The Simpsons

Esasco demiş ki:
Ya bide bu simpsonların kitabı çıkmış simpsonlar ve felsefe diye var mı okuyan? yazar ki kendisi prof. galiba nietzche ile falan bağlar kuruyor enteresan

Evet bunu bende duymuştum. The Simpsons bildiğimiz üzere, geçen yıllar sonrasında Ortalama Amerikan Aile Yaşantısının müzip bir portresi haline geldi. İşte o kitapta, bu yaşantının gerek A.B.D, gerekse diğer toplumlardaki insanlara nasıl yansıdığını; kendi kültürleri hakkında ne gibi düşünceler gelişmesini sağladığını aydınlatmaya çalışan bir yapıya sahip...
 
simpsonlar ve felsefe kitabının yazarlarından william irvin aynı zamanda seinfeld ve felsefe, yüzüklerin efendisi ve felsefe, matrix ve felsefe gibi kitapların da yazarları arasında. pennysylvania king üniversitesinde felsefe profesörü. ilginç olduğunu düşünüyorum hepsini okumayı düşünüyorum.
 
Simpsons ve felsefe diye bir kitap neye dayandırılır? Bana komik geldi. Ne kadar düşünmeye ihtiyaçları olmayacak kadar refah içinde yaşayabilen ideal bir aileden başka ne gibi bir yaklaşım sunar merak ettim. Yoksa bazı şeylerin propagandası mı? Severim seyrederim diziyi ama kitabını yazmak dediğimde sadece karikatür (comics) olabilir diye düşünüyorum.
 
Yukarıdada yazdığım gibi, kendi kültürlerinin, diğer toplumlara yansıdığını düşündükleri yada yansımasını istedikleri normun genel bir açıklaması gibi...
 
geçenlerde -sineklerin tanrısı-ndan esinlenmiş oldukları bir bölüm vardı.bir ormanda bart,lisa ve adını unuttuğum yemekleri tek başına yedi sanılan çocuk haricinde bütün çocuklar vahşilere dönüşmüştü.sanık çocuk ve onu korumaya çalışan bart ve lisa yı öldürmek amacındaydılar.sonuçta yemekleri bir tane hayvanın yediği ortaya çıkmıştı.
 
SilentRage demiş ki:
Ya bilmem izlediniz mi,internette de kısa olarak bay bi dolandıydı.
Homer'ı yalan makinesine bağlıyorlardı.Kadın önce ne yapılacağını kısa bi şekilde anlatıyordu.Daha sonra Homer'a dönüp "Do you understand?" die bi soru yöneltiyordu.Homer'ın "Yes" cevabıyla makine patlıyodu:)

X Files bölümünden alıntıdır. Kadın dediğin ajan Scully, arkadaki adam da Mulder. Scully şöyle der:"This is a simpole lie detector. I'll ask you a few yes or no question and you'll just answer truthfully. Do you understand?"
YES der demez yalan makinesi patlar tabi :twisted:
 
evet o bolumler cidden guzel oluyor bi bolumde bart vampir filan oluyodu o cok guzeldi bu arada birinin avatarınada homer ın rontgeni var(tomografimi demeliyim) beyini neredeyse gorunmuyo bile cok gulmustum hatta itiraf edeyim caldım msn ye koymustum ;)
 
homer'dan özlü söz:
'çocuklar elinizden gelenin en iyisini yaptınız ama başaramadınız.bundan çıkaracağınız ders:
asla uğraşmamalısınız...' :)
ve tabi bart:
'müdürün peruğu frizbi değildir'
'diğerlerini uçmaları için cesaretlendirmeyeceğim' :)
vs. vs. vs.
 
bart matematikten geçiyor ve o heyecenla öğretmeni kadını öpüyor...
okul çıkşında ben ne yaptım eyvah diye diye yerlere tükürüyordu.

gebermiştim bu sahneye. birde açılışı mükemmel herkesin eve gelişi...
 
Geri
Üst