Fender stratocaster gevşemiş jack girişi

Selamlar. Fender strat gitarımda jack girişi ara ara gevşiyor ve istediğim kadar sıkamadığımdan gevşiyor bir süre sonra. Biraz araştırma sonucu birkaç ürün buldum. Ama bunları türkiyede bulmak zor olacaktır sanırım.Sizin bulduğunuz çözümler nedir ? Linkini atacağım ürünlerin türkiyedeki isimleri nedir? Satın almak istesem bile ismini bilmiyorum çünkü.

ESP Multi Spanner | stewmac.com Bu ürünün türkiye versionu ismi nedir?


Jack The Gripper | stewmac.com Muadili var mıdır ismi nedir?
 

Dosyalar

  • s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    237.8 KB · Gösterim: 219
  • jack3.jpg
    jack3.jpg
    7 KB · Gösterim: 156
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Lokma uçlu tornavidaya ihtiyacınız var. Söz konusu somunun ölçüsü (imperial) 3/8x32. En yakın milimetrik karşılığını internetten bulabilirsiniz. İzeltaş öneririm.

Edit: İçinden geçen erkek soketin çapı 1/4" = 6.35mm. 7mm biraz iyimser olur ancak 8mm muhtemelen işinizi görecektir.
İzeltaş 1/2 lokma anahtar 12 mm sipariş vermiştim.Onunla bir miktar sıkabildim. Ama lokma tam girmiyor yani uymadı tam ya da aralık çok dar geldiği için tam oturamıyor lokmanın kalınlığından ötürü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Jack cup’ı sökün, soketi arkasından sabit tutup önden bir kargaburun yardımıyla sıkın. Benim socket wrench (lokma anahtar) girmediği için böyle yapıyorum.
Bu arada multi spanner’ın strat girişine gireceğini sanmam. Bir diğer alternatif: Big Rock Bullet Guitar Jack Tightener
Kargaburun ile denemek istemedim.Kozmetik olarak çizme ihtimalinden dolayı açıkcası. Multi spanner almak istiyorum aslında yani bu işimi görmese de gitar üzerindeki diğer gevşeyen parçaları sıkabilmek için.Bu multi spanner türkiyedeki ismi nedir acaba? İlla yurtdışından mı getirtmek gerekiyor?
Bu önerdiğiniz ürün big rock bullet guitar jack tigtener benim eric johnson stratta iş görür mü sizce?
 
Lokmayla yapmanız en doğrusu da evdeki araçlarla anca bir yere kadar.. Ben kargaburunun uçlarını siyah bant ile kaplıyorum çizilme riskini azaltmak için, sorun yaşamadım. Daha 1 ay önce dediğim şekilde yeni soket bağladım şu ana kadar hiç gevşemedi.

Evet her stratta işinizi görür. Türkiye’de yoksa sadece bunun için yurt dışından söylemeye değicek bir şey kesinlikle değil ama. Eğer yurt dışından gelen tanıdığınız olursa öyle söylersiniz.
edit: Spesifik olarak onu önermedim ama youtube’da vs. kullanıldığını çok gördüm , direk oraya giren bir lokma anahtar bulsanız daha az uğraşmış/harcamış olursunuz.
 
Son düzenleme:
Stratlarin kronik problemlerinden jak cıkışı.. gevsemesinden de elektroniginden de çok çektim , çok degistirdim jak çıkışını en sonunda pes edip Jakın belli bi pozisyonda dogru calismasini sagladim. Lokma anahtar en iyi cözüm
 
Arkadaşlar merhaba. Aynı problem bende de var gitarım squier vintage stratocaster. Aynı gevşeme problemi bende de var. Yani gitarı aldığımdan beri gevşekti hafif ama hiç problem yaşamamıştım ilk defa bugün durduk yere ses gitti. Karga burunla dış kısımdaki somunu sıktım biraz elimle oynadım falan ses geliyo ama jackı çıkarıp tekrar takınca yine gidiyo. Jack cup ı hiç ellemedim gitara çok hakim olmadığım için. Yukarda çıkarıp sıkmamız gerektiğini söyleyen arkadaşlar olmuş luthiere gitme imkanım yok şu an küçük şehirdeyim. Bu işlemi kendim evde yapsam çok büyük geri dönülmez hasarlar verme ihtimalim var mı korkmalı mıyım ?
 
Geri
Üst