Analog Pedallar için yeni Adaptör (Yıldırım Switch Cys2500)

EDIT:Tabiki tüm analog pedallara uygun derken sadece 9 volt dc girişli pedallara uygundur. hafifliğe dikkat :125 gr.. Trafolu ağır olan pedallar bunu 3-4 katı kadar daha ağır olacaktır.
 
peki artı eksi uçların yerini değiştirmek adaptör çıkış ucunda mı oluyor. cahilliğimi bağışlayın lütfen
 
ehx lerin adaptor girisleri biraz farklı sanırım ama onlarda 9 volt dc ile çalısmaktalar.sadece adaptor uclarını degistirdimi bır sorun kalmaz..

Birde adaptor den cıkan kablonun unucdaki ufak jakın kablosunuda eger kutupların yeri değismesi gerekiyorsa kendinizde sokup degistirebilirsiniz. ama genelde analog pedalların artı eksi yonlerı aynıdır.
 
Belki bahsi geçmiştir bilemiyorum: Karaköy Selanik Han'da en üst katta atölyesi bulunan Koçyiğit Eletrik çok iyi bir yerdir. Bir yere kayıt edin. İstediğiniz her türlü aygıtı yaparlar ve o kadar da pahalı değiller.

Mesela peavey classic 30 için onlardan 500W 220V-110V transformatörü yaptırdım ama toprak bağlantılı. Normalde bu cins aletlerde hiç toprak bağlantısı yok. Neden bilemiyorum.

Ben pedal işinde şarjlı 9v pil hadisesini çok severim. Hem bayağı uzun sürüyor, hem de taşımam gereken adaptörler falan olmuyor.

Tabi zevk renk.

B ;)
 
Yazılanlardan alet çok içime sindi, başlığı açıp bizi bilgilendiren "matis" e çok teşekkür ederim..
Kısa bir süre içerisinde ben de alcam bu aletten, görüşlerimi düşüncelerimi paylaşırım elimden geldiğince..
Görüşmek üzere..
 
Nete telefondan girdigim icin pek arastirma yapamiyorum.Bu adaptorlerin sitesinde vs. golcuk veya izmit subesi diye biyer varmi?Bende almaya niyetlendim ama nerden alabilirim bilmiyorum.
 
böyle hafif adaptörlere "switch mode adaptör" deniyor. trafosuz oluyolar. trafolu adaptörlerde bide "regüle" olayı var. mesela ben bi adaptör yaptırdım.. tam regüleli 10 amper... yaklaşık 25,30 ytl civarında ücret ödemiştim. 6 pedal kullanıyorum. ve daha fazlasınıda çok rahat kaldırır.

trafolu adaptörlerdeki regüle olayını bilmiyorum ama tam regüleli deniliyosa sanıyorumki regülesiz trafolu adaptörlerde var.??? bilen bi arkadaş bu konuyu açıklarsa bu aletin trafo olayınada açıklık getirmiş oluruz.. bildiğim kadarıyla trafolu tam regüleli adaptörler diğer switch mode adaptörlere göre çok pedal kullanımında daha az gürültü yapıyor.

bencede eğer pil kullanacak kadar zengin değilseniz okadar parayı switch mode bi adaptöre vermeyin. tam regüleli trafolu adaptörlerin fiyatıda neredeyse aynı...
 
10Amper adaptorle birak 6yi 150tane pedal beslersin.Trafolu adaptorlerin regulesiz olmasi durumunda yuk bindikce(pedal sayisi arttikca) voltaj duser.Yani 1pedalda 9v iken 5pedalda bu 8v a duser.Reguleli adaptorde bunun olmasini engelleyen bir devre bulunur.Trafosuz adaptorler ise dogasi geregi regulelidir.(sizin kullandiklariniz).Bana sorarsaniz kaliteli bi trafosuz derim.
 
Trafosuz adaptorlerin yuksek akim cekildiginde darbeli olarak akim verip gurultu yapma olasiligi var.Ancak bu anca adaptor max.Akim degerinin ustunde calistirilirsa olabilir yani sorun etmeyin olmadi baglayin 2kondansator gecer gider.Aleti almama yardimci olacak arkadaslar iletisime gecelim lutfen.
 
Pedalın ne , tek bir pedalın mı var?
Birden fazla pedalın varsa hiçbiri mi çalışmadı o durumda adaptörde sorun olabilir.

Onun dışında bazı pedallar "reverse polarity" kablo ister.
Yani pedala giren kablonun ucu ile alt tarafı farklıdır. Reverse polarity için ya ufak bir uzatma kablosu alır yada yaptırırsın. yada adaptörün uçlarından bir veya bir kaçının uçlarını ters bağlatırsın.
 
içi + dışı - oluyor bu adaptorler ibaneze felan olmaz cry baby yi falan da bozabilir fakat bozmadı ben ibanez yanlış takmıştım adaptör kendini kapattı ışıkla ikaz vererek :D...


dream killer senin yapacağın iş gideceksin bi elektrikçi ye diyeceksin ki abi ben bunun polaritesi tam tersi olsun istiyorum diyeceksin onlarda stormcrow un dediği gibi açaçaklar kutuyu tam ters bağlayacaklar lehimleri söküp o kadar evde lehim olsa sen bile yaparsın kolay iş ama dikkat ister :D
 
Sadece kablonun ucunun iç ve dış bağlantılarını değitirebilirsin. Öyle daha kolay.


Ayrıca hazır uzatma kabloları da olabilir bu iş için. Bu durumda bir tarafı dişi adaptör jack , diğer tarafı reverse polarity normal adaptör jack olacak
 
Geri
Üst