Nora (Alternative/Metal) - Ankara

arkadaşlar bu hafta sonu bestelerimizin davul kaydına başlanacaktır 15'inden sonra da diğer kayıt ve mix işlemleri tamamlanacaktır ayrıca haftasonu fotoğraf çekimimiz vardır ve bu akşam sizlere röportajımızı yayınlayacağız resimlerimizi ve şarkılarımızı en kısa sürede sizlere ulaştıracağız
 
PYRACANTHA
Grubun İsmi hakkında bilgi verirmisiniz ? Neden PYRACANTHA ?

Latince Ateş Dikeni anlamına gelen Pyracantha, Eren'in Biyoloji dersinde dikkatini çekmesi sonucu gruba sunuldu grupça beğenildi ve grubun adı oldu.


PYRACANTHA diyince aklımıza ne gelsin istersiniz ?

Pyracantha diyince aklımıza müzik hayatlarına şuanda cover ve beste çalışmaları ile devam eden ve tür kaygısı olmayan amatör rock grubu gelmelidir.

Grup nasıl oluştu kısaca özetlermisiniz ?

2006 yılında aynı okulda olan Emre, Cem, Erçin ve Can'ın bir araya gelmesi ile grup kuruldu.Sonra Emre'nin liseden arkadaşı olan Eren solo gitarist olarak Pyracantha'ya katıldı.2006 yazında Can'ın gruptan ayrılması ile Gül gruba dahil oldu.2007'de bassçımız Cem'in gruptan ayrılmasından sonra Mert gruba geldi ve Pyracantha'nın son şekli oluştu.


Şuanda sahne aldığınız bir yer var mı/ olacak mı ?

Şu anda programda olduğumuz bir yer olmamasına rağmen gelecek dönem program düşünüyoruz.

Müziğe ne zaman başladınız ? Bu konuda eğitim aldınız mı ? Sizi neler ve kimler etkiledi Müziğe başlamak için sizi kim tetikledi ?

İsterseniz sizlere grup üyeleri hakkında bilgi verelim

Emre DİKER (Ritim Gitar - Back Vokal)
Müzik hayatına 9 yaşında klavye çalarak başladı.2 sene klavye çalan Emre 2 sene içerisinde çeşitli sanatçıların parçalarını kulaktan çıkarttı ama daha sonra klavye çalmaktan sıkıldı ve bıraktı.Şuanda dinlediği ve çaldığı tarza ortaokul yıllarında başladı.Lisede birçok kez okul korosuna katıldı.2005 yılında ilk defa gitar çalmaya başladı.Kurulma aşamasında olan bir black metal grubunda 2 ay kadar yer aldı daha sonra bu gruptan ayrılıp arkadaşlarıyla hardcore müzik yapan Syntax Error adlı grubu kurdu ama bu grupta bir süre sonra dağıldı ve daha sonra arkadaşı Cem ile sadece bir proje olan Pyracantha'yı hayata geçirdi.Kendini hala geliştirmekte olan Emre gerek solo gerekse ritimde hakim olması nedeniyle Pyracantha ile çalmaktan çok mutlu.Çankaya Üniversitesi Matematik - Bilgisayar Bölümünde öğrenimini sürdürmektedir.

T.Erçin BURÇ (Davul)
Erçin 2002 yılında davul çalmaya başladı ve 2002 yılında Adana'da ilk konserini verdi.2003 yılında kendi grubunu kurdu.1,5 aya yakın çalıştı grubuyla.Türkçe Soft Rock yapan grubuyla Çukurova üniversitesinde çaldı.Daha sonra eğitimsel nedenlerden dolayı İskenderuna döndü ve orada arkadaşlarıyla Krank grubuna dahil oldu tarz biraz daha sertti.Krank ile çeşitli konserlere çıkan Erçin davulda ki yeteneğini iyice geliştirmeye başladı.Daha sonra Ö.S.S'yi kazanarak Ankaraya geldi ve Pyracantha grubuna dahil oldu.O gerçekten bize göre bir kral.Gerek davul soloları gerek atakları gerekse davulda ki hakimiyeti ile Pyracanthaya çok faydası dokunuyor.Çankaya Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümünde öğrenimini sürdürmektedir.

H.Eren SUNA (Solo Gitar)
Müzik ile ilk uğraşmaya aldığı klasik gitarla 2002 yılında başladı.Arkadaşı Tolgayla beraber 6 ay klasik gitar kursuna gitti.Emre ile Tolganın sayesinde tanıştı ve arkadaşlıkları lisede başladı.Arkadaşlarıyla Raven Decimate grubunu kurdu.Bu grubuyla 1.5 yıl heavy ve trash metal çatısı altında birçok organizasyonda yer aldı.Daha sonra İstanbul'da arkadaşları ile Obituary Guard grubunu kurdu.Bu grupla hala çalışmalarını sürdürüyor.Daha sonra Emre ve arkadaşlarının kurmuş olduğu Pyracantha adlı rock grubuna katıldı.Repertuarını sıklaştırıp arttıran Eren Pyracantha'nın solo gitaristi olarak müzik hayatına devam ediyor.Hacettepe Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümünde Eğitimini Sürdürmektedir.

Gül ERKEKLİ (Vokal)
Müziğe ilk olarak 9 yaşında piyano dersiyle başladı. 6 yıl derslere devam etti. İlkokul boyunca okul korosunda da yer aldı. Aynı zamanda, ortaokulda TED Ankara Koleji Orkestrası'nda obua çalmaya başladı. Lisede orkestraya flütle devam eden Gül, çeşitli amatör gruplarda vokal denemelerine başladı. Lisedeki bu çalışmalardan sonra, Bilkent Üniversitesi'ndeki 1. yılında bir grup kurdu ve birkaç ay boyunca birlikte çalıştılar. 2006 senesinin başında Sen Değilsin adını alan grubuyla Hacettepe ve Atılım Üniversitesi Şenliklerinde sahne aldı. Eylül ayında sen değilsin'le yollarını ayıran Gül, Pyracantha için söylemeye başladı.Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde öğrenimini sürdürmektedir.

Mert ÖZTOP (Bass Gitar)
5 Mart 1986 da Ankara'da doğdu.Müzik yaşamına ilkokul dönemlerinde bass gitarla başladı.Çeşitli okul yarışmaları,beste yarışmaları,bar programı ve birçok grupta alt grup olarak çıktı.Genç yaşına rağmen gittiği her grupta vazgeçilmez eleman oldu.Piyasaya adını duyurmaya inferno adlı bir grupta yeni türkünün alt grubu olarak duyurmaya başladı.Şuanda Pyracantha da çalıyor.

Grup bir aradayken müzik dısında ne yaparsınız ?

Müzik dışında özellikle hafta sonları grupça toplanıp dışarıda beraber vakit geçirmeyi tercih ediyoruz.Ayrıca bazı hafta sonları evlerde toplanıp beste çalışmalarımız oluyor.



Albüm yapma gibi bir düşünceniz var mı varsa bunun tarihi bize uzak mı yakın mı ?


Bu yaz sonu bir demo düşüncemiz var , yeni bestelerimiz ve coverlarımız ile ileride gereken imkanlar sağlanırsa elbette albüm düşüncemiz var.



Besteleri kim yapıyor gruptaki herkesin katkısı oluyor mu ?

Besteleri Pyracantha olarak hep beraber yapıyoruz.Ruhsuz Kadın bestesi dahil yaptığımız tüm besteler de bütün grup elemanlarının katkısı bulunmaktadır.


Kendi besteleriniz var mı? Varsa besteler için belirli bir temanız var mı ?

Şuana kadar yaptığımız 3 tane bestemiz var Ruhsuz Kadın, Anlatır Tekrar ve Son Defa.Bestelerimiz de kullandığımız belirli bir temamız yok.Tüm bestelerimiz için üzerinde özellikle çalıştığımız belli bir tür
yok.

Turkrock.gen.tr Hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Turkrock.gen.tr, diğer rock siteleri ile beraber sıklıkla ziyaret ettiğimiz sitelerden biri ve amatör gruplara destek vermesini iyi biliyor.


Turkrock üyelerine sölemek istedıgınız birey var mı ?

Tüm amatör gruplar gibi bizim içinde önemli olan desteklerini sürdürmelerini istiyoruz.
 
Eveet Gül ile yaptığım röportajı tamamladım :D
Yalnız söylemeden edemiycem, benimkinin amacı farklı : arkadaşlarım, amatör grupları ve daha çok amatör vokalistleri destekleyen profesyonel bir site çalışmasına başladılar ve beni de araya kattılar :) eh, turkrock'ta en beğendiğim vokalist olan Gül Erkekli ile röportaj yapsam baya katkı sağlarım dedim ve Gül de sağolsun teklifimi kabul etti ;) Öyle ki, ikili kariyer sahibi (bkz: müzisyen+oyuncu, müzisyen+ressam vs) olmak isteyip istemediğini bile sordum, zaten arada baya kaçık sorulara rastlayabilirsiniz :D

İşte röportaj ::



Selam Gül, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkürler :) Şunu merak ediyorum : mikrofonu eline aldığında neler hissediyorsun ?

Gül : Mikrofonu elime aldığımda her şeyden önce kendimi en çok istediğim şekilde ifade edebileceğimi hissedip, çok mutlu ve heyecanlı oluyorum.. O anda sadece şarkı söylemek istediğim ve bunu yapabileceğim için, hiç olmadığım kadar güçlü hissediyorum; bir süreliğine de olsa müzikten başka her şeyden soyutlanmış olmak da çok iyi geliyor..

“Pyracantha” sözcüğü grup üyelerine neler çağrıştırıyor? Gerçek anlamı dışında, müziğinizle kesiştiği bir nokta var mı?

Gül : Pyracantha, Latincede “ateş dikeni bitkisi” anlamına geliyor. Grup üyelerinin bu ilginç kelimeyi duyup, o anda gruba isim olarak koymaya karar vermelerinden başka bir amacı yok :) Anlamı açısından müzikle alakalı bir kelime değil yani; ama pek duyulmamış ve gerçekten de ilginç bir sözcük olması insanların da hoşuna gidiyor sanırım :)

Grup içi dengeleri sağlamak güçtür, bazen bozulur ; anlaşmazlık çıkar. Sen, grup içi dengenin nasıl sağlanacağı konusunda ne düşünüyorsun?

Gül : Bu o kadar doğru bir tespit ki.. Grup içi denge denen şey, birkaç insanın bir araya geldiği her toplulukta olması gereken, fakat sağlanması da çok zor olan bir şey.. Anlaşmazlıklar her grupta olur bu çok doğal, zaten önemli olan bunları çözmeyi bilmek. Bir müzik grubunda, öne çıkmaya, liderlik taslamaya kalkan biri olursa bu sorunlar gerçekten çıkıyor. Herkesin görevinin ayrı olduğu en fazla 4-5 kişilik bir toplulukta birinin diğerlerinden üstün bir tavır takınması zaten olmaz. Pyracantha'ya gelince; genelde herkes birbirinin fikrine saygı gösterdiği ve kimsenin "grubun lideri" tarzı bir tavrı olmadığı için dengesizlik de yaşamıyoruz:)

Grup üyeleri arasında sıkı bir dostluk sezinliyorum.. Ne kadar vaktinizi beraber geçiriyorsunuz ? Örneğin prova ya da çekim olmadığı bir günü birlikte mi geçiriyorsunuz, aileniz-arkadaşlarınızla mı?

Gül : Grup içi bağlar güçlü, bu doğru; aslına bakarsan okul olmasa, bizi bu kadar kısıtlamasa, 7/24 birlikte olacağız gibime geliyor Ama şöyle bişey de var ki, müzik grubu olmak sadece stüdyoya gidip gelmekle, provalarla olmuyor zaten; birlikte zaman geçirmek, bir şeyler paylaşmak gerekiyor bence.. Bu yüzden biz de özellikle haftasonlarında fazlaca birlikte oluyoruz; ama aile ve arkadaşlar aynı canım :)

Müzik,paylaşıldıkça çoğalır (pardon,mutluluktu o ) , müziğinizi arkadaşlarınız ve aileleriniz nasıl buluyor? Aileden gelen desteğin önemli olduğunu düşünüyor musunuz?

Gül : Kişisel olarak cevap verecek olursam, ailem beni müzik konusunda küçüklükten beri destekledi. Şu anda yaptığım işleri de gururla izlediklerini tahmin ediyorum ve ben de kesinlikle aile desteği olmadan bu işin olabileceğini düşünmüyorum. Diğer grup üyeleri de aynı şekilde ailelerinin desteğiyle bu noktalardalar.

İleride oyunculuk teklifi alsan kabul eder misin? Ya da şöyle söyleyeyim: müziğe ara vermen pahasına çok iyi bir işi kabul eder miydin ? (bkz.:İkili kariyer)

Gül : Bana böyle bir teklif gelmesi komik olur zaten Şöyle söyleyeyim, ben mühendislikte okuyorum, müziğin neredeyse 5 yaşından beri içindeyim; mümkün olduğunca da olmak istiyorum, ama zaten ileride asıl mesleğim de mühendislik olacağı için müziğin önüne geçecek tek şey o olur. Ama benden oyuncu olmaz :D

Diyelim ki, grupta birisi hiç çalışmıyor, provaları aksatıyor; kısacası ciddiyetini kaybetti .. Ne tepki verirsin(iz) ?

Gül : Bu soru benim tek başıma cevap verebileceğim bişey değil tabi, ayrıca ne mutlu ki şimdiye kadar böyle bir problemimiz olmadı Ama şöyle bir şey var, biz sadece bir müzik grubu değil; kendi aralarında da çok yakın olan arkadaşlarız ve gruptaki herkes müzik yapmayı, başarılı olmayı aynı derecede istiyor. Sanırım bu yüzden böyle sorunlar yaşamıyoruz. Biliyorsundur, yakın zamanda bassçı değiştirdik, ama bu kesinlikle onun ciddiyetsizliğinden veya ilgisini kaybetmesinden kaynaklanmıyordu, diğer grubu ve zaman problemleri nedeniyle gruptan kendi ayrılmak istedi, yani elimizde olmayan nedenlerden sorun çıktığında da böyle halloldu bizde:)

Kendi sesin sana nasıl geliyor? Keşke x'inki gibi sesim olsa" dediğin biri var mı? En beğendiğin bayan ve erkek vokalisti söyleyebilir misin?

Gül : Sesim güzel herhalde bilmem ki Tabi ki çok çok beğendiğim bayan ve erkek vokalistler var; ama hiç kimseyle ilgili "sesim onunkine benzese" de demedim çünkü herkesin ses rengi kendine özelken güzel.

Beğendiğim vokalleri Türkiye'den soruyorsun sanırım. Bu klasiktir ama n’apalım, bayan vokal olarak Şebnem Ferah:) Erkeklerden de şu an için Hayko Cepkin sanırım, çok başarılı..

Şarkı yazarken hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Söz üzerine müzik mi, yoksa müzik üzerine söz mü? Özellikle işlediğiniz bir tema var mı sözlerde?

Gül : Şarkı yazarken elimizde önceden yazılmış olan sözler ve onlardan bağımsız riff'ler oluyor. Biz genelde havası birbiriyle uyumlu kıtaları, riff'lerle birleştirerek şarkı yapıyoruz. Yani aslında riff'leri baz alarak sözleri üzerine oturtuyoruz. Özellikle işlediğimiz bir tema yok.

Gelecekte Pyracantha'yı nerede görüyorsun? Müzikle ilgili en büyük hedefin/hayalin nedir?

Gül : Pyracantha'yla ilgili hayallerim çok fazla tabi ki, hakettiğimiz en yüksek yerde olalım isterim; ama çok fazla beklentiyle hareket etmek istemiyorum, sonuçta müzik piyasasında neyin ne olacağı hiç belli olmuyor:) benim şu anda isteyebileceğim en büyük şey ise albümümüzün olması; şimdiye kadar verdiğimiz emekleri elle tutulur bir şekilde görmeyi çok isterim. ama dediğim gibi böyle bir hedef falan koymuyoruz önümüze.

Biraz uçuk bir soru olacak ama, iyi bir gruptan düet teklifi gelse n’aparsın ?

Gül : Düet işi hiç de uçuk bir şey değil bence :D Bir araya gelince güzel değişik şeyler ortaya çıkarabilen ikililer benim her zaman çok hoşuma gitmiştir, o yüzden farklı şeyler yapabileceğim birinden teklif gelirse isterim.


Sorularımı yanıtladığın için çok teşekkürler, Gül. Sana iyi bir müzik kariyeri ve Pyracantha'ya da bol şans diliyorum, seninle röportaj yapmak -net üzerinden de olsa - eğlenceliydi.

Gül :Soruların için ben teşekkür ederim Lacey Senin de hoşuna gittiyse ne mutlu bana..
 
notere söyle elini çabuk tutsun :D

bu arada, Gül ile yaptığım röportajı da siteye koymuşsunuz, açıkçası çok mutlu oldum teşekkür ederim :D
yeni fotolara yüklendikçe bakıyorum da çok hoş çıkmış herkes. özellikle Gül'ün şemsiye tuttuğu fotoğrafa bakınca "Üsküdar'a gideriken... " demek geldi içimden :)
 
Lacey demiş ki:
notere söyle elini çabuk tutsun :D

bu arada, Gül ile yaptığım röportajı da siteye koymuşsunuz, açıkçası çok mutlu oldum teşekkür ederim :D
yeni fotolara yüklendikçe bakıyorum da çok hoş çıkmış herkes. özellikle Gül'ün şemsiye tuttuğu fotoğrafa bakınca "Üsküdar'a gideriken... " demek geldi içimden :)


hehehe esas sen sağol yeni parçalara az kaldı Anlatır Tekrar ve Son Defa yakında sizlerle olacak ...
 
Resimler çok güzel olmuş. Özellikle koridorda çekilen resimler çok iyi.

Besteler tamamlanmadan önce bir konser düşünüyor musunuz? Evetse, ne zaman? Ya da tamamlandıktan sonra ne zaman olacak? Eylül'ü beklemeyeceğiz değil mi?
 
teşekkür ederiz konser için bir istanbul projemiz var kesinleşmedi ama kesinleşince sizlere buradan haber vereceğiz.Kayıtlar haftaya elimizde olacak noter tasdiğini aldık şarkıların bütün hakları saklıdır sözleri Emre buradan sizlere iletecek ve web-sitemize koyacaktır.
 
canakiyancanawar demiş ki:
teşekkür ederiz konser için bir istanbul projemiz var kesinleşmedi ama kesinleşince sizlere buradan haber vereceğiz.Kayıtlar haftaya elimizde olacak noter tasdiğini aldık şarkıların bütün hakları saklıdır sözleri Emre buradan sizlere iletecek ve web-sitemize koyacaktır.


istanbul konserımı =) ayy cok mutlu oldum umarım olurda sızı ıstanbulcanak dınlerız... :roll: :LOL:
 
Geri
Üst