Aya Hiç Gidilmemiş

Aya çıkılmadığına dair söylentilerin temelinde yatan iddia genelelde bayrak konusunda birleşmiştir. Açıklamak gerekirse, dikilen bayrağın direği şekli ters L şeklindedir. Bu şekilde bayrak düz durabilmektedir. Buna ek olarak, eğer biraz araştırırsanız aydaki yerçekiminin SIFIR olmadığı ve yoğunluğunun az olduğu gerçeğine ulaşırsınız. Burdan yola çıkarak bayrak motifinin dalgalı gözükmesinin sebebide bu yoğunluktan geçmektedir.
 
FuNKY-E demiş ki:
hadi tamam apollo 11 aya gitmedi diyelim. bu herifler tonla sefer yaptılar masraf yaptılar hatta kaç kez araba felam bile götürdüler deneyler yaptılar.. bunlar da mı yalan. bence bunlar nasa'nın kendi reklamı.

bunlar "bunlar da mı yalan?"dan ziyade "bu git-geller ve dolayısıyla 'möhüm' işler yaptığına kitleleri inandırıp NASA'ya aktarılan paranın katbekat artması" tezini destekliyor.. ki NASA'ya dünyanın çoğu ülkesinden düzenli para yardımları yapılmaktadır, birnevi 'dünya hizmet vergisi' ;)
 
selam,

"Ay 'a ayak bastık mı?" programını izledim...
baştan sona ay 'a gidilmediğini iddia ediliyor...sahte olduğunu...
aslında Amerikalıların bu tür üçkağıtçılık yapacaklarına ikna olmuştum..
ancak...iddialar pek doğru gelmemişti...
Mythbusters Moon Landing Hoax youtube ta izleyince...
gittiklerine ikna oldum...
Genede rusların gitmemesi...acaba dedirtiyor...

Hoşçakalın
 
Dünya ile ay arasındaki uzaklığı en hassas şekilde ölçmek için bilim adamları halen Apollo 11 astronotları Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in 21 Temmuz 1969 yılında ay yüzeyine bıraktıkları ayna sistemini kullanıyor. Araştırmanız için İngilizce adı ''lunar laser ranging retroreflector array".
 
Geri
Üst