DELAY-PREAMP ÇAKIŞMASI YARDIM

Merhaba, mxr carbon copy deluxe ve joyo american sound kullanıyorum. Sıralama drive-boost-joyo-mxr şeklinde. Alette fx loop olmadığı için çakışma normal elbet fakat joyodan clean amp ayarlayıp onun üstüne efektleri açmana rağmen mxr çok fazla etkileniyor. sonsuz bir feedbacke giriyor. analog bir delay olduğu için mi böyle fazla tepki gösteriyor, yoksa joyo amp pedalları bunu genel olarak yapıyor mu?

çözümü mxr'ı değiştirmek olabilir mi, başka bir delay durumu çözer mi?
bilinen başka bir çözümü var mı?

yardımcı olursanız sevinirim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok hafif kırık clean amfi konumunda, üstüne drive açıyorum

IMG_20190529_223502.jpg
 
Aslında sinyal yolu kağıt üzerinde problemli değil gibi ? Cihazı başka bir set up ile test ettiniz mi ? Preamfinin arkasında kalıyor sonuçta bu haliyle delay, ama hedef olarak bir başka amfinin önüne giriyorsa onu bilemiyorum.

Bu arada, ben kullanmadım ama Carbon copy anladığım kadarıyla sıkıntıları olabilen bir cihaz. Aşağıdaki linkten (deluxe versiyon değil ama neticede ünitenin çekirdek yapısı aynı herhalde...) bazı örnekleri okuyabilirsiniz. Feedback sorunu yaşayanlar olmuş, çok pil yediği için mutlaka adaptör kullanın diyen var (piller gittiği anda zaten sound bozuluyormuş...) Ben hiç kullanmadım, seveni de çok, ama problemli üniteler de varmış.
Hatta cihazın bazı versiyonlarında iç kısımda modulasyon ayarı yapılmasına imkan veren trim potlar mevcutmuş...


Edit: Bir başka link daha buldum. Yine deluxe versiyon değil ama... Anladığım kadarıyla bu pedal ya pek güvenilir değil veya bazı setuplar ile pek de iyi anlaşamıyor. Aşağıdaki kullanıcıya kök söktürmiş, iki ayrı pedal denemiş ve ikisinde de aynı sorun olmuş.
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
faydalı bilgiler geldi çok sağolun, mxr içinde iki trimpot varmış, içinde gain gibi bir ayar var uğraşacağım eve gidince, dry signal falan diyor ama manualinde, bilgim olmasına rağmen çok anlayamadım. mxr cc deluxe manual linkini atacapım birazdan buraya okuyup yorumlarsanız sevinirim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Inside the pedal is a Line Level/Instrument Level switch—which allows the pedal to be used either in front of the amp or in the FX loop—and a Dry Kill switch for a “wet only” effect that’s perfect for studio recording.

aynen böyle dostlar.
 
Yukardaki yazılara göz attım. Cihaz içinde Yüksek empedans değerini ayarlayabileceğiniz bir switch varsa sorunu çözecektir.
Bu sıkıntının sebebi; düşük empedas değerine sahip delay input girişine, drive pedalları ile gain boost yapmanız. Dolayısı ile feedback oluşturuyor. Gitarınız bir de aktif manyetikli ise dert daha da büyür. Söyle düşünün; bir kamyona alamayacağı kadar yük bindiriyorsunuz ve fazlası taşıyor.
TC Electronics bazı modellerinde (RPT-1) fx loop ve instrument loop şeklinde iki farklı giriş bulunuyor. iki giriş arasında galiba +10db gain fakı vardı.
 
Geri
Üst