Kaotik

Walla ben herkesten çok istiyorum beste çalmayı ama bu zamana kadarki tecrübelerimiz dogrultusunda söyleyebilirim ki besteyle konsere gelen dinleyiciyi memnun edemiyoruz malesef çünkü insanlar şarkılara eşlik etmek tanıdık bişeyler duymak istiyor ve haklılarda... Şarkılarımızı yavaş yavaş tanıtıp insanlarda kulak aşinalıgı yaratana dek konserleri besteyle bogmak istemiyoruz bunun içinde yazın yeni bir demo çalışması yaparak amacımıza ulaşmayı hedefliyoruz... Ama unutmayın ki KaotiK bir beste grubudur ve sevenleriyle bestelerini paylaşmaktan büyük zevk almaktadır... Sadece biraz sabır ;)
 
atbanaposta demiş ki:
vokal arkadaş ortalarda gözükmüyo :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: bilgisayarına su kaçmış heralde.... :D .. sizi seviorum kaotik 10 haziranda.... saklıdayız demek isterdim ama.. eskişehirde okuldayız maalesef :)
vokal arkadaş armadada geziyor 21mayısta annem ile gitmiştim o da önümden geçti kız arkadfaşıyla ;) ama emin olabilirsin ki çok şekere bir çift olmuşlardı...
 
profesyonellik illtine bulaşmasaydınız keşke (biliyorum,ahkam kesmek kolay ama..:)).. hala en güzel kaotik konseri geçen seneki MT panayır alanındakidir benim için.. içtendi,detoneydi,besteler bilinmediği için kimi zaman sıkıcıydı.. ama dedim ya içtendi,çıkıp özelliksiz coverlar (marlyn monroe'yu dışarıda tutuyorum) çalmaktan çok daha önemliydi.. belki ben duygusalım,ama fason rakırlara ulaşma çabanız (ödülü popülarite de olsa) takdir edilmeli midir emin diilim açıkçası.. kaotiğe inanan bir avuç insana çalmaktan,yüzlerce insanı zıplatmaya.. umarım boşa gitmez bütün bunlar.. ve umarım gerekli yere gelince durup eskiye dönebilirsiniz.. ikinci bir 84'e ihtiyacı olduğunu sanmıyorum ne ankara'nın ne de dünya'nın..
 
tarkan, sertab erener, yeni türkü vb. sanatçıları coverlayan bir grup olarak bu işin içinde biz de varız.

kaotik pazar günü muhtemelen konserimizi kaçırıcak amaaa bir daha bi konserimizde bir tek kaotik eksik olursa... hmm.. yakarım bu topici! 8)
 
Paylaştığım düşüncelerini çok güzel açıklamışsın Burak'cım. Sonuna kadar haklısın. Daha önce yazdığım gibi; doğru zaman çabuk gelir umarım.
 
Burak'çım yazdıklarını okudum ve tekrar okudum.. ne yazık ki hala 30 küsür bestesi olan bir grubun konserlerde 2-3 beste çalma nedenini anlayamadım.. yazdığım yazıda "yabancı cover çalın,cool olun" tarzı bir "ima" bile yoktu,bu konuda yazdıklarını üstüme alınmıyorum,anladım ki dertlisin.. ilk konserinizden beri sizi takip eden biri olarak ve aramızdaki arkadaşlık ilişkisine dayanarak bu naçizhane görüşümü belirtme hakkı gördüm kendimde.. bu işe başladığınızda konserlerde tamamen kendi bestelerinize yer veririken neden kendi bestelerinizin 10da 1i olmayacak coverlarla dolu bir playlist çaldığınızı anlayamıyorum hala.. insanlara ulaşmak için tabii ki cover çalmak zorundasınız,ama bunun oranı 10 cover-3 beste olmamalı (bence).. marilyn monroe'yu coverlayan grupla diğer coverları yapan grup arasında çok fark var.. konserlerde çadıklarınız o kadar "özensiz" tınlıyo ki.. neyse foruma yazdıklarım "saldırı" değildi bunu sen de biliyosun.. başından beri sizi bu kadar destekleyen biri olarak art niyetli yorum yazmam beklenemez zaten.. yazdıklarım detaylandırılmamış,biraz duygusal olarak yazılmış şeyler olabilir ama asla temelsiz ve düşünülmeden yazılan şeyler değil.. bu konuyu detaylandırmanın yeri de burası değil zaten.. tartışma amaçlı yazmadım bunları,asla cevap verme hırsı da değil.. kaotiğin iyiliğini istiyorum,şu anda yaptığınızın eskiden yaptığınıza göre "kolaya kaçmak" olduğunu savunuyorum hala.. 84 konusunda zevklerimiz farklı,olabilir,ama kaotiğin üreten bi grup olarak kimseye benzemesi (etkilenmek değil,benzemek) gerekmiyor,buna 84 de dahil..

kolay gelsin hepinize,yakın zamanda görüşürüz umarım..

not:bi daha da ciddi bişey yazan top olsun.. :LOL:
 
tabi sevgili can arkadaşımız saati yazmışta gününü yazmamış siz onun kusuruna bakmayın aşık çocuk işte olur böyle şeyler diyip konserin çarşamba(bugün) saat 21.00 da garage da oldugunu belirtmek isterim... sevgiler saygılar
 
FotogROCK projesi cercevesinde cuma aksami Saklikent'teydim. Kaotik'i daha once Garage'da cok kisa dinleyebilmis ve fotograflamistim.

Oncelikle, fotografik acidan cok iyi sonuclar verebilecek bir grup Kaotik... Fotograflari sizlerle de paylasacagim zaten.

Projenin daha icerikli olmasi icin cektigim gruplarin forumlarini da ziyaret ediyor, yorumlari dikkatle okuyorum.

Muzik elestirmeni degilim, ama fena bir dinleyici olmadigimi dusunuyorum. Grubun elektrigi bence cok iyi.

Ancak elestirilerin bazilarina katilmamam mumkun degil. Besteleriniz coverlarinizdan daha iyi... "Tarlaya ektim sogan" gibi coverlarla Kaotik'in isi olmamali diye dusunuyorum. Garage'da da dinledigim ve Saklikent konserinizin de kapanis sarkisi olan besteniz o kadar "siz" kokuyorsunuz ki, yani o kadar sicak ve iyi ki...

Forumda bu konuda yazan arkadaslarinizin yorumlari cok da kotu niyetli degil bence. Insanlar "bestelerinizi calin" diyorlar. Bence bu gurur duyulacak bir oneri.

En icten basari dileklerimle...
 
Sanirim buna cevap olarak:

Ama bu ülkede baba parası olmadan ,hala cok ham olan rock müzik piyasasında ancak bu kadarı yapılabiliniyor ve kendi sermayenizle birilerinin ilgisini çekemiyorsanız ancak bu şekilde varlığınızı sürdürebiliyor ve demo çıkarmak için gerekli sermayeyide ancak bu şekilde edinebiliyorsunuz bilmem açıklaycı oldumu... Bu değirmenin suyunun kesilmemesi lazım ki dönsün, emekler yok olup gitmesin ...

demis Burak, ve bence yeteri kadar aciklayici.

saygilar.
 
biraz daha açmak gerekirse, manga ve çilekeş gibi gruplar da konserlerde 1-2 beste çalıyolardı, hatta ve hatta gripin, ankaraya ilk geldiğinde limonda (albümü o sırada piyasada olmasına rağmen) ağırlıklı cover çaldı ki bu saydığım gruplar kaotik kadar her şarkıya bir şeyler katıp "bir adım daha ileriye" götürmüyolardı.

"Insanlar "bestelerinizi calin" diyorlar. Bence bu gurur duyulacak bir oneri." son zamanlarda duyduğum en doğru sözlerden birisi, ama işte bazı durumlarda her şey grubun istediği gibi olmuyor.
 
Mtv den ne görürse, studyoda bu sarkılara gömülüp sagda solda bu sarkıları kaset misali tekrarlıyıp 70 lerin 80 lerin 90 ların veya 2000 lerin turkiyedeki işbortaya düşmüş timsali olup ''vay be ödün vermedik müziğimizden'' diyip kendini kandırabilirdi ve en büyük ödünü özünden vermiş olurdu... Benim ülkem çok daha iyisini hak ediyor... kendine özgü bir rock müzik piyasası ... Niyetimiz fason rakırlar olsaydı izleyecegimiz yolda kesin bu olurdu...

vay be ne konuşmuş adam koçum benim...çöplük şerefsizim ülke piyasası,herşey 20 yıl geriden...avutma cümlesi de "abi biz bu müziği yaşatıyozz sonuna kadar!!""...siktir lann neyi yaşatıyon dünya nerede sen neredesin..
 
fotogrock demiş ki:
Forumda bu konuda yazan arkadaslarinizin yorumlari cok da kotu niyetli degil bence. Insanlar "bestelerinizi calin" diyorlar. Bence bu gurur duyulacak bir oneri.

En icten basari dileklerimle...

Öncelikle ilginiz ve ayırdığınız zaman için çok teşekkürler, gözlemleriniz bizleri çok sevindirdi. Bizde size projenizde başarılar diliyoruz...

Buraya yorumlarını ekleyen arkadaşlarımızın kötü niyetli olma ihtimali zaten yok, arada gecen argo sozcuklerde günlük hayatdaki samimiyetimizden kaynaklanıyor

Bize olan sitemlerini gayet normal karşılıyor ve düşüncelerinize bizde katılıyoruz "bestelerimiz coverlarımızdan çok daha iyi " ;)

Bizim hepinizden tek bir ricamız var o da zaman, biraz zaman arkadaşlar...
 
Geri
Üst