Kelepir İlanlar

Gain değildi, doğru.
Manyetiği beğenmemişsiniz hocam 🙂
Bugün Senkop'a gittim ve bir dizi Aria Pro II ve Fujigen denedim. Satış elemanı olan genç arkadaş (Mert Bey miydi? Emin değilim isminden) çok yardımcı oldu.
Gitme nedenim Fujigen Odyssey denemekti öncelikli olarak. Aria Pro II'lere girmeyeceğim çünkü pek de konuşulacak bir şey yok. O fiyata başlangıç gitarları olarak çok cazip olabilirler bence, ama olmaya çalıştıkları şey açısından çok da anlamlı değiller. Üzerine manyetik takviyesi ve başka masraflarla pek ala adam edilebilirler tabii, çünkü o fiyata yine de kötü gitarlar değiller.

Odyssey, beklediğimden daha vintage tınılı ve vintage hissiyatlı çıktı. U şeklinde sap beni çok rahatsız etmedi, ama aşırı parlak sap manyetiği ile klasik bir Fender strat sendromu yaşadım. Cılız, gövdesiz ve aşırı parlak single (Seymour Duncan bu arada; kaliteli bir manyetik aslında) soundu ne yazık ki beni çok rahatsız ediyor. Bu biraz da "stacked hum cancelling" olarak geçen Area 59 (Di Marzio) sounduna alışmamla da ilgili sapta (asıl gitarım Vigier Expert üzerinde o var...) Single soundundaki "kırçıllı" tınıyı seviyorum, ama kulak tırmalayacak kadar tiz olmasına tahammül edemiyorum.

Doğal olarak distortion ile gürültüsü de bana fazla geldi; ama sanırım dükkanda toprak sorunu var çünkü gainli soundlar humbucker ile bile pek matah gelmiyordu. Dolayısıyla, ideal olmayan bir ortamda gitarın oldukça gürültülü olma potansiyeli mevcut saptaki manyetik ile. Aşağıdaki gitar:

Ne var ki, bunlar çok da önemli değil. Benim hayal kırıklığım daha ziyade gitarın perde işçiliğinin ve tuşe konforunun fazlasıyla "orta halli Endonezya Cort" hissi vermesinden kaynaklandı. Japon malı bir gitarda bunu beklemiyordum. Sap-gövde birleşiminde neck plate ucu yontularak (biraz Deluxe stratlar gibi) erişim kolaylaştırılmış ama, bana yine de çok iyi gibi gelmedi. Sap da etli olunca, şaşırtıcı bir şekilde fazlasıyla "Fender" duygusu verdi gitar. Açık konuşmak gerekirse, elimdeki Harley Benton Fusion III, Endonezya malı olmakla birlikte hem çalım hem de işçilik kalitesi açısından açık ara üstün bir gitar. Çelik perdeler ve C sap filan.... O gitarı satmasam mı acaba diye düşünmeye başladım:)

Günün sürprizi, Fujigen Iliad oldu. Telecaster şekli kasalı ama çift humbucker bu gitar, Odyssey'lerden 4.000 TL daha pahalı, ama işçilik ve çalım da kesinlikle çok daha üst düzey geldi. Tele kafasıyla alakası yok gitarın, ama kesinlikle güzel bir gitar. Şu:

Sorun şu ki, aynı fiyat aralığında aşağıdaki Sire modeli var!

Günün özeti: Görece daha düşük model Fujigenler, Japon kalitesi dendi mi aklımıza gelen seviyede değil. Kaliteli Cort modelleri gibiler. Kesinlikle kötü gitarlar değiller, ama daha üst segment modelleri denediğiniz zaman arada net bir fark var. Ancak eğer Fender Strat kafasında daha modern görünümlü bir şey arıyorsanız, Odyssey size hitap edebilir. Çalımı da soundu da "vintage" kesinlikle.

Edit: Sire gitarlar da Endonezya malıymış. Bana da oldukça Harley Benton vari geliyorlar aslında. Neden acaba... 🤣
Daha da fenası; HB'ler Sire'ı dövedebiliyormuş?
 

Sizdeki modeldi değil mi bu Harley Benton?
2 3 tane HB Fusion var sanırım şu an sitede. Bu en düşüğü.
Bugün düşmüş bu. Evet bendekinin siyahı.
En yüksek olan gülünç zaten, Suhr manyetiği taktım diye 20 bin TL'ye satmaya çalışıyor. Gülünç. En az bir senedir satılık o gitar. Bu adamlar gitar satmaya filan çalışmıyor zaten de, kendileri de farkında değil.
Not: Bir tane de mavi vardı, onu muhtemelen @Katatonia aldı, ama şimdi bunları görünce keşke bekleseydim diyecek:)
 
Son düzenleme:
Aynı gitarı bizzat denedim. Meksikadan bi farkı yok diyebilirim. Euro bazında ikisi de aynı fiyata satılıyordu türkiyeye ilk geldiğinde. Yabancı forumlardan da okudum gayet güzel bir gitar olduğunu düşünüyorum. Meksikaların 2. Eli 30k olmuşken bu gitar bu fiyata çok iyi.
 
Aynı gitarı bizzat denedim. Meksikadan bi farkı yok diyebilirim. Euro bazında ikisi de aynı fiyata satılıyordu türkiyeye ilk geldiğinde. Yabancı forumlardan da okudum gayet güzel bir gitar olduğunu düşünüyorum. Meksikaların 2. Eli 30k olmuşken bu gitar bu fiyata çok iyi.
Dogrudur. Fender konusunda hiç deneyimim yok. O yüzden genel mantık yuruttum.
 
Bu gitar fujigen giriş segmenti. Şuan stokta kalmamış ama sıfır fiyatı zaten 18000 tl idi.
Japon dendi mi aklıma Ibanez Prestigeler geliyor, o yüzden Japonlardaki segment işini ben anlayamıyorum. Benim için çok yanıltıcı oluyor. Denediğim Fujigenlerin bir kısmı orta karar Endonezya gibiydi, herhalde bunlar giriş segmenti idi. Bu durumda Japon diye de her modele parayı bayılmamak lazım.
 
Japon dendi mi aklıma Ibanez Prestigeler geliyor, o yüzden Japonlardaki segment işini ben anlayamıyorum. Benim için çok yanıltıcı oluyor. Denediğim Fujigenlerin bir kısmı orta karar Endonezya gibiydi, herhalde bunlar giriş segmenti idi. Bu durumda Japon diye de her modele parayı bayılmamak lazım.
Segment derken zaten sizin de dediğiniz gibi strat kasalarda expert ve standard serileri mevcut. Standard serinin içinde de model numarası BOS ile başlayan "boundary" adı altında en düşük bütçeli seri yer alıyor ki bahsi geçen gitar da o seriye ait. Benim de ilgimi çeken gitarlar olduğu için biraz araştırmıştım zamanında. Son cümlenize ise kesinlikle katılıyorum. Ben de deneme imkanı bulmuştum bu gitarlardan pek beğenmemiştim. Sizin kalite kontrol işini benden çok daha oturaklı yapmış olduğunuzu da göz önüne alırsak iyi ki vazgeçip almamışım diyorum şimdi.
 
Abiler, kardeşler.

İlan benim, vallahi kelepir, billahi kelepir. :)

En yakın rakibi ile arasında 8K fark var. Fender Bassbreaker 007 Lambalı Amfi.


Teşekkürler, saygılar. :)
11 olur mu diye soran olmuş ne diyeceğimi bilemedim. Gerçekten ayıp yani ya piyasayı bilmiyorlar ya da bizimle kafa buluyorlar.
 
Geri
Üst