Erkan Oğur

Erkan beyin evi benim eski işyerimin olduğu apartmanda (işyeri taşınmadı, ben oradan ayrıldım ;) ) kendisini bir iki defa girip çıkarken görme bahtiyarlığına eriştim... Bu arada eşi Gamze Laden hanım çok saygılı bir insandır. İşyerimiz meskun mahalde olduğundan dolayı apartman sakinleri (patronlara bildirmeleri gereken şikayetlerinden doğan) tüm kızgınlıklarını biz zavallı çalışanlara yansıtırken, Gamze hanım bizi her gördüğünde günaydın iyi akşamlar vs. derdi... kendisine buradan gıyabında saygılarımı sunuyorum.

keşke Erkan beyin bikaç albümü elimde olsaydı da karşılaştığımızda ayaküstü muhabbet edebilseydik ;) (şimdiye kadar bi Eşkıya'nın soundtrack CD'si, o da milliyet'in promosyonuyla elime geçti... ama Erkan Oğur'un Bülent ortaçgil İlhan İrem vs. şarkıcılara çaldığı her tür gitarın hastasıyım, o ayrı...)

bu arada piyasada yok ama Bülent Ortaçgil'in '80'lerin ortalarında çekirdek sanatevinde verdiği konser kayıtlarını bulabilirseniz peşine düşün derim. muhteşem müzikal belgeler...

bu arada babayı taciz edenler olmaması için adresi veremem :D çok merak edenlere Maltepe sahil'e yakın olduğunu belirtebilirim sadece ;)
 
hey onbeşli adında bir türkümüz var tokat yöresinin. biliyorsunuzdur... kıpır kıpır biliriz biz onu, öyledir de kulağımıza çalınan hey onbeşli yorumlarının geneli. hatta düğünlerde çalınır türkü, hep birlikte göbek atılır... erkan oğur'dan dinledim türküyü, türkü çok ağırdı. araştırınca öğrendim ki o türkünün aslında çok hüzünlü bir hikayesi var. doğru, kişinin aynasıdır işi.
 
eengin demiş ki:
Perdesiz (elektro) gitar ustadı:
1954 yılında Ankara'da doğdu. Müzikle ilgilenmeye, çocukluğunun geçtiği Elazığ’da başladı. Keman ve bağlama öğrenmeye de o yıllarda yöneldi. Liseyi Ankara’da tamamladıktan sonra özellikle babasının isteği üzerine fizik-kimya öğrenimi görmek için Almanya’ya gitti.

1973 yılında gitar öğrenmeye başlayan Oğur, Doğu müziğindeki sesleri de kullanabilme gereksinimden dolayı birkaç yıl içinde perdesiz gitarı yaparak müziğe kazandırdı. Almanya ve Avrupa’nın öteki ülkelerinde gitarcı olarak çalıştı.

1980 yılında Türkiye’ye dönerek İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarına girdi. 5 yıllık eğitimi tamamlayan Erkan Oğur, askerlik dönüşü sonrasında konservatuarda ud dersleri verdi. Aynı dönemlerde öncelikle Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgil olmak üzere birçok müzisyene perdesiz gitarla eşlik etti. Birçok konser verdi.

1989’da Amerika’ya giderek birçok sanatçıyla ağırlıkla Blues olmak üzere çalışmalar yaptı. Perdesiz gitarın Batı müziğe girmesini sağlayan Oğur’un, perdesiz gitarla yaptığı bir albüm Almanya’da liste başlarına tırmandı.

Müzikteki arayışlarının yanında, çalgılardaki geliştirme çalışmalarını Kemal Eroğlu ile birlikte sürdürmektedir.

Türkiye ve Türkiye dışında birçok konser veren Oğur, Fahir Atakoğlu, Bülent Ortaçgil, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Okan Murat Öztürk gibi birçok sanatçıyla çalışmalarını sürdürmektedir

copy+paste sağolsun.
Perdesiz in yanindaki parantez içi yanlış zira sadece elektrik değil klasik perdesiz gitarında üstadıdır,kendisini tanımadanda olsa ilk Güllerin İçinden ve Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da parçalarındaki perdesiz klasik gitar soloları ile dinledik.
 
gerçekten mükemmel bi insan.eski eserleri ve edebiyat eserlerini bize sevdirmesi çok güzel.sesini çok begeniyorum.perdesiz gitar üstüne erkan abiden başkasını tanımam.....
 
enable demiş ki:
http://www.youtube.com/watch?v=OuhLCBfpkbE&mode=related&search=

bi daha yazıyorum görmeyen ya da göremeyen çok diye
MÜZİSYEN NASIL OLUYO ....
SON SÖZLERE DİKKAT ....
abi nasıl bir yorum ki müzisyen kalmadı yaşayan.e müzikte ölmek üzere zaten.birazcık tersini zannedemezmiyiz,şöyle 1-kac hafta?
 
KONSER

Erkan Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu
21 Kasım Salı 20:30
Mekan : MEB Şura Salonu-Ankara (info)
Bilet Fiyatları : 25 YTL - 20 YTL (Biletx)
 
çok büyük bi hayranıyım kendisinin. çok büyük bi insan.. canlı dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

not: buda ilk mesajım. siteye girer girmez bu başlığı aradım. ve buraya yazmak istedim :)
 
Erkan Oğur benim için hayallerimden ötede bir müzisyendir. Belki de bu dünyadaki en büyük, en mütevazi, en ruhlu müzisyendir. Onun her çaldığı nota kutsaldır. Hayata ve müziğe karşı olan bakış açımı değiştirmiş ve beni bu zamana kadar dinlemediğim türkülerimize aşık etmiş insandır. Kelimelerin de ötesindedir.
 
dinlemeye doyulmucak biri . gelmiş geçmiş en buyuk muzisyen supesiz.sololarıyla insanı kendinden geciren biri.
 
Erkan Oğur'un bulabilirseniz Çekirdek Sanat Evi'nde kaydedilen Perdesiz Gitarda Arayışlar albümünü de dinleyin. Robert Johnson ile birlikte yaptığı İstanbulda bir amerikalı albümü de country tarzı güzel bir çalışma.

Bir de henüz yeni çıkan Istanbul Connection albümü var. Bu albümde Erkan Oğur'dan yarım saatlik bir e bow şovu bekliyordum ama bir sonraki albüme artık isteğim yerine gelir belki. Belki de hiç gelmez:(
 
Geri
Üst