Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

arkadaşlar ben daha çok yeniyim mayıs 5 te başladı müzik hayatım işte ilk ekipmanlarım
1-) Epiphone Les Paul 100
2-) Ibanex TBX-15r amifim

ve birde miniminnacık jazz III penam :)
 
ibanez rg370dx, seymour duncan sh8 invader, sh6, line6 uner metal, dunlop 535q, peavey blazer 158 mxr 10q ve line6 dl4 planlarım var, sonra bayağa bir süre değişiklik yapmam sanırım
 
89' Charvette 270 ( Seymour Duncan SH-1 '59, Seymour Duncan Jb Jr. ) Gitar
Marshall VS8010 Amfi
Electro Harmonix Metal Muff Distortion

Şimdilik bu kadar. Gitarımı biraz daha modifiye etmeyi ve Electrro Harmonix Holy Grail Reverb almayı planlıyorum yakın gelecekte.
 
gitar:iki ay içinde fender american standart stratocaster alacağım. şu anlık eski bi squier ile idare ediyorum.

jim dunlop 535q: oldukça başarılı bir pedal en büyük artısı wah range aparatı. setupımdan eksik olmayan bir pedal

ibanez ts9dx: blues çaldığım için oldukça işimi gören bir pedal. gayet temiz bir ton elde ediliyor. ama alacak olan arkadaşlara düz ts9 öneririm. turbo-hot modülü hem gereksiz hem de başarısız. aradaki fiyat farkı çok olmasa da boşa para.

boss cs-3:clean tonlarda oldukça başarılı.ts9 ile birlikte sustain i arttırmak için de kullanıyorum ama pedal bende hiçbir zaman tam olarak analog hissi uyandırmadı. ayrıca ts9 un karakteristik tonunu oldukça bozduğunu düşünüyorum.

boss ns-2:single manyetik kullanan arkadaşların setupında olması gereken bir pedal ama çok da birşey beklemeyin. gürültüyü bir yere kadar keser. bir de bu pedalın tondan yediği oldukça popüler bir muhabbet . olay threshold ayarında. gürültü miktarı için gerektiğinden fazla açarsanız elbette tondan da yer. ama ayarı doğru yaparsanız kesinlikle tondan yiyen bir pedal değil.

add+ analog delay: delayin benim için tondaki yeri sadece sese biraz dolgunluk vermesidir. onun için yüksek repeat ya da delay level de kullanmıyorum. ama sağlam delay isteyen arkadaşlar için uygun bir pedal olmayabilir.

joyo pedal tuner: bildiğimiz pedal tuner işte. pratik bi alet.

marshall mg 15cdr amfi: her ne kadar ev için 10-15 wattlık amfiler yeter dense de alacak arkadaşlara aynısın 30watt olanını öneririm. drive, treble ve contour ayarları çok kötü. tek iyi olduğunu düşündüğüm yanı reverb ayarı. ayrıca ses de biraz boğuk.

setupımda şu anda 2 tane eksik pedal var. distortion ve chorus. distortion olarak proco rat2 chorus olarak da small clone alacağım. ikisini de denedim ve oldukça başarılı. fakat esp ya da sert ibanez gitarlara sahip olan arkadaşlara proco rat pek gitmez diye düşünüyorum.

bunun yanında mxr double shot, mxr zw-44 ve radial tonebone plexitube ve sansamp tri-ac kullandım. sansamp haricinde diğer üçü de inanılmaz kaliteli ve güzel pedallar. ama sansamp pek hoşuma gitmedi. şu anda bu pedalları kullanmamamın sebebi de hepsinin sert tonlar veren pedallar olması.
 
Jackson KV2 Custom made
Jackson SL1 Custom made
Jackson Kelly
Marshall 1960A kabin JCM900 KAfa, Valvestate 50 watt, 30 watt, 15 watt 10 watt serileri, Hiwatt 200watt, randall 200 watt.
Zoom G9.2tt
 
Şu aralar:

Heritage H150CM
Fender 57 Reissue Strat MIJ /w Fralin
JCM600 1X12 kombo
Korg Pitchblack Tuner
Teese RMC3 Wah
Dunlop Rotovibe
Fulltone OCD v4
Keeley DD3
Dunlop DC Brick
 
Epiphone Les Paul Studio (sapta Seymour Duncan Alnico 2 pro, köprüde Seymour Duncan Pearly Gates)==> Çoğunlukla bu gitarı kullanıyorum istediğim çoğu tonu veriyor çok parlak cleanler hariç.

Fender Lonestar Strat Meksika==> Blues için mükemmel, hardrock şarkılarda da kullanıyorum.

Marshall Avt50 amfi==> Clean ve drive tonlarını amfiden alıyorum.

Morley Bad Horsie Wah==> Kullanımı çok kolay ve çok eğlenceli.

Ibanez Lu20 Tuner==> İşimi görüyor.

Boss Ns2 Noise Supressor

Mxr Super Comp==> Sürekli açık kullanıyorum gayet memnunum.

Mxr Phase 90==> Clean funk ritimlerinde kullanıyorum genellikle.

Add+ Tube Drive==> Sadece boost amaçlı kullanıyorum sololarda.

Electro Harmonix Small Clone Chorus==> Cleanlerde, özellikle balladlarda hava katıyor.

Add+ Analod Delay/Booster==> Delayi çok minimal ayarlarda kullanıyorum sololarda.
 
B.C Rich NJ Classic Mockingbird Kore veya Japon emin değilim ( B.C Rich ama kara kuru bişey öküz gibi değil :D )
15DFX Amfim
Big Muff

Wah ve manyetik alıcam wahı seçtim paramı biriktiriyorum ama manyetik önerilerinizi bekliyebilirim =) Aktif sevmem dimarzio severim bir de big muffı henüz tam olarak çözemedim güzel bir ton konusunda yardımcı olabilirsiniz =) claptonun bi parçasındaki tonu az çok aldım crossroad sanırsam parçanın adı ama fazla kırçıllı geliyor başka bişey çalarken tonu kısıyorum bu sefer ses boğuluyo sert ton istemiyorum zaten pek sevmem sabbath motörhead heralde üstünde çalıştığım en sert gruplardır tarz olarak
 
Geri
Üst