Gitar ve Ekipmanı hakkında (sorunlarınız)

Merhaba arkadaşlar,

Orjinal Floyd Rose lu gitarıma şu günlerde aklıma çokça takılan bir modifiye yapmak istiyorum ve sizden bahsedeceğim aksamlar hakkında bilgi almak istiyorum.

Siz bu fikir hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Daha önce bu aparatları kullandınız mı ya da hiç şikayet duydunuz mu acaba?

Şimdi gördüm ama umarım çok geç kalmamışımdır. D-Tuna ve tremol-no yerine kendi gitarımda kullandığım Tremsetter'ı öneririm. Hipshot Tremsetter diye aratırsan sitesini bulabilirsin. E-bay'de 50$ civarına satılıyor, ben forumdan 80TL gibi bir fiyata bulmuştum, memleketimde kolay bulunabilen bir şey değil.

Tremol-no önermememin sebebi, sana 3 seçenek sunması. Ya komple sabit olacak, ya sadece dive yapabileceksin, ya da devre dışı kalacak ve standart köprü halinde hayatına devam edecek.

Tremsetter ise köprüyü sıfır noktasında sabit tutan bir aparat. Hem dive hem de pull back yapabilmene izin vermenin yanında, Ibanez'in Zero köprüleri gibi bend yaparken diğer tellerin oynamasını da engelliyor. En güzel tarafı: benim çok sık kullandığım D - E tuning geçişlerinde diğer tellerin akortlarının bozulmasını engelliyor. Bunun için kalın mi telinin ince ayarını en üst seviyeye getirip D akortlaman, sonra ince ayarı sıkarak teli E akortuna getirerek aradaki mesafeyi ayarlaman. Minimumdayken E, en yukarıdayken D olarak ayarlayabiliyorsun.

Kullanım kolaylığı ve ekonomi olarak en mantıklı çözüm bu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Öncelikle teşekkürler cevap için.

Köprü sabitleme sistemlerini araştırırken "tremsetter" ı da incelemiş ve hatta youtube'da kurulumunu izlemiştim. Öncelikle beni rahatsız eden ekstradan gitarı delmekti. Bunu görünce zaten ciddi ciddi vazgeçmiştim ama tam olarak da bu değildi beni "tremsetter" dan vazgeçiren. Bana göre "tremol-no" nun avantajı diğerine göre daha fazla. Dediğin gibi 3 seçenek sunması bence oldukça güzel. Tabi bu seçenekler takıldığı zaman birinden biri tercih edilecek ve diğerlerinden vazgeçilecek şeklince olsaydı "tremol-no" yu da istemezdim açıkçası. Aksine istendiği zaman çok kısa bir sürede ufak bir ayarlamayla istenilen şekle getiriliyor köprü. İhtiyaca göre yani... Ayrıca belki "tremsetter" da sağlar bunları orasını çok bilmiyorum ama "tremol-no" sustain ve ton konusunda da gitara "+" değer katıyor(muş).

Ve istenilmediği ya da memnun kalınmadığı zaman çıkar at gitardan :)

"tremsetter" da böyle bir durum biraz daha zor, en azından arkasında iz bırakarak ayrılır gitardan :)

Bunlara ek olarak da "D-tuna" da her seferinde E-D ayarı yapmaktansa anında geçiş kolaylığı sağlaması açısından çok işlevsel gözüktü gözüme.

İşin ekonomik tarafında ise sanırım en uygunu senin söylediğin şekil, yani benimki 'birazcık' daha pahalıya maloluyor tabi :)
 
:) Gitar delinirken ben de bakamadım ama omlet yapmak için yumurta kırmak gerekir diyerek girişmiştik. Ek olarak tremsetter tarzında çalışan ama gitarın delinmesine (en azından sadece vida deliği açılıyor) gerek kalmayan yeni bir sistem çıkarmışlar:

http://www.thomann.de/gb/goeldo_blackbox.htm

Bunu inceleyebilirsin.

ek olarak şu sayfayı dün aramıştım ama bugün bulabildim, tüm sistemler için cevaplar var:
http://joe.emenaker.com/TremStabilizers/BackBox.html
 
Back box 'ı inceledim, ancak onda da bir vida gerekiyor. Dediğim gibi tremol-no 'nun böyle birşey istememesi beni en başta ikna etmişti aslında. Bu arada ilk mesajımın üzerinden baya zaman geçtiği için arada sipariş vermiştim ve dün elime ulaştı d-tuna ile birlikte :) ilerki zamanlarda tekrar görüşümü yazarım bunlar hakkında :)
 
elimde cort x6 var ve gitarı amfiye bağladığım ve disti açtığım zaman eskiye göre çok daha fazla bir dip gürültüsü alıyorum ben manyetiklerde bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü elimde bide jackson var ve aynı kablolarla dip gürültüsü yapmıyor ayrıca switchi sona getirince bariz bir cızırtı oluyor bende gitarı açıp baktım bir tane kablonun lehimi atmış ama tabi nereye bağlayacağımıda bilmiyorum acaba sizce sorun o kablodanmıdır yoksa manyetikelrdenmidir cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Benim lp gitarım var. 2 hafta önce tel değiştirmiştim. Aynı kalınlıkta ama farklı marka tel taktım. Teller cızırdıyordu ilk taktığım zaman, daha sonra geçer diye pek bir müdahalede bulunmadım. Ama bunca zaman geçmeyince bende köprünün üst taraftaki vidasını biraz kaldırdım yukarı şimdi bir sıkıntı yok cızlama kesildi. Sap ayarında falan bir problem olur mu ? Daire içine aldığım vidayı yükselttim biraz haliyle köprüde yükseldi. Telleri değiştirirken hepsini söktükten sonra bu vida çok rahat dönüyordu bende merak edip elimle iyice aşağı indirmiştim sonra diğeriyle tekrar aynı boyuta getirdim. Cızlamalar kesilmeyince de bugün biraz yükselttim. Elinde lpsi olanlar veya durum hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi ?
37113_l.jpg
 
benim de ltd mh50 gitarım var abi gitarımı emg h4 ve emg h2 ile modifiye etsem nasıl olur yoksa satıp üzerine biraz para koyup yeni bir gitar mı almalıyım. Bir de benim elim çok terledği için üst saddleler biraz rengini atmaya başladı yeni saddle nereden bulabilirim krom renkte ve fiyatı ne olur
 
Arkadaslar telefondan girdigim icin linki kopyala yapistir yapamiyorum. Sahibinden.com'daki 185628998 nolu ilandaki girarin modelini tam olarak bilen varmi? Classic mi, tradltlonal mi yoksa standart mi?
 
Les Paul kasa gitar almayi dusunuyorum, tonu cok hosuma gidiyor. Avantajlari ve dezavantajlarini yazar misiniz ?
 
Les Paul kasa gitar almayi dusunuyorum, tonu cok hosuma gidiyor. Avantajlari ve dezavantajlarini yazar misiniz ?

Metallica tonlari alinir.

Edit: Almak istediginiz marka, model hakkinda bilgi verirseniz, bu gitar hakkinda bilgilendirme yapilabilir. Fakat genel olarak enstrumanlarda avantaj ya da dezavantaj gibi durumlar pek soz konusu olmaz. Hangi acidan yaklastiginiza ve hangi gitarla kiyasladiginiza bagli olarak belki farkliliklar hakkinda konusulabilir.
 

Epiphone olarak bahsedelim o zaman. LP dediğin zaman akla Gibson gelse de, pek çok marka LP model gitar yapıyor.

Epiler de diğer markaladan istisna, ayrı değil, denemeden almamak gerek. İyisine çattığında aldığına değer ama kötüsünün de çıkma ihtimali var. Bir Gibson kalitesi beklenmez ama, yine de beklentiyi düşük tutma. Gerçi Gibson'un dahi sığ yönleri var. Daha iyisi var mıdır? İkinci elde Cort CR 250 ve üstü modelleri kovalayabilirsin. Gördüğüm kadarı ile Epiphonelardan iyiler.
 
Geri
Üst