Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Çekerken kırmaktan korkuyorum 3 günlük gitar sonuçta :)
LP resmi koyacaksın ama Headstock olmayacak? Headstock kısmı yoksa beğeni de yok :D
Hackeiommi'nin beğenmediği kiminin beğendikleridir. :D
CR250 değil mi? Hayırlı uğurlu olsun, rengi çok hoşmuş :)
Evet, övüyorsun ama beğenmiyorsun.Böyle yapılır mı şimdi:D
Bu arada 1,5 hafta kadar foruma giremeyebilirim, mesajlarınızı yanıt veremeyecek için affola.
 
Merhaba Hocam, zevkle yardımcı olurum :)
Dbz Bolero, yakın zamana kadar benim de hiç bilmediğim bir gitardı. Aynı grupta çaldığımız ve yine forum üyesi olan çok değerli bir kardeşim sayesinde tanıştım, kendisi de bu gitarın farklı bir rengini kullanıyordu. Sesini ilk duyduğumda aşık olduğum bir gitar. Les Paul türevi olması ama daha çok kendine özgü bir gitar olması nedeni ile her yola gelir deyiminin tam karşılığı olduğunu düşünüyorum. Jazz, Blues, Soft Rock, Hard Rock, Heavy Metal... kullanılan manyetikler ve donanımı sayesinde her tür müziği kaldırıyor rahatlıkla. Bu seviyedeki gitarların Push-pull özelliğini çok beğenmem ancak bu gitarda push-pull açıkken alışıldık single manyetik sesini olduğu gibi ve sıfır dip gürültüsü ile duyuyorsun. Ben tamamen keyfi olarak bridge manyetiğini değiştirdim ama aslında çok da gerek yok. Yeni Diamond serileri Çin' de üretiliyor ve pek de beğendiğimi söyleyemem, benim kullandığım seri ise Kore üretimi. Yapısal olarak tam bir işçilik harikası, aynı şekilde, kullanılan malzemenin kalitesi de çok çok üst düzeyde. Maun üzeri maple kaplama gövdesi oldukça ağır. Sustaini (ampliye bağlı olmadan, gitarın kendi sustaininden bahsediyorum) çok çok yüksek ve sustain arttıkça sesi bozulmuyor, dağılmıyor. Klavyesi de inanılmaz rahat. Ibanez de kullanmış birisi olarak en az Ibanez Prestige serileri kadar rahat bir klavyesi olduğunu düşünüyorum. Genel olarak, orta ve orta üstü seviye gitarlar arasında en iyi alternatif. O bilinen ve yaygın markaların alayını tokatlayıp geçeceğine hiç tereddütsüz iddiaya girerim. Fiyatını hak eden ender gitarlardan birisi benim gözümde ama ne yazık ki Türkiye pazarı geniş olmadığından ikinci eli, sıfır fiyatının yarısından da ucuza gidiyor (bkz. benim gitarım). Elimde daha üst düzey bir gitar olmasa ve alacak imkanım da olmasa, ömür boyu kullanırdım bu gitarı; malum, bizde hep daha iyisini isteme hastalığı var. Gitarı sıfır alacaksan fiyatı biraz tuzlu gelebilir ancak ikinci el alacaksan Epiphone, Cort, Ibanez gibi markalara para vereceğine Dbz almak her halükarda senin yararınadır.
Kendi gitarım halen hazırda satılıkken bu kadar reklam yaptım; etik olarak benim gitarım sana satılık değildir, şimdiden söyleyeyim :rolleyes:
Bu linkten de detaylı incelemesini Türkçe olarak izleyebilirsin: Gitar Teknikleri
/
Elektro Gitar Tanıtım Videoları


/
DBZ Bolero Tanıtımı (HD)
/


/ gitarteknikleri.com
Fazlası yok , eksiği var diyerek +1 diyorum.
Hatta yanındaki Gibson ile de kapıştırmaya hazırsanız ben buralardayım (y)
 
99fe65ef38354cab845ef3a993939bca.jpg

8700805cac2eb2ba98fdd2f810495924.jpg
ef8dc6feddc75f256f233e65fc55bfb9.jpg

ac13dddd82f4245ecb67c5bfb85406e5.jpg

ae4381af569e67a429b65960aabce116.jpg
 
IMG_5926.JPG


Daha önce Mx250 olarak kadroyu 3 lemiştik, kadro artık 4 lendi Blok perdeli Naturel Custom Order Mx250'im..
Krem Mx250 Custom Order'a göre daha hafif bir gitar, krem olanın da perdeleri blok ancak bunun 1. perde den krem olanı'nın 3. perde den başlıyor. Krem olanı'nın sap ağacı diğer Mx250 ler gibi maun değil maple dır.
Gitar'ın 1. perdesi 3 lü resimde net bir şekilde anlaşılıyor yarım perde fark ile daha uzun bir sapa sahip..
Gitarda Truss rod cover kullanılmamış ve askı yeri sapın arka tarafında kullanılmış..
Müsait bir zamanda diğer gitarlar ile beraber resimleyerek tekrar paylaşımda bulunacağım.



IMG_6353.JPG
IMG_6791.JPG
IMG_5933.JPG
IMG_6898.JPG
IMG_6807.JPG
IMG_6804.JPG
IMG_6818.JPG
IMG_6817.JPG
 
Exp kasa önceliğim her zaman ama o charvel varken snakebyte bile görmez göz :)
Charvel benim topladığım bir gitar. Charvel 370 sap, Jackson Stealth gövde, Orj. Floyd, TB6-SH59(4 kablolu), 300k potlu çok hafif ve rahat bir gitar oldu. Eline alan bir daha bırakmak istemiyor :D

Ama James reyiz gelince tüm gitarlar bir kenara çekildi. Oldum olası explorer fanı olduğum için gitarın gazıyla diğer gitarlara daha dokunmadım :D
 
Geri
Üst