Ibanez RG2550

NorMALE demiş ki:
Kesinlikle fender.
önemli olan elbette clean ın kalitesi yoksa suntaya tel gerip Dimarzio takarak eşşek gibi distortion olman mümkün.
Blues çalan ve ibanez kullanan adam görmedim hafif od Tonlarında ibanez tam bir Çöplük.
Mekanik bir tınısı olduğu için distortion gömüp nu-metal çalmaktan başka hiç bir işe yaramazlar.

Normale? bence hic normal degil soylediklerin hoca.. bu soylediklerini allaha havale ediyorum.. RG2020X kullanıyorum, ve metal çalmıyorum!! blues da calıyorum, hard rockda calıyorum, galmda calıyorum.. rock'N roll da calıyorum.. eee baska ne kaldı yani heavy metal harici herseyi calıyorum bu gitarla.. üstelik manyetik modifiyesi yapmadan calıyorum.. insanlar gitarlarından once zihniyetlerini degistirmeliler.. bir markaya pislik atmak dünyanın en kolay işidir.. ha dersin ki ben caldım zamanında kanım ısınmadı bir türlü, istedigim soundu alamadım(ama alamadım vermedi degil) o zaman tamam diyecek birşey yok.. herneyse sen gene Fender çalmaya devam et ama keşke gruptaki diger arkadasımın aldıgı amerikan Fender'i görseydin.. ağlardın, işte o zaman suntaya tel germişler derdi.. herneyse sağlıcakla kal..
 
Selam arkadaşlar çok tuhaf böyle bir başlıkla karşılaşmak. Her ne kadar şimdi imzamın canına okuyacak olsam da kardeşliğe merhaba !

rg2550e kralını tanımaz, hepsini yönetir !!
 
Valla satılık ilanıma rağmen (zaten neden sattığımı anlattım) çok güzel gitar. Uzun süre sırf Ibanez markasına para vermeye değer mi diye uzak durdum bu markadan ama 2550'ye hakikaten laf yok. Zaten fiyat da makul bu özellikler için aslında.

Manyetikler Dimarzio/Ibz olmasından dolayı kıllananlar oluyor ama sonuçta Dimarzio. Adam fason iş olsa adını koyar mı? Bence her sound da alınır, clean olsun heavy olsun. Zakk Wylde filan çalacaksanız tabi FR'lu ve 9'luk telli gitar zayıf kalır ama onun dışında her yola gelecek bir gitardır. Zakk bu arada kalın E'de 0.060 kullanıyor, ancak Les Paul taşır o teli herhalde, bass teli mübarek.

Köprü neredeyse kasanın içine gömük gibi o yüzden low action çalmak (isteyen için) çok rahat. Oldukça hafif ve rahat bir gitar. Tek yadırgadığım -ona da 2 günde alışılıyor - düz fretboard oldu. Düz derken çap olarak standart gitarlardan çok daha yüksek çapa sahip sapın kesiti o yüzden fretboard adeta tabak gibi. Shred için ideal ama ben o kadar hızlı çalamadığımdan ... hakkını veremiyorum Mike :D

Köprü Edge Pro. Aslen Ibanez'ci ve FR'cu olmadığımdan Edge Pro, II, III, LoPro vs vs aralarındaki +/-'leri anlatamayacağım. Benim gördüğüm fark bunda teller direkt takılıyor, yani uçlarındaki halkalar kesilmeden direkt sabit köprüye takar gibi takıyorsunuz, çoğu FR'da uçlar kesilerek takılıyor bildiğim kadarıyla.
 
solitude71 , o gitarı satman bence çok gereksiz...neden diceksin işte bi üst mesajımda yazmıssın sen uzuun uzuun...gitarı sevdiğin belli bi köprüden dolayı kıyılmaz böyle bi gitara..yani ''1 pire için yorgan yakmaya değmez''...tel takmakmı sorun üşenmessen git bi ustaya o ara zaten hafif bakımda yaptırırsın telle birlikte taş çatlasa 20ytl yani oda ve 3 ayda bir...diceğim o ki taş gibi gitarın var bence satma..daha z yeni zaten gitar alışmaya bak derim ben sana...;)
 
Sağol iyi niyetli tavsiyen için ama ben daha önce de FR kullandım. Tel de değiştirdim hatta FR'u bile söküp taktım. Sıkıntım o değil. Tarz olarak gaza gelip almakla beraber hiç kullanmayacağım bir şey olduğu için FR'lu gitar tutacağıma bunu satıp sonra ESP Eclipse filan gibi birşey almayı düşünüyorum. Biraz da takıntı, şimdi çalmıyorum ya batar bana orada durması onun, satmam lazım. :D
 
solitude71 demiş ki:
Sağol iyi niyetli tavsiyen için ama ben daha önce de FR kullandım. Tel de değiştirdim hatta FR'u bile söküp taktım. Sıkıntım o değil. Tarz olarak gaza gelip almakla beraber hiç kullanmayacağım bir şey olduğu için FR'lu gitar tutacağıma bunu satıp sonra ESP Eclipse filan gibi birşey almayı düşünüyorum. Biraz da takıntı, şimdi çalmıyorum ya batar bana orada durması onun, satmam lazım. :D

Pgm al. :tap:
 
Ya şu rga serisi içinde iyi şeyler söylüyorlar ama bizim burda pek ilgi görmüyor nedense. Floyd rose istemeyen bir vatandaş için bence ideal bir gitar. Maun gövde , 2 humbucker , sabit köprü. (köprü dizaynı da çok hoş gözüküyor)
 
arkadaşlar bende yeni 3550 sahibiyim.gitar gerçekten çok güzel.özellikle sb dreams dan 250 ye geçince ayrı bi güzel oluyo yanlız.tremelo kolula ilgili bi problemim var.tremelo kolunda biraz boşluk var gibi.ama işin garibi bu her zaman olmuyo yani kolu tam olarak takıyorum.boşluk olmuyo gayet güzel çalıyorum.bazende boşluk oluyo kolun etrafında dönen bişi var.tam olarak anlatamadım ama umarım normal bişedir.
 
2550 yazmak istedin sanırım:). Köprü EdgePro tremolo kolunu tam olarak taktığından eminmisin
boşluk felan olmaması lazım, biraz zor giriyor yeni gitarda da..
 
evet hocam tam olarak taktığımdam eminim .aslında ilk taktığımda boşluk fln olmuyo ama bi süre kullandıktan sonra başlıyo.bide kolun etrafında dönen bişi var.ondan kaynaklanıo gibi.
 
Geri
Üst