Elektro Gitar Önerisi

Öncelikle merhaba,
Adım Çağrı. Büyük ihtimalle bu başlıklardan sıkıldınız, ama tavsiyeye ihtiyaç duyuyorum.
Lise çağlarımdan bugüne kendi araştırmalarımla öğrendiğim gitar mevzusunu artık ciddi bir noktaya taşımak istiyorum. Gitar teknikleri hakkında bilgim var, ancak pratik anlamda daha çok gelişmem gerektiği kanaatine vardım. Bu nedenle de yakın zamanda sıfırdan bir kurs dizisine başlayacağım.
Konumuza dönecek olursak, Cort'un X6 modeline sahibim. Ama değiştirmek istiyorum. İstanbul'dan ikinci el 250 TL'ye almıştım zamanında. Değiştirmek istiyorum çünkü uzun zamandır gitarıma iyi bakamadım ve perti çıktı denebilir.
1000 TL ile 2000 TL arasında bir bütçem var. Metalden hoşlanan, ama soft tonlardan da haz alan bir kulak yapım var. Birçok araştırma yaptım ve Cort-X11 modeli çok hoşuma gitti, ancak bir sorun var. FLOYD ROSE. Şuanda elimde olan gitarım Cort-X6'da da Floyd Rose var ve çok sorun çıkardı. X11'i de araştırdım, o kadar da çok akort problemi yaratmıyor deniyor. Ancak Floyd Rose, Floyd Rose'dur neticede.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu bütçe aralığında başka bir gitar öneriniz varsa onları da alabilirim.
 
floyd rose da tel degistirmedikce aslinda akord problemin daha az olur , iyi ayarlanmis bir floyd pek de sorun yaratmaz tel kopmadikcaama cok kullanmiyorsan geregi de yok. ben cort un adini bile unutali cok zaman oldu , cort gitarlar hala koredeki cor-tek fabrikasinda üretiliyorsa, muazzam aletlerdir fiyatlarina göre , cesitliligi zengin olan bir dükkana gir dene , hosuna giden aletlerden birini al , ya da direk 2. el bir ibanez falan da alabilirsin , o fiyatlara japon bulabiliyorsan , japondan sasma , cok kral aletlerdir ,fretleri saglam bir tane al , pek masrafin da olmaz , "edge" diye tabir edilen floydlari cok hostur , yeni edge prolar da cok güzel. yani sifir bir cort yerine teknik sorunsali olmayan japon bir ibanez alman , cok daha iyi olabilir. metal falan caliyorsan bir tane humbucker sart , hss bir fenderle bile calarsin , öyle metalci gitari , bluescu gitari diye gitarlari kategorize etmek pek de dogru degil. les paul gitarlarla metal yapanlar da oldukca fazla. ama ibanezimsi 24 perde bir superstrat tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekkürler hocam, aslına bakarsanız Les Paul gitarlara da çok sıcak bakıyorum. Epiphone Les Paul Tribute Plus Outfit modeli de bayağı hoş ve harika tonları var gibi. Yorumunuzu dikkate alacağım, superstratları da merceğim altına aldım. Teşekkürler :)
 
Geri
Üst