Line6 POD X3 serileri

Sanırım ben en önemli şeyi bahsetmeyi atladım. :D Ben şu an Line6 pod studio gx kullanıyorum. Dolayısıyla X3 gibi cihaza upload vb olaylarım yok. Ben sürekli pc de kullandığım için Pod Farm kullanıyorum ama bir X3 kullanıcısının Pod Farm ı zevkine takılmak harici kullanmasının çok da fazla bir avantajı yok. Pod farm daha çok Pod tonunu pc de almak için üretilmiş bir arayüz. Ama o kadar fanatikleri var ki özellikle pc den kayıtta x3, xt cihazlarını ses kartı olarak kullanıp pod farmı cubase vb gibi programlarda çalıştırıp kayıt işlerinde kullanıyorlar. Avantajı bu noktada şu : Pod Farm kayıt işlerinde çok esnek ve kolay editlenebilir bir arayüze sahip parametreler karmaşık değil, ikonlar gearbox taki gibi kargacık burgacık değil, mouse ile tam kontrol vb özellikleri var vb.

X3 le ilgili yazılarda yorum yapma sebebim, yıllarca xt live kullanmamın yanı sıra arkadaşımın X3 ü hafta sonları bende kalıyor, beğendiğim yeni bulduğum ton vb leri de yüklüyorum. O yüzden aletle azcık fazla haşır neşirim. :)
 
Tamam şimdi oldu o zaman alete ton atma olaylarını line6 monkey veya gearbox ile yapmaya devam edeceğiz sanırım.Bu arada satriani tonu bende de hata verdi.Peki dual tone olayını nasıl çözeceğiz.Veya ayarladığımız tonu nasıl dual hale getiriyoruz(Kusura bakmayın belki sorular basit olabilir ama aleti alalı 10 gün olduğundan iyice keşfetmeye çalışıyorum) Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
 
Ben hem Pod Studio Gx hem de X3 kullandığım için karmaşaya sebep vermemesi için şöyle bir indexin faydası olur diye düşündüm.

Line6 programları (xt ve x3 için) :

Line6 Monkey : Cihaz firmware i ve yazılım güncellemeleri vb programı. Ayrıca cihazınızla ilgili backup, restore, bundle veya ton yükleme programı.

Gearbox : Line6 xt ve x3 için ton editör, guitarport için jam player.

Pod Farm : Pod tonlarını pc de elde etmek için bir plug-in. (pod studio, toneport, xt veya x3 gibi line6 cihazları ile çalışır.) Standalone ve vst olarak iki versiyonu vardır. www.customtone.com da özellikle pod farm tonu bulamazsınız zira pod 2.0, xt, x3 tonları zaten uyumludur program açar.

Program uyumlulukları :

-Pod Farm da hertürlü l6t uzantılı tonu açabilirsiniz. Editleyebilirsiniz. Ama cihazınıza burda oluşturduğunuz editlediğiniz l6t dosyasını yükleyemezsiniz desteklemez. (Line6 monkey ile dahi yükleseniz hata verir)

-Gearbox ile cihazınızın ton editlemesini vb yapabilirsiniz.
 
Sachtres ben de bir soru sorayim sana madem, daha iyi kayit icin iyi bir firewire ses kartina ihtiyac var mi yoksa pod'un usb ses karti gayet basarili mi ? Hic denemedim acikcasi. Bir de ne formatinda kaydediyor bu alet direk mp3 olarak kayit alabilme imkanimiz var mi ?

Ayrica da en bastan bir bank'i dolduralim iyi tonlar ile, guzel bir stereo chorus , klasik vai tonu. Bir de youtube'dan extremevideopro'nun kendi web sitesi var, orada birkac ton eklemis. Oradaki metallica tonunu tavsiye ederim. Cok guzel gercekten. Yarin guitar sitesine de uye olup backing track yukleyecegim yukleyebildigim kadar. Bu alete cok isindim ayrica sistemimde inanilmaz performans verdi. Asiri kisik seste beklenen verim alinmiyor zaten o seste de gitarin telleri daha cok ses yapar her zaman. O yuzden birazcik aciyorum chorus efekti vs net duyabilmek icin.

Bugun az biraz deneme yaptim ton yazma konusunda bos bank uzerinde. Dun yasadigim dip gurultu problemini bugun 45 lira verip aldigim Planet Waves altin jak ile cozdum. Kesin cozum komple kesti dip gurultuyu. Tonlarin kendine has dip gurultusu var bazilarinda. Bazisina yakistiriyorum oyle birakiyorum. Sevmedigimde de noise gate aktif hale getiriyorum. Sonuc muhtesem. Gercekten sistemimde cok iyi sonuclar verdi. Bir tek kabinlerim Bass response oldugu icin bir ton var karanlik Sismik bilmemne galiba. Onda tweeter'ini cizirdatiyor bir kabinimin. Ama ayni meseleyi kulakligim da yapiyor o da bass response oldugu icin. Basslari biraz kisinca sorun cozuluyor. Zaten amplinin bass treble'ini komple kistim ben. Tum EQ ayarlarini pod uzerinden aliyorum ufak duzeltmelerle sorunlar cozuluyor.

Daha hakkini verecek tonlar yok elimde. Biraz incelemek lazim. Yalniz su olay harika, eger elinizde bendeki tarzda kabinler varsa , o gitar amplilerinin parlak ve gur metalik soundundan kurtuluyorsunuz. Derin ve hacimli guzel bir sound yakaliyorsunuz ev ortami icin. Simdi kulakligi taktim o da Sennheiser HD 201 mi ne 80 liralik bir kulaklik modeli aldim dun. Ondan da cok memnunum. Gercekten ucuza iyi isler cikartiyor. 400-500 liralik kulakliklar ne gibi sonuc verir bilmiyorum. Pod secimimden cok memnunum ama sunu gordum L/R Mono ve Live out amp/line secenegi sunabilen her processor bu sistemlerde is yapar. Stereo Delay efekti falan bir harika calisiyor. Sukur durumum vardi edinebildim bu aleti. Gerci prizi kulakligi kablosu derken baya masraf artti ama 1 kerelikti. Cok ama cok memnunum su an. Tesekkur ediyorum beni yonlendiren tum arkadaslara. Istedigim buydu ve elde ettim.
 
sacthres arkadaşım msjların için teşekkür ederim bi kaç hafta önce bende line 6 pod x3 live aldım ilk defa line 6 kullanıyorum ve acıkcası beni en çok cezbeden özelliği pc den kayıt için ses kartı olarak kullanılabilmesi ben kayıt alırken bir takım sorunlar yaşıyorum bilgisi olan herkese soruyorum ;

(pod umu rolan cube 60 a bağlıyorum ve usb den de direk bilgisayara bağlıyoum line 6 monkeyden tüm yazılımları yükledim)

Fl studio kullanıyorum kayıt sırasında ses kartı seçimi olarak asio line 6 x3 live i seçiyorum buffer ıda düşürdüm ama seste gecikmeler var sanırım bir şeyleri yanlış yaıyorum.

Gecikme olayını açacak olursam ; aleti yukarıdaki gibi bağladım metronom verirken metronomu geç veriyor birebir gerçek zamanlı vermesi için monitör mü kullanmam gerek yani pc hoparlörünü pod a büyültücü ile mi takmalıyım takıcaksam bunun için hangi çıkışı kullanmalıyım. monitör kullanmadan olmazmı ? kullansam düzelirmi.

Bu aletle kayıt yapan kimseler ayarları ve sistemlerini paylaşırsa herkese yararlı olacağını düşünüyorum.

ve bu arada "sacthres" pod yazılımları ile ilgili bahsettiğin yazıyı sabırsızlıkla bekliyorum(bekliyoruz hatta :D)
 
THIEF13,

FL studio hiç kullanmadığım bir program o yüzden tam yardımcı olamayacağım. Ancak birara line6 forumlarında windows 7 kullananların latency sorunları yaşadığını belirtenler olmuştu, işletim sistemin neydi? Bununla beraber bağlantı şeklin doğru gözüküyor. Kulaklıkla deneyince yine aynı gecikmeyi yaşıyormusun peki? Bir de denetim masası ses aygıtlarından line6 x3 ü ses kartı olarak seçiyormusun? Son birşey cubase te monitöring i kapatın denir direkt cihazdan gelen sesi kaydedecekseniz. FL Studio dan direct monitöring nerdedir bilmiyorum ama onu da kapatmayı deneyin isterseniz.

Bu da line6 nın kendi resmi tarifi :

Plug the POD X3 into your computer via USB and make sure all of your drivers are installed properly.

Plug the Left analog output of the POD into the Input of your amp.

In your computer preferences, set the POD to be your external sound card. (Windows>Control Panel>Sounds and Audio Devices, Mac>System Preferences>Sounds).

I'd set my ASIO driver to 512/24 bit and set my buffer slider ONE notch from the left.

Launch Cubase and make sure that the bit depth and sample rate settings in your project are set the SAME as your ASIO settings.

In Cubase create and Audio Track and turn your monitoring OFF on the track. The MONITOR button in Cubase is a little SPEAKER icon next to the record enable button.
 
ikinci işletim sistemimde kullanıyorum sorun olmasın diye 32 bitlik xp sp3 kurdum sırf kayıtlarda kullanmak için kulaklık kısmına aksam hoparlörümü bağlamayı deneyeceğim henüz büyültücü alabildim x3 ün üstündeki phones çıkışı normal jack büyükllüğünde

aksam denedikten sonra tekrar yazacağım sağolun
 
Ben de full kayit alacagim backing track olsun , kendi yazacagim davul bass olsun vs. fakat Cubase cokup duruyor sistemimde.

1.4 ghz celeron islemci , 504mb ram malesef okulun laptopu. Bu tarz sistemlerde idare edebilecek kalitede Cubase'in basitlestirilmis versionu sayilabilecek programlar mevcut mudur ?
 
Reaper deneyebilirsin daha küçük boyutludur cubase e kafa tutacak kadar iyidir, elbet cubase daha sağlam, daha komplike programdır ama reaper da işini görecektir. Belki sisteminle daha uyumlu çalışabilir, bir denemekte fayda var.
 
Cubase icin kanal acmana gerek yok daha kayda basladaman cubase ici ayar yaparken bile kitleniyor:) Peygamber doneminden kalma makineyle ise kalkisinca olacagi buydu tabii. Gece su programlari da deneyeyim bakalim belki rahat ettirir. Bu ay alacaktim laptop fakat baska meseleler dogdu. Zaten Mac disinda tum sistemlerde sikinti yaratiyormus yazilimsal olarak er ya da gec. Bakalim ya dedikleriniz isimi gorur belki.
 
progressiva demiş ki:
Cubase icin kanal acmana gerek yok daha kayda basladaman cubase ici ayar yaparken bile kitleniyor:) Peygamber doneminden kalma makineyle ise kalkisinca olacagi buydu tabii. Gece su programlari da deneyeyim bakalim belki rahat ettirir. Bu ay alacaktim laptop fakat baska meseleler dogdu. Zaten Mac disinda tum sistemlerde sikinti yaratiyormus yazilimsal olarak er ya da gec. Bakalim ya dedikleriniz isimi gorur belki.
Yok mac e o kadar para bayınılmasına karşıyım şahsen. Ben ve birçok arkadaşım sıkı bir şekilde kayıt işleriyle haşır neşir oldular. Bilgisayarın en az 2 çekirdek core 2 duo ve en kötü ddr2 800 4 gb ram birde ses kartın maudio olsun bak bakalım nasıl kayıt yapıyorsun ;) Hayvan gibi kayıt yaparsın. Bu arada kayıt tekniklerinde araştırırsın zatende antivirüs programını bile kapat, interneti çek, bütün windows seslerini kapa ve performans ayarlarından programlar değilde arka plan hizmetlerine işlemci kullanımını ayarla, görselliği performans için yap finito ;) mis gibi kayıt ortamı sana ;)
 
Geri
Üst