Joker (Rock) - Ankara

Henry Purcell 36 yaşında öldü.1600'larda yaşadı. İngiliz. Beni tek rahatsız eden Operalarının dilinin ingilizce oluşudur çünkü operada fransızca,italyanca ve almanca dışında hiçbir lisana gelemiyorum,kulağımı çok rahatsız ediyor. Hatırladığım kadarıyla Dido and Aeneas bestelediği ilk operaydı. Ayrıca Dido's Lament'ı biliyorum. Soprano aryası. Biraz sözlerini de hatırlatayım: "Whem I'm laid,am laid...in earth, may my wrongs create no trouble, no trouble in..thy breast". Opera camiasında özellikle barok dönem eserler arasında ünlüdür,ilgilenen bilir. Hoştur. Fakat bende adamın hiçbir operası CD'de yok,sadece plak olarak halamda vardı o opera zamanında,ordan dinlemiştim. Ayrıca o adamın The Fairy Queen Operası da iyidir genel olarak. Ama dediğim gibi operada ingilizce beni çok rahatsız ediyor. Dido's Lament beni de dinlediğimde etkilemişti,bulursam operanın tümünü (CD olarak) alabilirim. Hem araştırmacı hem de dinleyici olarak klasik müzik ve opera en sevdiğim müzik türüdür kardeş.
Ben de "E Lucevan Le Stelle" nin üzerine tanımam (Puccini-Tosca). Belki bilirsin,çok ünlüdür. Tenor aryası. Özellikle Franco Corelli'den dinlemeni öneririm.

UP THE IRONS.


The Dark Rider :twisted:
 
The Dark Rider, övgülerin için sonsuz teşekkürler, :LOL: Özellikle Scorpions'a değinmek istiyorum, gerçekten hissederek soylediğimi görmen beni çok duygulandırdı, o duygu yogunluğunda birilerinin beni anlaması ve görebilmesi çok güzel bir duygu, tabiki dediğin gibi her parçada aynı performansı göstermek mümkün değil, mutlaka kusurlarım vardır, ama elimden geleni de yapmaya çalışıyorum, sahnede bahsettiğin tavırlarımda haklısın, kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum, biraz daha rahatım gibi ;) ,gün geçtikçe, değişimi hissediyorum, performansı seyirci de çok etkiliyor, onların eğlendiğini, yüzlerindeki tebessümü, memnuniyeti görmek bizi daha da gaza getiriyor, o zaman daha çok keyif alıyoruz, keyif alınca çok daha iyi soyluyoruz, çalıyoruz. Umarım gün geçtikçe daha da iyiye gidicez, tekrar çok teşekkürler, en yakın zamanda bekliyoruz bir programa :twisted:
 
Dark Rider'a teşekkürler :)

Sonuçta hepimiz duygusal insanlar olduğumuz için yazılan güzel şeyler moral oluyor.

Ben operadan pek anlamam, o konularla İbo ilgilidir :)

Ama parçaların herbirinin aynı başarıyla yorumlanmasının güçlüğü konusunda haklısın.

Her ne kadar bize ve Yasemin'e uyacak parçalar seçmeye çalışsak ta bazı ufak hatalar yapıyor olabiliriz.

İşte yapıcı eleştirler bu nedenle, bize yol göstermesi açısından çok önemli.

Tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyoruz :)
(Öğğ.. demeden :) )
 
Takdir

Benimde forumdaki ilk yazım .Amaç farklılığı ile sizin siteye.
JOKER'i , beş altı kez izleme fırsatım oldu.
SİZE yazma istemim müziğinizi, her şartta, olabilecek en üst düzey performansla sunmanızdan.
Sahnede çok sağlam durmanızdan,herbirinizin tektek seçilebilir olmasından.
Bir süredir devam eden eleştirileri, nedir diye takip ettikten sonra ( destek için değil,ne düzeyde olduğunuzu biliyor olacak kadar işi biliyorsunuz zaten ) sadece,rock caamiasında adınız hatırı sayılır noktada, bunu bilin istedim .
Bunu keyfiniz yerine gelsin diye yazmıyorum,ben eskilerdenim,dinleyerek büyüyenlerden.Bu nedenle ara farkları çabuk algılıyoruz.
Vokalistinizi çok zorluyorsunuz ama, söylenenlerin aksine, çok azın başarabildiğini başarıyor .Bence çok başarılı,zamanla çok daha da iyi olucaktır.
 
2 Minutes To Midnight demişken, bir kaç IRON MAIDEN çalsanıza yaa. Repertuar renklensin,içimiz renklensin. Derin6'ya da söyledim bunu. Şöyle "Can I play with madness","evil that men do","Trooper" yada " Run To The Hills" iyi gider. Ayrıca ben sizden bir de PEARL JAM rica edeceğim. "Last Kiss", "Low Light","Wishlist" hatta "Soon Forget" iyi gider yani. Soldaki gitarist söylerse Pearl Jam şarkılarını tam Eddie Vedder söylüyo gibi olur. :D :D Neden olmasın yani... :twisted:


UP THE IRONS

The Dark Rider 8)
 
Dünkü mesajımdan sonra,sizi tekar izleme isteği duyduğumu hissettim ve bu akşam overall'a geleceğim.
Başlama saatiniz bi tuhaf ama yinede değersiniz.
....YOSİ'ye de özel rica,benim için, I wanna know what love is ,öylesine güzel söylüyorsun ki...... :cry: bende.
 
En kısa zamanda bekleriz :)

Dün akşam yine çok keyifliydi, herkese teşekkürler :)

Gökhan, Cüneyt, Zeynep ve Sports ekibine de bizi yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür :)
 
Ohhhhhhh ne ala, herkesler uyusun, :evil: vokal hanım işbaşı yapsın, adaletmi bu, kalkın çabuk, isyan ediyorum valla, :x cık cık olmuyor boyle, şaka bir yana dun akşam overall güzeldi, :twisted: sports ekibi eğlenceliydi oldukça, sağolsunlar, ben de çok eğlendim. Gelen, gelemeyen tüm sevenlerimize sevgiler, saygılar.......
 
Valla haklısın Yasemin'ciğim. Şu çaldıktan sonra erken kalkmak var ya, öldürüyor insanı :)

Gece hayatına yönelik çalışan bizim gibi insanlara özel statü verilmesi lazım, ne bileyim devlet sanatçısı filan yapsınlar bizi arkadaşım, olmuyor böyle :) :) :)

Neyse ki cuma çaldıktan sonra uyuyabiliyoruz öğlelere kadar.

Böyle şov dünyasına özenen arkadaşlara sesleniyorum:

Bu işler öyle kolay değil.
Bir sürü detayı, zorluğu var, sigara dumanı, içkisi var.
Kendinize iyi bakmanız ve çok sıkı çalışmak gerekiyor.

Moral bozmak için değil sadece bilinsin diye söylüyorum.

Neyse ...
 
Bende sana aynen hak veriyorum...Ben çok duyuyorum ''oh çıkıyosun sahneye 2 şarkı söylüyosun ne ala'' diyorlar...
Ama kazın ayağı öyle değil... :!:

Toplamda 15 saat yol...4 saat konser ,iki ayrı sahne...2 tabak yemek için bile zaman bulmaya çalışmak...soluduğun sigara dumanın haddi hesabı yok...Uyku desen toplamda 5 saat filan...vs..vs..vs..(Geçen hafta sonu Ank-İst-Ank)
Yanlış anlaşılmasın hiç şikayetçi değilim çünkü bu hayatı bilerek ve isteyerek seçtim sadece bilgisi olmayanlara küçük bir örnek vermek istedim... ;)
 
Vallaha da billaha da öyle..yani kazın ayağı öyle değil. Bir de demezler mi oh kebap, kızlar, rock'n roll.. vs. Valla Amerikan filmlerinde ya da top-star lar da varmış o iş.
Niye mi ?
Alet erdevat taşıyan sen! (Bel fıtığı aday adaylarıyız.)
Teli kopan, sesi çatlayan, bageti kırılan, birden tonu değişen klavyesi olan, enstrumanı inatla bazen çalışmayan...
Sigara dumanı, vs.si
Gününde olmasan bile tebesümü eksik etmeyen veya eğleniyormuş gibi yapmak zorunda olam yine sen.

Bizler de bir nevi pavyon sanatçılarıyız. Adımız ve de müziğimiz farklı o kadder!!


Bu arada;
Joker'in gizli kahramanını açıklıyorum.

on the taxi ..Gürsel abi 06 T 7115

Yahu ne cabbar şöfür kardeşim. Güzergahı ben yazayım size de görün. Bu ne servistir. 8O On the klavye Yükselin adamıdır. yani "Has nefermşsın allasen!"

Geliş: Pursaklar-Cebeci-Kızılay veya A.Ayrancı
Gidiş: A.Ayrancı veya Kızılay-Maltepe-Kolej-İncesu-Cebeci-Pursaklar
Tabi adam buralara bir telefonla geliyor o da artık şehrin neresindeyse..

Kesin eli öpülecek adam. ! Kaça gidiyoruz der iseniz, o da biz de kalsın. Dersek taksiciler ayaklanır valla...
 
Düngece için hepinize ayrı ayrı teşekkür:)
Dedik ya hatırı sayılır yerdesiniz.
Gecenin bi saatinde gelipte, hoşnutsuz, yav........ diyerek çıkmak ,inanın insanı geriyor. Hele ben gibi amaç sadece müziğinize odaklıysa ,alkolsüz.Tekrar teşekkür.
Klavyeci arkadaşın ayar kaçıklığı, üç beş sn. sürdü ,abartmayın.(iki saat sürede,olur öyle şeyler bence)
İki gitarda ayrıayrı çok iyi, hele bazı sololar eritir cinsten.
Bascı zaten çok sağlam.
Bateri,tek ritm atlamıyor, hakkını veriyor.
Vokalist, tarzında dinlediğimiz ,Ankara ,en iyiler ilk üçü arasında.Belki çok daha güçlü sesler vardır,ama YOSİ hissettirebiliyor da.
Bu yazdıklarım, otorite edası ile yazılmış gibi algılanmasın,gerçi her izleyici ;) kendi çapında otorite de ,ben sadece sizin farklılığınızı fark edenlerdenim.

Bütün gece bekledim, I Wanna Know What Love Is... dikkate alırlar belki diye,ama....... Joker'e nasıl ricada bulunulur bilmediğimden, sitenize yazmıştım.(YOSİ bunu bi ayrı dolu söylüyor.)Sahne önüne gelinip bağırılıyormuş meğer.......
Çaldığınız tüm parçalar zaten çok iyi seçilmiş, ama....... yinede onu bekledim.......bağırmadım,yazdım,çalmadınız. :cry:

ZATEN ÇOK BAŞARILISINIZ, BEN DEVAMINI DİLİYORUM.
 
17 Mart'ın ilk saatlerinde Joker Overall'da başladı çalmaya.Gittim gördüm.

Joker Setlist: (1.Bölüm): Life(Des’ree)/ Animal Instinct(Cranberries)/ Give Me One Reason (Tracy Champman)/ Feel (R.Williams)/ I Want To Break Free (Queen)/ Summer of 69(B.Adams)/Burning Heart (Survivor)/ Serenade (S.Miller Band) / Psycho Killer(Talking Heads)/ Pulp Fiction Theme/ Somebody To Love (Jefferson Airplane)/ Venus (S.Blue)/ Hard To Handle (Black Crowes) / Can’t Take My Eyes On You (Muse Version).

(2.Bölüm): Walking On Sunshine(Kathrina and The Waves)/ Passenger(Iggy Pop)/ A Hard Day’s Night (The Beatles)/Proud Mary(CCR)/ Maria (Blondie)/ Eye Of The Tiger (Survivor) / Nobody’s Wife (Anouk)/ Noone Knows( Queen Of Stone Age)/ Perfect Strangers(Deep Purple) / Notorius (Duran Duran)+Another Brick In The Wall(Pink Floyd)/ Johnny B.( The Hooters)/ When The Smoke Is Going Down (Scorpions)/ My Immortal (Evanescence)/ Zombie( Cranberries) / Wanted Dead Or Alive (Bon Jovi).

Yalnız değildim. Yanımda Derin6'nın efsanevi gitaristlerinden biri olan Erçin Ülgen de vardı. Kısaca gözlemlerimi sunayım. Seyirci çok "uyuz" bir seyirciydi. Fazla kalabalık yoktu fakat "uyuzluk" kısım kısım kendini gösteriyordu. Şahsen ben bayağı eğlendim,zaman zaman da sapıttım oturduğum yerden. Ancak gene de Joker grubu elemanlarını bu kurtarmaya yetmedi. Çünkü grup seyircinin ruh halinden etkilenerek bazı şarkıları biraz "ruhsuz" çaldılar. Bu gayet normaldir. Bazen de seyirci grubun ruhsuzluğundan etkilenir. Ama dün gece grup çok iyi olmasına rağmen,ara sıra seyircinin ruh haline yenik düştü. Bedenlerinin alt kısmını sallamaktan başka bir işe yaramayan kız dinleyicilerden, abuk subuk karete-yoga-idman hareketleriyle dans ettiklerini sanan beylere kadar her türlü uyuzluk vardı Overall'da.
Joker'e gelince... Murat'ı cidden tebrik etmek gerek. Ben böyle disiplin görmedim. Adam gözünü kapadı,bütün kalbiyle çaldığı her notayı hissetti ve bir an için bile soğumadı yaptığı işten. Özellikle Burning Heart'ın solosunu öyle bir çaldı ki hala kulağımda çınlıyor.Helal Olsun. Herkesi ayrı ayrı değerlendirmeme gerek yok,zaten genelde çok düzgün çaldılar. Ama Yasemin "Scorpions" söylemek için yaratılmış onu diyebilirim. Klaus Meine ölünce belki yerine geçer. Süper olur. Efe de elindeki bassla şiir yazdı dün. Kusursuzdu. Ruh hali pek iyi değildi galiba çünkü en neşeli partisyonları bile bunalım ve hüzünle çaldı. Ona da helal olsun. İlk bölümde klavyeyi pek iyi duyamadım ses sisteminde bir bozukluk vardı. İkinci bölümde daha iyi duydum klavyeyi ve özellikle Perfect Strangers'da Yüksel oldukça iyiydi. Joker'in Klavyecisi cidden çok sağlam duyabildiğim kadarıyla :D . Seyirciye göre sağda duran gitarist öğğğğ :twisted: . Selamlar canım kardeşim İbo :elsallaa . Bateriste programdan önce dediğim gibi eğer baterist hata yaparsa iş biter. Adam hata mata yapmadığı gibi tam bir memur gibi işini yaptı. Mükemmeldi. Bateri solosunda daha çok atraksiyon yapsa süper olur. Yetenekli bir insan.
Dayanamadım gene herkesi ayrı ayrı değerlendirdim naçizane. Ciddi olarak tek rahatsız olduğum şey setlistleriyle ilgili. Modası geçmiş "Zombie" yerine Maroon5 dan birşeyler çalsalardı daha iyi olurdu. Sweet Child O'mine ve Crazy Little Thing Called Love'ın eksiklikleri çok hissedildi. Ayrıca kendi parçalarını da çalsalar mesela ekşimiş Eye Of The Tiger yerine mükemmel olur. Nobody's Wife'ı isminin Zeynep olduğunu sandığım bir kız söyledi. Yırtık türden bir sesti. Yasemin'in dinlendiğine sevindim o sırada. O kadar.

Genel olarak çok eğlendim. Kemancı günlerimden bu yana en çok eğlendiğim gecelerden biriydi. Güzel de bir melankoli oldu. Joker'de çalan ve söyleyen tüm dostlara ve ikinci bölümün sonlarında gitarıyla iyi işler çıkaran İbo'ya sevgiler. Bu adamın tuhaf bir tonu ve tarzı var. Çözemedim daha. :?: :dans
Wanted Dead Or Alive ile biten konser sonrası ancak şunu diyebilirim. We want Joker aLIVE,not dead! :metal


UP THE IRONS!!

The Dark Rider. :twisted:
 
Tüm Joker elemanlarına başarılar diliyorum. Bizim için keyili bir geceydi.Sound ile ilgili yaşadığınız aksilikler düzeldikçe daha da tadına varılır bir grup olacağınıza inanıyorum."Wanted dead or alive" için ayrıca teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz. Özellikle ikinci yarıdaki performansınız ve soundunuz çok iyi idi. Ellerinize,yüreğinize sağlık.. Tekrar görüşmek dileğiyle..
 
The Dark Rider kardeşim..
Üşenmemiş yazmışsın eline sağlık... :D

Yahu sanırsın ki Manhatten'da bir klüpte çalıyoruz.(dikkat Amerika, Newyork manhatten-Farabi deel) Sen de New York times müzik eleştirmeni gibisin. Bu ne bilgi , dikkat, böyle.. 8O

Kesin köşe yazarlığı, müzik eleştirmenliği vs.. eğilelim derim bu yeteneğe.. Bir de klasik müzik bilgisi de cabası ! Ekmek var vallaha sana ! Kesin !

Belirtilen üzere 1 hafta uzak kaldık sahnelerden .. Hemen belli etmiş kendisini elektrik. Bazen sahnede elektrik almadan çaldığımız oluyor. Napcen.. Robot da değiliz tabi.. Etteniz biz de ! Etkilenmemek imkansız!

Bu arada ton arıyoruz hala valla..yine de teşkür..Nasipse ve pişerse sana bir Jump çalalım Van Halen'dan. Şöyle helalinden ! :LOL:

Herkese tekrar selam. Reason to Live !
 
Ağzına sağlık İbo :)

Hakikaten hiçbirşey es geçilmemiş Dark Rider tarafından. Fazla kırıp dökmeden gerekli yorum ve eleştirileri aktardığı için kendisine teşekkürler.

Yine de dün akşamki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz bizleri yalnız bırakmadıkları için.

Submarine'e de teşekkürler tüm güzel yorumları için :)

Allah herkese sizler gibi eleştirebilmeyi nasip eylesin :)

Crazytrain, sana ve Derin6'ya da sevgilerimi sunuyorum :)
 
Geri
Üst