sahibinden.com dolandırıcısı

:(

Gecmis olsun.
7 Kasim'da dolandirici oldugu suphemi yazmistim burada...M.O'su su sekilde: Yeni uyelik alip buyuk sehirlere uzak yerlerden ilan aciyor. Ilan aciklamalari cok kisa. Kendisine mesaj atilmasina izin vermiyor sadece telefonla gorusebiliyorsunuz. Telefonda biraz sorgularsaniz gitarlarla pek ilgisi olmadigini kolaylikla anlarsiniz...

Şüpheli Ilanlar
 
Son düzenleme:
Bu ilanla ilgili burada uyarı yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin bu mesajınızı görüp aradım elemanı karşılıklı bir çok güzel sözcüklerden sonra kapadık telefonu. Adam utanmazın teki . Neyse olan olmuş bundan sonra yapılacak olan; arkadaşınız EFT göndermiş ise ilanın görüntüsünü , EFT yaptığına dair belgeyi ve cep telefonu görüşmelerini ve yazışmalarını kaydedip bir dilekçe ile oturduğu yerdeki en yakın adliyeye gidip suç duyurusunda bulunsun. Cezasını bulacak emin olun.
 
Geçmiş olsun, yasal merciler ile peşine düşülür. Kayıtları saklayın. İnternet yolu ile yapılan yazışmalar, banka dekontu vb...
İlan her şeyiyle tutarsız. Çok bariz amacının ne olduğu. Bir bilene danışılsaymış keşke.
 
Geçmiş olsun. Ben Çorum’da oturuyorum; elden görmek adına bakabilirim isterseniz.

o an elden satış yapmayacaktır, gitar başka bir arkadaşında ve şuan istanbul'dadır falandır filandır bir ton uydurur işte. Bu arkadaşlar denetimli serbestlik alır yeni durumda artık. Adam bıçaklayana denetimli serbestlik var, dolandırıcıyı hapse atarlarsa çok ayıp etmiş olurlar, bence direkt serbest bırakılmalı. İngiltere'de adalete yaklaşımınız nedir inanıyor musunuz, güveniyor musunuz ? diye bir anket yapılmış, işinizi seviyor musunuz, politikacılara güveniyor musunuz, kendinizi sokakta güvende hissediyor musunuz, işiniz karşılığı hak ettiğiniz ücreti alıyor musunuz vs. filan diğer sorular, adalet'e güven, %90 veya üstü idi yanlış hatırlamıyorsam, en yüksek oyu almış. bizde de güven şu şekilde işliyor, yıl 2018 daha güvenli adalet sistemini oluşturuyoruz.

'Güven veren bir adalet sistemi için yeni belgemizi oluşturacağız'

içerik yok haberde gerek de yok zaten başlık anlatıyor. Yıl 2018, internette tonla takip sistemi var, eft'lerle kime ne gitmiş herşey kayıtlı, telefona isim kayıtlı ve hala dümdüz, 'araba nerede para nerede' tarzı dolandırıcılık var, her hafta 1-2 tane oluyor sadece müzik aletlerinde. Şu org satanlar ve bağlamacıların işi daha berbat girin facebook gruplarına görün. Yasalar caydırıcı olmadığı sürece bunlar olacaktır. Referans, tanıdık aracı koymadan almayın, küçük şehirlerden alırken iki kere düşünün, ucuz etin suyu kara olur, mim fender, 2500-3500 bandında 2. eli olan bir gitarın 1400 tl olabilme ihtimalini bile 'sevmeyin', ilanın fotoğraflarını internette aratın aslında öyle bir gitar 'yoktur' bile.. Bence bu gitar yok bile..
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Geçmiş olsun. Ben Çorum’da oturuyorum; elden görmek adına bakabilirim isterseniz.
Nazik teklifiniz için teşekkür ediyorum ancak büyük ihtimal böyle bir gitar arkadaşların yazdığı gibi yok.Bu dolandırıcının da nerde ikamet ettiği belli değildir o yüzden size yormak istemem .Arkadaşım savcılığa başvurdu , kanuni takibat başlatıldı .Eft edilen isimi de yazmak isterim başka ilanları olabilir farklı isimler ile ,efe temizel adına eft etmiş arkadaşım aklınızda bulunsun zira bu tipler farklı takma isimlerle yeniden ilan açabiliyor .
 
Geri
Üst