Dolandırıcılık Olayı: ''kaos13666''( Burak Köşker) Tanıyor Musunuz?

peki eyvallah.. sizin için dişten tırnaktan artırılmış paranın ekipman vaadiyle dolandırılması ağız burun kırma nedeni olur, başka biri için korna çalmak, diğeri için sadece bakmak, vs vs.. nereye çizeceksiniz çizgiyi? kaç liraya kadar dolandırma bela okumayla geçiştirilsin? kaç liraya kadar küfredilsin? kaç liraya kadar normal dövülsün? kaç liraya kadar ağız burun kırılsın? kaç liradan sonra sakat bırakılsın?

buna herkesin üzerinde hemfikir olacağı bir kurallar bütünü öneremiyorsanız ben önereyim; hukuk..
 
Bu mesajın geleceğini tahmin ettiğimden mesajımın sonuna birkaç cümle eklemiştim aslında. Kimsenin ağzını burnunu kırmadık, sakin olmakta fayda var :) Efendi gibi davamızı açtık, başlığı açtığımız günden beri de hukuk sürecini takip etmekteyiz. Lütfen yanlış anlamayın, yazdıklarımın orasının burasının çekiştirilmesinden hoşlanmıyorum. Söylemek istediğim şu; ben Türkiye'de yaşıyorum.
 
esefle okudum sakat bırakanları, ağız burun kıranları.. neticede parayla alakalı bir durum.. yarın işsiz kalıp bir borcu ödeyemeseniz kendinize de mubah görecek misiniz bu cezayı?
Bu nasıl bir mesajdır ben anlamadım.. Borcunu ödeyemeyen insanla dolandırıcılık yapan hırsızı aynı kefeye koymak nasıl bir mantıktır? Şerefi, haysiyeti olan insan ödeyemediği borç yüzünden dolandırıcılık yapar mı? Ölür de yapmaz..

Bahsedilen tip belli ki dolandırıcılığı adet haline getirmiş biri. Böylelerini yakaladın mı basacaksın ıslak meşeyi..
 
Hocam avukat tutacaksanız forumdaki o mesajları konuşmaları da gösterin. Bizim burada da benzer bir olay yaşandı adam "benim suçum yok hesabıma kendi istekleri ile para yatırdılar" dedi yırttı.
 
Geçen gazetede bir haber vardı , adamın dolandırıcılıktan 78 sabıka kaydı varmış ama dışarda suç işlemeye devam. En sonunda başka bir vatandaşın elinden belasını bulmuş ayrı bir konu. İşte maalesef Türkiye de hukuk bu. Alkollü hemde ehliyetsiz ölümlü kaza yapıyor adam ama tutuksuz yargılanıyor yani dışarda !
Neyse konuya dönersek ülkemdede hukuk kerkese mutlak bir kesinlikle ve eşitlikle uygulanana kadar hırsızlar için yaşasın sopa !
Borcunu ödeyemeyipte efendi gibi arayan derdini anlatan insana diyeceğimiz hiçbirşey yok , canı sağolsun.
 
@Oguz92 farkındayım, konuyu irdeleyebilmek adına sizin mesajınız üzerinden devam ettim, kusuruma bakmayın.. doğru olanı yapmışsınız, daha önce de yazmıştım, dilerim hem suç cezasını bulur, hem de mağduriyetiniz giderilir..

@mapofheart kastettiğimi açık anlatamamışım belli ki.. benim orada yaptığım benzetme şeref haysiyet vs içerme amaçlı değildi.. basitleştirmek gibi olsa da, karşı tarafı maddi zarara uğratan iki vaka olarak kullanmıştım ikisini de.. arkasındaki motivasyon ne olursa olsun cezası kişilerin inisiyatifine bırakılıp isteyen dövsün, isteyen çeksin vursun denilecek şeyler değil ikisi de..

azimle zopa mubahtır diyenlere hala iki lafım olacak.. bunu yapmak da özendirmek de kanunsuzdur ve suçtur.. bu tavrı normalleştirirseniz yarın size göre incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten sopa yediğinizde şikayet etme hakkını kendinizde nasıl bulacaksınız?

adalet sistemi düzgün çalışmıyorsa kendi kendinizi yargıç, jüri ve infazcı atayacağınıza, sistemi bu hale getirenlerden hesap sormanın yollarını arayın..
 
Son düzenleme:
Bu ülkede adalet herkese işlemiyor. Görüyoruz çevrede olan biten olayları. Adamın dıdısının dısını ergenliğinde bilmem ne dershanesine gittiği için açığa alınıyor. Diğerinin kızını 78 suçtan sabıkası olan biri dövüyor tecavüz ediyor ve kaçırmaya çalışıyor. Baba şikayetçi olduğu halde polis bir şey "yapamıyor". Düzce gibi küçücük bir şehirde hemde. Adam en sonunda o herifi vurup öldürüyor. Bu ülkede maalesef böyle işliyor. Adalet herkes için değil.
 
vahşi batı burada bahsedilen, neresinden baksan yanlış bir sistem.. gerçekten meramınızı anlıyorum, bazen ben de o sınıra yaklaşıyorum, "hak etmiş zepevenk" sınırına, ama varmadım, varmam da.. doğru değil, savunulması da doğru değil.. suç ve ceza öznel olamaz.. olsaydı şu anki adalet sistemimizden çok memnun olmanız gerekirdi.. bir yanlış başka bir yanlışla doğruya çevirilmez..

ve evet şeriat ya da başka bir hukuk sistemi bireylere kafasına göre yargı ve infaz hakkı vermez.. verirse ortada hak hukuk kalmaz..
 
Geri
Üst