok kalın ne çok ince alışınca harika.
 
. Ama adı üstünde fason. :LOL:

cort un hazirda ucuz gitarlari urettigi minik arkadaslarin calistigi bir fabrikasi var diyelim
simdi ibanez gidip 200 usd lik gitardan 50 usd kar etmek icin yeni bir fabrika acmak yerine
soyle der
sevgili cort sen gitar yapiyormussun duyduk
e seninkide gitar bizimkide gitar bizede yapsan nolur elinemi yapisir
6 tel koy manyetik falan ses ciksin uzerinde bizim adimizi yaz
bizde yapalim sana bi eft burdan
olmadi paypal ver orda komisyon daha dusukmus....:LOL::LOL::LOL:

buna isin ameleligini baskasina yaptirmak denir
kari dusuk urunlerin maliyeti isciligi zarti zurtu ile ugrasmaktan sa
onu bu tip islerle karnini doyuran firmalar verirsin
onlar senin adina gitari yapar sende marka degerini uzerine koyar satar komisyonunu alirsin
sen bu arada butun emegini ve is gucunu gercek iyi ve ozel gitarlar uretmek ve gelistirmek icin harcarsin
 
Geri
Üst