Direc-t

ya ne biliim bazı grupların yada sanatçıların şarkılarını diğerlerinden ayırt edecek şeyler vardır bence ama bu sadece ses değil.. pek anlatamadım ama ;)
 
rubS demiş ki:
ya ne biliim bazı grupların yada sanatçıların şarkılarını diğerlerinden ayırt edecek şeyler vardır bence ama bu sadece ses değil.. pek anlatamadım ama ;)
anladım sanki... ama bilge'nin sesi, grubun şarkılarındaki "grunge" içeriği bence apayrı bir tarz oluşturuyor... tabi şahsi düşünceler... ;)
 
çok farklı bi grup bence çok eğlenceli ve söylediği her parçayı dinlediğim zaman moralim bozuksa bile moralimi düzelten nadir gruplardan biri.....
rus kozmonotları uzayda pek bi yanlızlar
aydan dünya pek bi yuvarlak görünüyordu
ama sen varsın.... :)))
 
tamambocegi demiş ki:
rubs şaşırttın beni..
oysaki ben direc-t i bunca benzerlik içinde bir farklılık olarak görüyordum ve görüyorum...

ben farkı sadece ama sen varsın parçasında gördüm. şarkıyı söyleyişleri olsun klipleri olsun gerçekten farklıydı.. ona bi lafım yok ;)
 
dün taksim vox'taki performanslarından bahsedeyim direc-t'in..

daha ilk şarkıyı çalıyorlardı ki elektrik kesildi! karanlıkta uzun bir beklemenin ardından yandaki bir otelden elektrik alınaraktan devam ettiler! hatta Bilge, hemen oracıkta yandaki otele bir şarkı yazdı, bayaa çaldılar falan, "yandaki oteeel, bize elektrik verdii, sıkar başıma giderim!" gibi bir şeylerdi galiba..

daha sonra bir kaç kere daha elektrik gitti geldi, yine şarkıların orta yerinde..Bilge de gelip oturdu sahnenin önüne; yaa ne nedir bu, ne yapayım gibi muhabbetler falan..

hep böyle sorunlarla devam etti; ama bütün bunlara rağmen çooook eğlenceliydi. ne istediysem çaldılar! nirvana'dan lithium ve smells like teen spirit, green day - longview, beatles - across the universe, violent femmes - blister in the sun, queen'den çaldılar bi kaç tane; we are the champions falan! daha bi sürü cover çaldılar ama bunlar kalmış aklımda.
şimdi hatırladım, bi de Timur Selçuk'tan Caddeden Sokaklara'yı da çaldılar, çok güzeldi bence.

bi ara Bilge gitarla bir şeyler çalmaya başladı; tanıdık geliyordu ama çıkaramadık nedir bu diye; bilge öyle çalarken Alex'te hangi şarkı bu gibilerinden Bilge'ye bakmaktaydı..sonra anlaştılar herhalde; başladılar çalmaya, bir de baktık ki "senle veya sensiz" miş; ama tam iki kat daha hızlı bi şekilde! çok eğlenceliydi,hani böyle kasedi hızlı sararsın ya, öyle bir şey; tabii 1 dk'da bitti..

bu arada Bilge hemen hemen bütün cover'larda sözlerin çoğunu salladı resmen, bi unutuyor, bi türkçe söz uyduruyor falan..

konserin sonlarına doğru elektrik kesintileri ve saatin bir hayli geç olması nedeniyle çok az kişi kalmıştı dinleyen..bittikten sonra Bİlge ve Özgür'le az bi şey muhabbet ettik, konuşsa Alex'le de az bi şey konuşurduk; neyse poster imzalayıp verdiler. Bilge üstümdeki t-shirt'te alice in chains yazdığını görünce "aa, keşke alice in chains de çalsaydık!" dedi; tabii şaşırdım biraz; malum alice in chains'in tarzı, direc-t çalsa nasıl olurdu acaba...Özgür de okuluyla ilgili serzenişlerde falan bulundu..bi de "bu cuma kemancı'dayız yine" dedi, duyurulur!

ya çok iyi, sıcak insanlar; direc-t'e olan sevgim bi hayli arttı!..buradan hepsine dün gece için teşekkür ediyorum, her şeye rağmen çok güzeldi..

istediğim parçaları çaldığın, içinde veya geçen şarkınızın "senle veya sensiz" olduğunu bilince o çıkır çıkır yapan yumurtalardan birini verdiğin, bizimle konuşup da poster imzaladığın için çok sağol Bilge!! :)
 
:)

we're the champions'ı nasıl çaldılar? valla, gayet güzel çaldılar, ilginçti tabii biraz..

evet, alice in chains grunge'dır ama hani grunge'ın daha bi ağır ve karanlık olanından..direc-t'yi hiç öyle bir şeyler çalarken duymadığım için, ilginç.
 
kim?

edit: artık bu şekilde yapılan yorumların cevaplarını copy-paste yapmaktan yoruldum. sadece emeğe saygı diyorum.

bilge detone mi oluyor? güldürmeyin beni... :!:
 
Capture demiş ki:
igrenncc berbaat detoneee..rezilll... rock n coke festivalinde 2 adet kız seyircisi olan grup
asıl rezil ve berbat olan senin yazdıkların. bir kere emeğe saygı diye birşey var bir grubu sevmek yada sevmemek sana kalır ama saygı duymak zorundasın..eleştiri yapmaya çalışıyorsan da adam gibi yap..
 
Geri
Üst