Gitar ve Ekipmanı hakkında (sorunlarınız)

Öneri istiorm..

ya arkadaslar bnde elektro almayı düsünüyorum elektroya baslayan birine ne önerirsiniz ilk olarak onu sorcaktm. cort x11 almayı düsünüorm düsündügüm tarz ise melodik death metal olucak şimdiden herkese tesekkür ederm...
 
halilpazarlama demiş ki:
gylena demiş ki:
ince mi ve si tellerimin 10 - 15. perdeleri arasından uğultulu sesler gelmeye başlamış olması sap ayarımın bozulduğuna mı işarettir?
rp 80dendir kahrolmaya devam et :D Bende zamanında fenderi zoom 505 le as audio(tüylü olan) bağlıyordum :D
ahah =) foruma arada bakıyorum; cidden esprilerinize hayranım sörüm

fakat neden o değil ya. neyse yarın bir bilene bakıma vereyim diyorum artık. belki eve dönerken de kafama rectifier falan düşer gökten; çok harika olur :)
 
arkadaşlar gitarım jackson rr std. aletin floyd rose u sabitlenmiş.bende ona güvenerek entonasyon falan yaptırmadan 0.10 tel taktım.daha önce hep 0.9 takıldı gitara.daha sonra gitarı aldığım arkadaş sapın atabileceğilini söyledi telleri gevşettim hemen.yaklaşık 3-4 saat gergin durmuştu teller.şu an pelte gibi.bir sorun olurmu?.sap şimdiden atmış olabilirmi yada köprü sabit olduğu için bi zararı yokmudur?yardım ederseniz sevinirim=)

teşekkürler
 
yeni bi soruyla hemen gündem değiştiriyorm kadim dostlarım ben benim gitarın pcikguardını değiştrcem ama bi siteden model beğenip seri nosunu alıp sipariş etmem gerekiomuş hangi site neresi nerden nasıl pickguard alacam bir adet yardım eline daha muhtacım saygılar
 
bu günlerde gitarım elime çok rahatsız geliyor yani bir rahatsızlık hissediyorum sap ayarı falan değil yani ayarları tam gitarın daha yeni yapıldı yani hemen bozulacağını sanmıyorum :) ama nedir bu çalarken bir rahatsızlık hissediyorum acaba sebebi ne olabilir sizinde başınıza gelmiştir eminim
psikolojik olarak bilinçaltı durumu yaptım galiba ben :D
 
Monster_YGT demiş ki:
bu günlerde gitarım elime çok rahatsız geliyor yani bir rahatsızlık hissediyorum sap ayarı falan değil yani ayarları tam gitarın daha yeni yapıldı yani hemen bozulacağını sanmıyorum :) ama nedir bu çalarken bir rahatsızlık hissediyorum acaba sebebi ne olabilir sizinde başınıza gelmiştir eminim
psikolojik olarak bilinçaltı durumu yaptım galiba ben :D
evet abi bendede bi kramer vardı aldığımda baya bi bozuktu toplattım ettim , eline alan baya iyi olmuş diyodu ama nedense ben elime aldığımda hep bi yerde bi yanlışlık var diye hissediyordum.psikolojik olabilir ama sonra farkına vardım gerçekten bazı şeyler kullanımı bozuyordu.bu genelde fenderden sonra başka gitar alanlarda olur beğenemezsin gitarı bir türlü.
 
hah işte abi aynı o tür eline kim alsa gitarı süper çok iyi diyorlar ama kendin çalarken bir rahatsızlık hissediyorsun fender falanda değil markası yani fender de çalmadım galiba düşündüğümüz gibi psikolojik bir durum ;)
 
arkadaşlar;

konunun detayını atlayarak şöyle bir şey sormak suretiyle fikirlerinizi almak istiyorum;

sx strat solak kasa bir gitarın gövdesine fender marka bir sağ sap monte etmek "fiziksel" olarak mümkün müdür? fiziksel derken "sesi iğrenç olur", "onu yapacağına fender al", "sx ne lan sunta o" şeklindeki olası yorumlardan çok teknik olarak, yani sap ayarı olsun, birbirine tam uyum olsun böyle bir evlilik mümkün olabilir mi onu merak ediyorum. :)
 
hemen cevap vereyim.... öncelikle takacağın sapın boyutlarını uydurman gerek yoksa sap çok yüksekte kalıyor uydurmak için yapabileceğin bir kaç yol var benim bildiğim

1-Başka bir sap bulmak
2-Sapı altından inceltip mesafeyi azaltman alt dediğim yer sapın gövdeye vidaların girdiği yerde temas ettiği yer...

ama bu 2.sini fender sapta yapan adam ya çok zengindir fender sapı çok kolay bulup isterse çerez parası gibi bi tane daha alabilir yada harbi manyaktır o da var.


Bende bi gitar vardı mesela onu boyatmıştım mor renge o gitarın tonları filan çok güzeldi ama sapında yaşanan bir sorundan dolayı başka bir gitar aldım ve elektroniğini ve sapını mor gövdeye taktım çok hoş oldu tabi burdan ben aşırı zengin bi manyak mıyım hayır! o gitarlardan 2 side ucuz gitarlardı :D


yani mümkündür

sevgiler&saygılar

birde Barlo abiye sorun bu soruyu özelden.
 
erren, yanıt için teşekkür ederim; yükseklik konusu tedirgin etti cidden. diğer yandan sapı çok düşeş şekilde ele geçirme ihtimalim var, bu maceraya atılmaya istekli olmam bu yüzden, yoksa rahatça para saçabilsek al bir solak usa fender :)
 
yamayı unutmuşum bu arada sapı aşağıya indirme olayını yaptığım ölçümle sonucunda alttan maket bıçağıyla kesip(cillip gibi kesiyor) sonrada zımpara ile düzelttim.
 
Geri
Üst