Kustom Hv20t Hakkında Bilgi

gitara başlayalı epey olsa da elektro gitara yeni başlamış birisi olarak sizlerden yardım bekliyorum.
elimde epiphone standart plus top lp bir gitar var. luthier ziyareti yapıldı.
tarz yelpazesi geniş bir ampli almak istiyorum ama elimdeki bütçe de sınırlı. iki seçeneğim var biri Kustom hv20t diğeri roland cube 20x (özellikler belirteyim gx değil sadece x)
kustom lambalı bir ampli. roland iste transistörlü bir ampli fakat ikisinin ton ya da kullanım şekli olarak ciddi bir bilgim yok. seçimim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
(ikisi arasında kalmamın temel sebebi oradan buradan okuduklarım ile lambalı amplilerin iyi olduğu ama roland cube serisinin de iyi olduğu yönünde fikir birliği olması.)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
sanırım ton farkları ve tarzlara göre ton kullanımı zamanla pekişecek bir olgu ama ampli kalitesi ve bakım süreçleri bakımından hangisi daha iyi? bana sanki lambalı biraz daha iyiymiş gibi geliyor ama lambalılarında genel sorunu dip ses yapmalarıymış. yani net olarak kafamdakileri özetlersem tonları iyi olan ama dip sesi olan bir ampli mi yoksa dip ses problemi olmayan ve tonları daha az iyi olan bir ampli mi?
 
lambalı amfi her zaman daha organik bir sound yaratacaktır. transistörlü amfi üreticileri (roland, line6 vb.) sürekli solid state lerinin modellemelerini lambalı amfilere benzetmeye çalışmışlardır. Lambalı amfi alırken de masraflıdır bakarken de. Roland Cube gibi fazla modelleme olamayacak hatta modelleme olmayacak sadece gain olacak. Ben yerinizde olsam lambalı tercih ederdim bu arada lambalı amfilerin sesi (böyle bir tanım yapmak yanlış olur ama) aşağı yukarı 3-4 kat daha fazla gelir solid-state lere göre.
 
Geri
Üst