Backstar Ht5-r Gain Yetersizliği Hakkında

Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar uzun süre focusrite marka bir ses kartı ile guitar rig programını kullandım gitar çalmak için. Kulaklıktan bıktığım için bir amfi almaya karar verdim. Yaşadığım yerde amfi deneme imkanım olmadığı için youtube ve forumlardan edindiğim bilgilere dayanarak hi-gain olduğunu düşündüğüm blackstar ht5-r amfimi ikinci el olarak aldım. Amfiyi aldığımdan beri clean tonda çalıyorum ve çok memnunum ama gain tonlarına bir türlü alışamadım. Guitar rig ile süslü tonlara alıştığım için midir bilemiyorum tonlar bana çok yavan geliyor. Sanki sinyal kablosunda bir sıkıntı var da azıcık kabloyla oynasam düzelecekmiş gibi ama nafile.. Bu forumda bu amfinin kronik problemler yaratabileceği yazılmış. Yabancı bir forumda da gain tonlarından memnun olmayan bir kişi lambaları değiştirmenin çok büyük fark yarattığından bahsetmiş. Ben de küçük bir ses kaydı yaptım ve değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
Sizce amfinin tonu normal mi?
Lambaları değiştirmek çare midir?
Gain miktarı normal ise bunu arttırmak için ne yapabilirim? (gain kanalına ekleyebileceğim bir overdrive ya da booster pedalı tavsiye edebilir misiniz..)
Daha önce analog pedal kullanmadım ve ilk defa bir lambalı amfi kullanıyorum.. İlk işim bir delay pedalı almak olacak. Reverb amfide mevcut zaten. Güçlü bir gain ile istediğim tona ulaşabileceğim sanırım. Bunun için değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
İyi forumlar hocam
Ht5-r amfiye ben de birkaç ay önce sahip oldum, henüz ses kaydınızı dinleme fırsatım olmadı fakat sizin bahsettiğiniz gibi gain katında yetersizlik ben de hissediyordum, daha önceden edindiğim marshall guv'nor pedalımla (genel kullanım için çok öneremeyeceğim fakat ingiliz tonuna kısmen yaklaştıran bir pedaldır kendisi) boostlayınca gaindeki yetersizlik ortadan kalkıyor benim için. Marshall tonlarını seven biri olarak ısf potunu tam açıp bir de bu pedalla boostlayınca sevdiğim tonlar alabiliyorum. Sizin de tarzınıza göre seçeceğiniz bir boost pedalı memnun eder zannediyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim bir yanlışım varsa lütfen düzeltin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Amfimi maxon od 808 overdrive ile denedim. İlk izlenimlerimi paylaşayım arkadaşlar.
Ben bu pedalı her zaman açık bırakarak hem clean hem de overdrive kanalında kullanmayı düşünüyordum drive seviyesini çok düşük tutarak. Clean kanalda sakin çalımlarda temiz bir ses, tuşeli çalarkan de kirlenen bir ton hayal ediyordum. Kısmen de oldu fakat clean kanaldaki pedalsız çalarken kompresoru andıran patlayan tonlar kayboldu, bu tonu daha önce hiçbir ekipmanla elde edememiştim.. bu yüzden sadece overdrive kanalında kullanıyorum, hem footswitche hem de pedala basmam gerekiyor, olsun..
Overdrive kanalında kullanımdan çok memnunum. Amfiden gaini tam açıyorum, pedaldan saat 10 yönünde. çok kısık seslerde bile hemen feedback oluyor (hoşlandığım bir durum). Sustain bariz bir şekilde arttı. Hassasiyet arttı, küçük dokunuşlar bile kaybolmuyor artık.. Amfinin tonunu da değiştirdiği söylenemez..
Pedaldan memnunum ama bu ihtiyaçlarımı sadece bir booster pedalı ile de karşılayabilecekmişim gibi bir his var.. Deneme fırsatım olursa yazarım..
İyi forumlar..
 


Scraper; özellikle drive kanalları yetersiz ampliler tonu değişmeden push etmek için tasarlandı. Mikrodenetleyici ile kontrol edilen 2 modu bulunan, analog transparan bir booster kendisi. Footswitch mikro işlemciye sinyal gönderek altın kaplama kontaklı rölenin aktif hale geçmesini sağlıyor ve soft switching true bypass anahtarlama yapıyor. Pedal açık konumda iken yine footswitche 2 saniye basılı tutulduğunda kırmızı led maviye dönüyor ve volume boost modundan gain boost moduna geçiyor ki çok düşük gainli amplileri bile agresifleştiriyor. Mass switchi ise TS tabanlı pedalların en çok şikayet edilen yönü olan alt frekans yoksunluğunu gideriyor. Mutlaka göz atın.
 
Geri
Üst