Köprü Manyetiği Ses Kesilmesi

V

vosvos

merhaba, lespaul gitarımın köprü manyetiğimi aktif ettiğimde zaman zaman sesde kesilmeler oluyor. manyetikle oynadığımda cızırtılar oluyor, oynayarak belli bir sabitliğe getirebilirsem ses düzeliyor fakat elim değerse tekrar bozuluyor. geri kalan elektronik aksamda jack girişi vs. hiçbir problem yok manyetiği söküp kontrol ettiğimde de manyetiğin kendisinde ve kablosunda bir problem yok. önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
 
Manyetiğin kendisi avometrede düzgün direnç gösteriyorsa, probleminiz switch ile ilgilidir, ya lehimde bir problem vardır, ya bir yerle siz temas ediyordur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ölçüm yapabileceğim bir aletim yok fakat switchi tekrar kontroledeceğim, sap manyetiğinde herhangi bir problem yok düzgün çalışıyor
 
Temel elektronik bilginiz ve ekipmanınız yoksa bakarak anlayamazsınız. Sap manyetiğinde bir problem olması da gerekmiyor zaten, sadece köprüyü ilgilendiren bölgesinde basit bir problem olabilir. Burada 2 ihtimal var ya ilgili volume knobu ya switchdedir problem, çok fazla alternatif yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
cevabınız için teşekkürler bir sorum olacak manyetiklerin belli aralıklarla bakım ihtiyacı varmıdır ?
 
Bir şey değil. :) Aslında yok ama magnetlerin zamanla korozyona uğramaması için, 6 ayda bir pamuğa wd40 sıkıp, hafifçe temizleyebilirsiniz. Önce temizleyip, sonra tekrardan aynı işlemi yapıp, silmeyin. Böylece havayla temasını keser. Bu işlemi çok hafif makine yağı ile de yapabilirsiniz ama vıcık vıcık olmamalı, çok az ve ölçülü olmalı.
 
Geri
Üst