Esp Horizon Için Ev/oda Kafa-kabin Önerisi

Yamaha Thr10x kullaniyorum ve muhtesem bir alet. Yalniz Turkiye fiyati abarti, Just Music'ten pazarlikla uyguna almistim Almanya'dayken.

Youtube'daki videolarini izleyin, orada duydugunuzdan daha guzel tonlari var. Van Halen'dan tutun Dream Theater'in ritim ve lead tonlarini ev ortaminda ve dusuk seste oldukca guzel veriyor. Uzerinde delay, reverb var, tap tempo ile ayarlaniyor. Chorus, Flanger, Tremolo falan cok kaliteli.

Fender Usa Deluxe Strat, Jackson SL1, Jackson Dinky Js7 ve Ibanez As93 ile caldim bu amplide, hepsine de cok yakisti.

Daha onceleri evde lambali Fender, Laney, Mesa ve Marshall'larla bogustum, dusuk seste olmuyor. Attenuator'la da olmuyor, kisinca da olmuyor. HT1 bile daha kontrol edilebilirdi Mark IV'e gore.

Hatta bir de video koydum, sabirsizsaniz 01:20den itibaren izleyiniz.




Buradaki tonlar direkt olarak ampliden duyulan tonlar:

 
Son düzenleme:
Tüm öneriler için teşekkürler. Tüm modelleri yakından inceliyorum. Yamahanın amfisini ilk defa görüyorum, biraz acayip bir alete benziyor: )
 
Evet ben de alırsam büyük ihtimalle x modelini düşünürüm. Daha küçük bir modeli var gördüğüm kadarıyla ama onda da eq tek potta. Tek tuşla bütün tonu ayarlamak bana biraz yetersiz geliyor.
 
Evet ben de alırsam büyük ihtimalle x modelini düşünürüm. Daha küçük bir modeli var gördüğüm kadarıyla ama onda da eq tek potta. Tek tuşla bütün tonu ayarlamak bana biraz yetersiz geliyor.

THR5 dediginiz sanirim ama ben o aletlerden bu kadar iyi ton alamadim. Benim onerim direkt olarak THR10x.

Thomann'da sanırım 1000-1100 TL civarına geliyor.

X : metal , C : Classic Rock oluyor değil mi?

Evet 300€ gibi bir fiyati vardi en son. Acilimini bilmiyorum ama ton karakteri dusunuldugunde Classic Rock dogru.
X icin direkt Metal dememeyi tercih ederim, Hi-gain demek daha dogru uzerindeki tonlar dusunulunce. Brown sound, guclu Crunch, piril piril 2 Clean kanal. Bass icin bile bir kanal koymuslar.

Bu arada, THR10x'i bilgisayara baglayip Compressor acabiliyorsunuz. Compressorler cok guzel, iki tane var. Noise Gate acip kapatabilirsiniz ki ben gain full acip Noise Gate kullanmiyorum. Delay ayarlari cok basarili, bolca parametre var.

Ben su ana kadar pedal ihtiyaci hissetmedim ama bir Wah guzel olur. Bu aleti almadan once Mark IV ile birlikte bir suru ust duzey pedali elden cikardim. Yine de beni fazlasiyla tatmin ediyor.
 
Geri
Üst