Buz

serox demiş ki:
Bu kadar harika bir grubun fazla ilgi görmemesi çok çok üzücü ve ilginç. Yani rockla ile alakası olmayan kişi veya grupları yere göğe sığdıramazken Buz hakkında hiçbir şey yazılmıyor.
Mesela yeni klipleri nasıl olmuş? ;)

bence türkiye gibi bir yerde buzun ilgi görmemesi ilginç değil. zira türkiyede yere göğe sığdırılamayan müzisyenlerin kalitesi ortada. bu anlamda varsın ilgi görmesin. ilgi gösterenler zaten gösteriyor ve bu yeterli şimdilik bence. yeni klibe gelince mükemmel olmuş ;)
 
bu grup cidden cok iyi .
turkiyede tutmadı ama kısa zaman sonra kıymetleri anlasılacaktır eminim...


hatta buzfan.net 'de acıklama vardı bunla ilgili
 
buz müziğin radikal ve marjinal kanadında yer alan bir grup. "beklenilen ilgiyi görmemesi" diyorsunuz ama kendileri beklenenden daha fazla bir ilgi gördülerini düşünüyorlar. popülerlik kaygısından uzak, kırık ziller, elle çekilmiş klipler..buzu anlamaya çalışmak lazım. mor ve ötesi olmamaya çalışan bir grup buz..

türkiye'nin başka mecralarda başarı edinmiş kişileri var zaten arkasında tarkan gibi, çağlar gibi, serkan gibi, harun gibi, egemen gibi, kerem özyeğen gibi kötü olmasını zaten kimse beklemiyordu. diğer genç gruplar ile kıyaslayanlar yapmasın bunu, farklı bir hedefi var buzun o da hedefsiz olması.

bu noktada ise inanılmaz şeyler oluyor bence. buz şu an litelerin hepsinde ilk üçte, hatta bu gidişle birinci olacak. bu çok büyük ümit, bir türk grunge grubu albüm yapıyor, listedeki tüm rakipleri binlerce dolar harcayıp klip çekerken buz yükseliyor onlar düşüyor. bu ülkede rock müziğe ben de destek veriyorum diyen herke kendiyle gurur duymalı. daha bundan bir kaç yıl önce mümkün değildi bunlar, mümkün değildi pasajlardan kaset alan biri deilseniz buz'u bilmeniz.
 
BUZ sadece bir ilk .
ne mor ve otesi ne benzeme nede baska bir sey yapmaya calısıyorlar.
ciddi anlamda cok iyi kişilikler.

hepinizi buz resmi fan sitesine beklerim... buzfan.net
 
mor ve ötesi ve buz mu????
yapmayın arkadaşalar.
ne ilgisi var...mor ve ötesi grubunu dinlemeyen ben buz grubunu
beğenerek dinliyor ve takip ediyorum...
 
evet sound'ları sert,hatta bayaa bi sert.Dorion Buz'un yanına bile yaklaşamaz arkadaşlar yapmayın Allah aşkına.Dorian denen grup Cover ile birazcık tanındı,ama Buz'un şarkıları tamamen kendilerine ait.lütfen...
 
buzun kalitesi tartışılmaz ancak dorin hakkında yazdıkların çok düşüncesizce yazılmış bence. sonuç itibariyle bu sayfada doriandan bahsetmek saçma olur ama söylemeden geçmemek lazım. dorianın coverden ibaret bi grup olduğunu düşünenler sadece grubu tvden takip edenler oluyo genellikle. ancak daha yakından takip ettiğiniz zaman dorianın yalnızca coverden ibaret bi grup olmadığını görüyorsun. sonuçta kaliteli bi grup ve bu eleştiriyi hak etmiyo...
 
hulyaengm demiş ki:
mor ve ötesi ve buz mu????
yapmayın arkadaşalar.
ne ilgisi var...mor ve ötesi grubunu dinlemeyen ben buz grubunu
beğenerek dinliyor ve takip ediyorum...

internet çok kötü bir iletken...

mor ve ötesi ile buz'u nitelik ve nicelik anlamında hiç bir türlü benzetmedim. mevcut duruş ve değişen şartlar karşısında o duruştaki tutarlılık'ı kastettim. bunun için sex pistols'u da kullanabilirdim...

anladınız siz beni..
 
mevcut duruş ve tutarlılığı kastetmek için illede benzetme yapmaya gerek yok bence...
ama olmaz ille birileri birilerine benzeyecek...
gerek yok buna..
 
hulyaengm demiş ki:
mevcut duruş ve tutarlılığı kastetmek için illede benzetme yapmaya gerek yok bence...
ama olmaz ille birileri birilerine benzeyecek...
gerek yok buna..

dil zenginliğinin ölçüm kriterleri arasında; kelime sayısı, eş anlamlı kelimelerin sayıca düşüklüğü, köken olarak saf kalmış bir sözlüğe sahip olması ve örneklendirerek kurgulanan betimlere açık olması bulunur. Araştırmakta fayda var diğer kriterleri de. Yani "..... gibi" ile başlayan kelmelerde hiç bir huzursuz yan bulunmamaktadır.

Ben kesinlikle BUZ'un sonunda dış bildirim olarak betimlediği duruşunu günün birinde artacak albüm satışı ile değiştirmesini istemiyorum. Ben de sizin kadar dinleyiciyim, bu hakkımı saklı tutuyorum. Ayrıca bence mor ve ötesi bu yukarıda bahsettiğim ilke hususunda direnmiş ama yenilmiştir. Bu sebeple müspet bir örnek olarak da kendilerini kullanmakta bir ibret vecidiyesi görüyorum.

Konu ile alakadar olması noktasında radyo eksen gecesinde buz solisti Emre Özlüer sahne almakta bu gece..
 
mesajları, sınıflar arası geçişin imkansız olduğu kasta inat, ilkellikten modernlik mertebesine yükseltmek gerekir bence. bir grubun bir başka gruba benzetilmesi beni her zaman rahatsız etmiştir. -sebep her ne olursa olsun- ayrıca bu işin kolayına kaçmak ve benim ilkel mesejlar diye tabir ettiğim mesaj türünün ta kendisi.
 
Geri
Üst