Amfiler Hakkında herşey (Genel)

donotdisturb demiş ki:
Selam,
Epiphone ve Vox'un sadece ses düğmeleri olan, ses açtıkça drive efekti veren lambalı amfileri var. Merak ettiğim bu amfilere pross ya da pedal seti bağladığımızda sonuç nasıl olur ? Ekipman kullanımı için saf clean ton şart mı ?


Gayet güzel olur. Saf clean ton diye birşey yoktur zaten. Öyle birşey isteseydik gitar amfisi, tüp müp kullanmazdık. O daha ziyade bas gitarlarda zaman zaman arzu edilen birşeydir.

Neyse farklı konu, Volume düğmesini kısık tutarak clean elde edip drive pedalları ile bu tarzı amfileri gayet verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Hem de watt'ları düşük olduğundan ev ortamlarında amfiyi zorlayarak daha doğal "kırılmış" sesler elde etmek kolay olur.
 
Merhaba,
Geçenlerde tech 21 PE 60 aldım, evde aleti Boss Me 70 ile kullanıyorum. Amfi sadece Power katına sahip ve üzerinde Celestion Seventy 80 speaker bulunmakta. Sormak istediğim şey, ilerde maddi durum el verirse bir kafa amfi ile bu aleti kabin olarak kullanabilir miyim?
Teşekkürler.
 
selam,
sadece clean kanalı olan lambalı amfi arıyorum.stediğim tonu alabilmek için analog setup kuruyorum.elimdeki amfi Ibanzez tbx 30r. ve 2 saat olmadan amfi şişiyor. şişmeyen ve sadece clean kanalı ve reverb ü olan bir amfi arıyorum.
overdrive dist. vs. hepsini pedallarla sağlayacağım. en ucuza ve güzel bir clean tonuyla bu işinasu kotarırırm?
bildiğiniz böyle bi amfi modeli var mı?
 
Bugera v5 - Vox Ac4tv mini -Epiphone valve jr.

Anladigim kadariyla ucuz ariyorsunuz bunlar da en ucuzlari olmasi lazim.Denemedim ama.

Bunlarin disinda Peavey Delta Blues - Fender Blues Jr. - Peavey classic serisi - Fender hot rod ve blues reissue serilerine bakabilirsiniz fiyat artar derseniz ama drive mevcut bunlarda...
 
Arkadaşlar Randall KH 75 amfide karar kıldım ve satın aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. Amfi Marshall 100dfx den çok üstün bir amfi. Tonları çok derli toplu veriyor. Özellikleri Marshalladan çok daha üstün. Konserlerinizde ve çalışmalarınızda sizi yarı yolda bırakmaz. Türkiye piyasasında fazla bulunmadığı için fazla tanıtımı yok. Bu yüzden amfi hakkında sizleri bilgilendirmek istedim.
 
Jimi hendrix, slash, deep purple, zakk wylde tarzı bir sound için apartmanda kullanılacak, lambalı bir amfi. maksimum 1000tl +-100

aklımdakiler:
Marshall Class 5 -800
Epiphone Valve JR kafa+kabin -800
Laney Cub10 -550
Laney LC15 110 - 950
Laney VC15 110 - 1050

Cort X-Custom HT gitarım ve Zakk Wylde Signature wahım var. Amfinin yanına bir de dediğim tonlara uygun pedal (dist mi od mi bilmiorum) onerirseniz tadından yenmez :) (Gitar da seneye değişecek:D)
 
Aynısı tabiki olmaz fakat Marshall Class 5 ile bu soundu alman mümkün. Sanırım o gitarın bass bir karakteri var. Aslında Gt-2 gibi bir simulatör pedalı işini kolaylaştırır. E.H. English Muff'n de işini baya görür. Denemelisin. En tavsiye edeceğim ise kesinlikle Carl Martin Plexitone pedalıdır. Yanına MXR 10 band E.Q pedalı alırsan tonunu çeşitten çeşite sokarsın. Dİst. değilde daha çok kaliteli overdirve pedallarına yönelebilirsin. Ama her ne yaparsan yap gitarın rolü çok önemli. Cort ile çok iyi performans alamayacaksındır. Tabi bu canını çok sıkmasın. Yine seni 1 yıl götürür.
 
Arkadaslar Laney LX65R ve LX65D yi nasil bilirsiniz? D olanda sanirim fxloop yokmus. R olan 50 lira daha ucuz ve fx loop var. Bir de ev icin fazla mi gelir? Sahne kaldirmasi onemli benim icin ;)
 
Bi tane laney cub 10 al yanina da mesa boogie v-twin pedal ya da hughes & kettner preamp cak. ne ton istersen gomersin. baya versatil ayar secenegi var. laney cub 10 iyi ampli. lc 15 in yeni eski serileri var, eski serilerde isinma problemi varmis tasarimdan dolayi. Onlara dikkat et. cub 10 ii ama. marshall soundu istiosan da 2. el bulabilirsen haze 15+cab almak lazim bu butcelere. daha ii class 5'dan. vintage tonlar icin cub 10 iyi secim.
 
Butce baya dustu, cunku yakin bir zamanda alicam :) 600 falan maksimum..

LX65R hem 12" celestion, fx loop falan var. Cleanleri lambaliya cok yakin diyorlar. Bu yuzden 10" olan cub10den dha iyi bir secim gibi geliyor. Cub10 tamam lambali ama evde kullanicam ve ara ara sahneye cikicam. Ton paletinin cok genis olmasi gerekiyor bizim grup icin. Latinden heavy metale kadar caliyoruz :) pedallarla da iyi anlasacak bir amfi aradigim icin microcubeun ustune bu tarz bir sey istiyorum. LX65D olanda 15 tane dsp efekti varmis ama fx loop yokmus. 2 sene falan kolay kolay amfi degistirmeyecegimi ama pedal sisteminin cok hosuma gitmesi ve gerekirse prosesoru returnden girmek icin LX65R oldukca hos gorunuyor gozume.

Ne dersiniz? Dedigim gibi 2-3 sene kolay kolay degistirmem sanirim. Evde de alltube iyi bisi kaldirmaz zaten komsular sagolsun :) ha bir de, izmirde laneyleri nerde deneme sansi bulabilirim?

Saygilar..
 
İlk önce hangi gitar için alacaksın bu amfileri? Elinde Fender tarzı bir gitar var ise Laney Cub 10 derim ama İbanez ile girişeceksen hiç yaklaşma Cub 10' a.
 
Cort x custom ht.. Ihlamur agac ve '59, JB manyetikler :) dedigim gibi her yola gelen bir amfi lazim. Ve min 1.5 sene goturmesi lazim.

Izmirde nerde denerim bunlari?
 
envyboy demiş ki:
Arkadaslar Laney LX65R ve LX65D yi nasil bilirsiniz? D olanda sanirim fxloop yokmus. R olan 50 lira daha ucuz ve fx loop var. Bir de ev icin fazla mi gelir? Sahne kaldirmasi onemli benim icin ;)

D olanlarında dijital efektler var. Ben R den yanayım. Az ama öz efektleri var. D deki efektlere oldum olası ısınamadım.
 
Ben bu 1 yıl götürür, 1,5 sene idare eder muhabbetlerini anlamıyorum. Donanım haber mi burası? 1,5 sene sonra işlemcisi mi yavaş kalıyor amfinin? Yeni çıkan albümler mi çalınmayacak? :)

Neyse. Her yola gelen amfi için önerim, bilhassa ikinci el bulabilirseniz fiyat aralığınızın içinde olan fender stage serisi amfiler olacaktır. Çok kaliteli aletler, 2. el çok uygun fiyata edinmek mümkün.
 
Evet bir donanim haber aliskanligi :) orasi sayesinde ne bilgisayar sistemleri gecti elimden :) simdi en uc noktaya ulastim, kurdum bir i7, rahatim..

1, 1.5 sene derken su anda alacagim amfi idareten birsey olacak, 2 sene sonra yurt disindan omurluk birseyler bakicam.
 
arkadaşlar marshall MA-50 C nasıl bir amfidir ? başka bir sitede araştırırken marshall ın yeni lambalı amfilerinden diye bahsetmişlerdi bunlar nerede üretilmektedir ve kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim.. şimdiden teşekkürler..
 
Geri
Üst