donNie darko

Ya işte çelişki burada; yok olan bir şeyin başına nasıl dönebilirsin ki, öyle bir şey yok! Ortada bir döngü yok... Donnie'nin göğsünden çıkan şey, "The Pilosophy of Time Travel"a göre, yakın geleceğini gösteren şey; orada silahı bulması intihar ettiğini falan göstermiyor, buna işaret eden hiçbir kanıt yok. Olay zincirinin son halkası olacak o silah, Frank'i, Gretchen'ı öldürdüğü için vurup Kavis Boyutu'nu sona erdirmek için gereeken itici güce kavuşacak. Yani senin söylediğin sonsuz döngü, filmin merkezindeki kitaba ters; Frank Bunny neden ortaya çıkıyor ben söyleyeyim, çünkü Kontrol Edilen Ölüler (Gretchen Ross ve Frank Anderson) Dördüncü Boyut Yapısını kullanarak Yaşayan Alıcı ile (Donnie Darko) haberleşebiliyorlar; ve bunun mümkün olmasının tek yolu Kavis Boyutu'nda ölmeleri. Gretchen'ı Frank öldürdü, Donnie de Frank'i vurdu. Fark ettiysen sinema sahnesinde Frank'e "Gözüne ne oldu?" dediğinde Donnie, Frank "Çok üzgünüm." diye cevap verdi - Gretchen'ı öldürdüğü için üzgün. Frank Bunny aslında normalde arabasıyla o yoldan geçecekti o gece, bir şekilde, ama Donnie ve Gretchen oraya gittiler; neden? Edebiyat Hocası kovuldu, neden? Donnie okula su bastırdı, neden? Frank öyle yapmasını söyledi, neden? Gretchen'la tanışabilsin diye, neden? Olaylar zinciri kurulabilsin diye, neden? Evren yok olmasın diye. Bütün bunlar bir döngü değil, bir dizi olayın bir araya gelmesinden oluşuyor.

Ya, alınma da, sen "The Philosophy of Time Travel"a baktın mi hiç? Ya da filmin sitesine girip gezindin mi? Çünkü bu (sözde) kitap her şeyin özü. Ve bu kitaba tamamen ters senin söylediğin.
 
Hepsine baktım, dediklerinin de hepsine dikkat ettim. O olayların da hepsini Frank yaptırıyor, onu da biliyorum. Hatta Donnie'yi gece uyandırıyor ki Donnie ölmesin, Frank'i öldürsün o da Donnie'ye ensurance trap kursun. Benim söylediğimin kitapla çeliştiğini düşünmüyorum, aksine kitaptaki şeyler benim düşündüğüm şeyleri destekliyor gibi geliyor bana.
Ortada bir döngü yok demen çok iddialı bence, ben döngü olduğunu iddia etmiyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum. Frank ölmeden Frank Bunny nasıl ortaya çıkabilir? Donnie'nin olan şeyleri hep hatırlarmış gibi olmasını nasıl açıklayabilirsin?
 
donnie darko olayına gelince sizin düşündüğünüz biçimde düşünecek olursak her cd'nin içinde yapay bi organizma olmalı çok abartı şeyler düşünüyorsunuz sonuç olarak bu film iyi film kaldırın arşive dursun orda biraz zaman geçsin tekrar izleyin ve vay be bu da yeni bişey diyin kaldı ki garanti diyeceksiniz :)
 
Zamane gençliğinin zaman yolcuğulu yapması için tavşan kostümü yeterli olabilir belki ama, ben 80'leri ucundan yakalamış biri olarak zamanda yolculuk yapmak için bi "Delorean" şart diyorum. Filmin sonunu görmek için kendimi baya bi zorladım, ama ne keyif aldım ne de merak ettim. Boş bi filmdi bence.
 
sitesini çözebilen arkadaş oldumu bütün yorumlar bence sitesini çözmeden filmi anladığınızı sanmayın görüşünde.. izlendikten sonra birkaç gün daha filmle ilgili birşeyler yapılabilyor..sitesi çözülmeye çalışılır arkadaşlarla bir araya gelinip çözümler üretilmeye çalışılır ama hep bir nokta ya da birkaç nokta açıkta kalır..işte bence sitesinin çözülmesi gereklidir..hadi bakalım hayırlısı..
 
izlediğim en iyi film jake gyllenhaal müthişti... yonetmenin ilk filmi senaryoda yien ona ait(richard kelly) ve senaryoyu henüz lise yıllarında yazmıs bi arkadasım için de bu filmin eleştirisini, yaptım inanılmaz bir film gercekten.....kuantum teoremi ile ilgili bir söz vardır eğer kuantum teorisini okuduysanız ve kafanız karısmadıysa hiç birşey anlamamıssınız demektir bend ebunu bu film için söylüyorum ğer izlediyseniz ve kafanız karısmadıysa hiç bir şey anlamamıssınız demektir....ben cok sık seyrederim kaç defa izledim hatırlamıyorum son bir notta sonundaki sarkıya mad world mutlaka dinleyin inanılmazzz
 
film çoook güseldi gerçekten başarılı bir yapım..vizyona girdigi sıralar sinemada izlemiştim ve hayatımda izledigim en iyi filmlerden biridir..müzigi ve şarkısı mükemmel!!!sarkı sözlerini yazan arkadasa tesekkürler bu arada tüm yorumları okuyamadım ama sarkıyı dinlemek için bir link varsa çok makbule geçer:)bu arada müzik bi yana filmde dev tavsan kılıgındaki adam çok iyiydi çok orijinal bişe bence..wake up die bagırışı,basroldeki esas oglan jack ...soyadı nasıldı:) çok basarılıydı adamı bu filmden tanıdım zaten sonra yarından sonrada izlemiştim ordada süperdi...drew barrymore gibi taa e.t.den tanıdıgımız oyunculukta önemli yollar katetmiş bir aktristte bu filmdeydi...izleyeli bikaç sene oldu hatırlayabildiklerim..hee eve uçak gibi bişe düşüodu o sahne de çok iyiydi..ya çook söze gerek yok galiba film orijinal bir yapım ve her anlamda başarılı özellikle konu ilgimi çok çekmişti ve o DEV TAVŞAN:):)
 
filmin sonunda donnie ölünce kız gratchen bisikletle yaklaşıyo ve ordaki bi ufaklığa neler olduğu hakkında sorular soruyor.işte tam o hasnede kız gidecekken donnienin annesyle gözgöze geliyorlar ve kadın sanki ona gülümsüyor.sanki bişi anlatmak ister gbi kocasından ve kızlarından ayrı bi köşede sigarasını içiyor ve kıza gülümsüyor halinden memnun gbi acaip takıldı burası kafama bi anlam veremedim..bu sahenin biri açıklamasını yapabilr mi _?
 
yav o kadar çok kişi okadar çok ayrı yorum bilmiyorum yav bu filmin yapım ekibi sizcede bu kadar çok karmaşayı bilerek bilerek mi yarattı yada biz mi abartıyoruz filmi:)
 
Director's Cut versiyonunu ve Philosophy of Time Travel'i okumadan önce herkesin kendince yorumlayabileceği bir filmdi.Hala kendimce yorumda bulunduğum sahneleri var,ama eskisi kadar yok maalesef.İşin eğlencesi bazen filmi kendince şekil vermek olabiliyor.Yine de çok sevdiğim bir filmdir,müzikler harikadır.Unutulmaz sahneleri ve diyalogları vardır.
 
Bende bir arkadaşın önerisinde izlemiştim. İlk başta hiç bir anlam veremedim :D sonradan arkadaş anlattı bazı şeyleri anlıyabildim.

Fordcan tabi konuşalım sor sorularını :)
 
Geri
Üst