Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

ciyzis_kirayzs demiş ki:
ya bıde bu pembe fıstıgın 12. perdeden sonrası ozel oyuk mu yanı daha mı derı yoksa resımde mı ole gorunuyo??

15-22 üç alt tel hizasında scalopped perdeler. Resimlerde görünmüyor ama alette led var inlaylerde ve kobranın olduğu yerde. Ahmet resimleri ilk attığında üzerindeki quilt top'a inanamamıştım. Yanlız fiyat hakkında benimde bir bilgim yok.
 
Hız olayında işe yarıyor yiğit , parmaklar fretlere zınk diye oturuyor , rahat oluyormuş dediklerine göre, tabi normal klavyedede hız yaparsında- scalloped klavyelerde bu olay daha rahata indirgenmiş.Yinede cok fazla bilgim yok .
 
@night_slash_rain

Ne civarda bu Grand Master'ların fiyatları? Konfigürasyon elbette çok etki eder ama şu aralıkta olur genelde diyebileceğin bir fiyat range i var mı? Merak ettim cidden. Buarada Quilted maple top, flamed maple fretboard falan çok kaliteli duruyor.
 
denizulger demiş ki:
cidden mangırdan söz açalım...
Olm yine forumu katmışın birbirine olanı var olmayanı var bak ağlıcam yine pınar sucuk reklamı gibi insanların salyalarını akıtma :D
tam fiyat söyleyemem ama turkıyedekı sıfır usa jackson fıyatları cıvarındaydı galıba özellikleri de neckthru yapım, 15-22 scalloped perdeler, 25 db pushpull midboost, bill lawrence manyetik seti,pushpull humbucker-sıngle-humbucker donusumu, ınlaylerın altında pushpull kırmızı ledler, 60's buyuk fender headstock, 5A quilted maple top-flame maple klavye, hard maple sap, usa light alder govde..
Çalmışlığım var ama keşke çalmasydım gitarımdan soğudum paramda yokki yaptırayım böhü :(
 
aslında koymayacaktım buraya ama, baktım eski dostum, glam yoldasım halilpazarlama pembe istiyor, istedigin olsun halil im :) gitarımı senin icin kaldırıyorum :p




[/quote]
buarada bu gitardan bahsediyordum :D
 
şiyle bi scalloped resmi koyayaım daha görsel olsun :D

scallop2.jpg
 
halilpazarlama demiş ki:
abi madem bu scalloped olayı bu kadar iyi neden diğer gitarlarada yapmazlar diye hep düşünmüşümdür :D maliyet olayı var galiba.

ugrastırıyor yapan insanı da o yuzden :)
özenle,dikkatli bir sekilde yapılması lazım, o da masraf demek..

sert tuse olayına gelince, baya sert tuseli calarım, 0.12 tel kullanıyorum, 0.10 luk telleri 3 gunde, 0.11 likeri ise en fazla 10 gunde koparıyorum, ama henuz o bahsedilen incelme olayıyla ben karsılasmadım :)

o bahsettiginiz sesin incelme olayıne gelince, o efekti alabilmeniz icin oturup ozellikle ugrasmanız gerekiyor, hanı illa "bakın scallopped perdede sert basınca ses incelir" mesaj vermek istenirse mumkundur hani :)

onun dısında siz cok ugrasmanız pasa pasa calarsınız 8)

avantajı malum, calarken telin 2 perde arasında klavyeye degmesi gerekmiyor, perdeye temas etmesi yeterli, o yuzden daha az efor sarfederek, daha cabuk notaya basıyorsunuz..
 
Geri
Üst