Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

runemagick666 demiş ki:
enver demiş ki:
runemagick666 demiş ki:
iki tanesi benim değil:)

ayıptır sorması bunları nasıl nerede muhafaza edıyorsun yanı cok zor bende 3tane var annem temızlıge geldıgınde kose bucak nereye kacırdıgımı ben bılırım

öğrenci evindeyiz aga. ev 3 oda ama bi tanesinde eşya var sadece :D

okul bıtınce annen eve almaz herhalde senı bu sekılde. gercı cogu satılık sanırım, cocuklarınla mutluluklar sana :D:D
 
Ibanez'im (ama satıyorum maalesef)

81419976xk7.jpg



45619881az1.jpg
 
Eldrun demiş ki:
fuckinick demiş ki:
Eldrun demiş ki:
Peki neden hala inatla gitarların sap bağlantısı kare yapılıyor.Cort ne güzel yapıyor mesela aanj.Jackson ise kare yapıyor, e ben de jackson alcak olsam bolt on olsun istemem bu yüzden.

onu geçtim de teknoloji başını alıp gitmiş aşırı üretim bacaları tüttürüyor iken neden hala bu kadar çok bolt-on? nedir bu takıntı? bilmediğim birşey mi var acaba?

Neck Thru için daha büyük bir cnc gerekiyordur, ondandır heralde.

Neck-thrularda gövde ağacının tona etkisi azalıyor çünkü. birçok gitarist bu yüzden set neck yada bolt on tercih ediyor.

tonu ve sustaini büyük ölçüde sap ve gövdenin sapın doğrultusundaki kısmı veriyor.Mesela HSH ve Floyd Roselu bir gitarda gitarın orta kısmından o kadar çok ağaç gidiyor ki sustaini aşırı derecede etkiler bence bu.

Gövdelerin şekli bile tona etki eder, Neck Thru'nun gövde ağacının etkisini azaltması saçma geldi bana.Sap ve gövdenin kanatları birbirine yapıştırılıyor, e bolt onda da sap gövdeye yapıştırılıyor sonuçta, ikisinde de bir yerde tutukalı koyuyorlar. :D Set-Neck'de çok laf atılır bu konuda, yok sustaini azaltıyor tonu iletmiyor falan.

Bu üç bağlantının artıları eksileri var ama bu kadar da abartı değil ya.Les Paul ler set neck.Neck Thru değil.Ama 59'Les Paulun tonuna laf atan da görmedim tonu iyi değil sustain düşük diye.

hepsinin kendine göre güzelliği var. neck-thru'da gövde ağacı olayının özü şu: teller ve manyetikler tamamen aynı ağaç parçası üzerinde olduğu için o ağaç neyse gitarın ağacı o denebilir. mutlaka kanatların da etkisi vardır ama set-neck/ bolt-on gibi değil.

bolt-on ben çok severim şahsen, teknoloji ne olursa olsun üretimden kalksın istemem. tahta direkt tahtaya değdiği için belli frekanslar daha iyi iletiliyor, attack daha iyi oluyor ama bu bazı frekansların iyi iletilmesi de gitarı biracık daha cırtlak (modern deyimle "parlak" :LOL:) yapıyor set neck'e göre mesela. neck-thru'nun bu mantıkla en cırtlak olması lazım ki benim neck-thru gitarlarım hep maple olduğu için zaten doğal olarak cırtlaklardı, bağlantı şeklinin etkisini gözlemleme fırsatım olmadı, maun yekpare gitarı olan varsa merakımı gidersin.
 
Geri
Üst