İnceleme Boss Katana Mini (djent testli)

Selam,

Geçenlerde mağazada şakalı komikli bir deneyeyim deyip dibine düştüğüm katana mini ile bir şeyler kurcaladım sonunda dün. "Lunchbox" boyutlarında bile sayılamayacak 7watt'lık bir solid state'in nesini kurcaladın da buralara geldin diyebilirsiniz, epey yanılırsınız. Ne biçim bir drive katına sahipse artık, sıfır işlenmiş bir kayıtta bile sonucu aşağıdaki gibi oluyor;

Full versiyon;


Tek kanal gitar;


L/R hard panned double track gitar;


Ev ortamı grup toplaşmacalarında hem iş görsün, hem üzmesin diye cücük boyutlu bir amplifikatör ararken boyutundan hiç beklenmeyecek terbiyesizlikte bir canavara toslamışız meğer. Bu arada alttaki melodik arpejimside yine katana'nın kendi üzerindeki delay efektini kullandım. Burada çok anlaşılmasa da tek başına oynarken epey keyifli oluyor, iyi düşünülmüş bir ekleme bence böyle bir amplifikatör için.

Yurtta öğrenciyim yerim de pek yok, evde çok ses etmeden takılayım ama yaptığımdan da zevk alayım, idare eder bir sistemim var ucundan kayıt alayım vs. bu beklentilerin her birine uygun bu alet. Adaptör harici pille de çalışabilmesi zaten şaka gibiyken bu kadar kaliteli ve temiz bir gain karakterine sahip olması, phones/rec out çıkışının gayet başarılı bir kabin modellemesi sunması, pedallarla anlaşabilmesi ve en önemlisi de iş görme kapasitesiyle beni dumur etti.

Puanını ucundan kıracağım tek yönü beraberinde dahili bir adaptörle gelmemesi. Adaptör demişken; 9volt/2amper değerlerinde bir güç ünitesiyle ya da 6 adet AA pil ile gürlüyor kendisi. Pedallarda olduğu gibi pil ile kullanımda dip gürültüsü daha bir azalıyor, haricinde adaptör kullanmanın hiçbir eksi yönü ile karşılaşmadım. Kayıtta da sadece gate uyguladım bu gürültüyü tıraşlamak için.

Kayıtta ne kullandım?

Gitar; Schecter Hellraiser C-7 => Boss Katana Mini (phones/rec out) => Focusrite Scarlett 2i4 2nd Gen => Logic Pro X
Bas; Schecter Stiletto custom 5 => ses kartı => Logic => Neural Dsp Darkglass B7K Ultra plugin
Davul; Steven Slate Drums 4

Gitar sinyal trafiği bundan ibaret. Arada başka hiçbir pedal, yazılım vs. yok. Ne gitar ne de davul üzerinde herhangi bir müdahale de yok. Ben kayıtta ne duyduysam soundcloud'un insaf edip biçmeden bıraktığı değerlerde siz de onu duyuyorsunuz.

Umarım fikir verir, merak edene bir faydası dokunur.

Ciao bella.
 
Son düzenleme:
Merhabalar abilerim.Forumu uzun bi süredir takip ediyorum ve aklıma takılan birkaç şeyi sormak istiyorum.Hazırda varken ek bi başlık açmak istemedim. Neyse, elektro gitara yeni başlayacağım ve ekipmanlarımı parça parça alacağım.Bu ay amfimi, yazın da elektro gitarımı almayı düşünüyorum.Amfi olarak aklımda Boss Katana Mini var.Yukarıda da bahsedildiği üzere tonları gayet tatminkar.Ben de zaten odamda, kimseyi rahatsız etmeden çalmak için küçük ama versatil bi şey arıyordum o yüzden bu amfide karar kıldım.İlk olarak bu amfide temel bi efekt eksikliği var mı var ise nedir sizce? Şu da olsaymış iyi olurmuş dediğiniz bir şey var mı? Mesela Delay ve Delay Level var yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla bu ikisini iyi ayarlayıp fake bi reverb efekti yapabiliyoruz o cepte.Sanırım en temel eksiği Roland Micro Cube' da olduğu gibi chorus efekti olmaması.Çalmak istediğim bazı şarkılarda da kullanıldığı için bi chorus pedalı almak var aklımın kenarında.İkinci kafama takılan şey adaptörle çalışınca cızırtı yapıyor mu? Pil vs adaptörle çalışınca ses veya cızırtı olarak bi farkı var mı? Son olarak tabiri caizse teknoloji cahili biri sayılırım.Bi laptopum var, en kolay yolla nasıl kayıt alırım ve kayıt amacıyla amfiyi bilgisayara nasıl bağlayabilirim?(Hangi ücretsiz programları kullanabilirim?) Biraz uzun bi yazı oldu galiba şimdiden teşekkürler umarım cevap gelir :)
Kayıt işini boşverebiliriz aslında zaten amacım kendi halimde çalmak.Amatör şekilde bi webcam veya telefon kameramla hallederim.
 
Geri
Üst