2015 Seçimleri Değerlendirmeler.

Şöyle olacak;
AKP koalisyonu şartlı olarak (başkanlık sisteminin Kayıtsız şartsız kabulu istenecek,anayasayı kendi istedikleri şekilde kabul edilmesini isteyerek vs) kabul edecek,bunu hiçbir parti kabul etmezse diğer 3 partinin koalisyon yapmasını bekleyecek ki bu bana göre HDP ve MHP'nin koalisyona girmesi olasılığı Papa'nın Müslüman olma olasılığından daha az ama velevki oldu,bu AKP'nin ekmeğine yap Sürer ve MHP'nin tabanı tamamen AKP'ye kayar!Koalisyon olmazsa da tekrar seçime gidilir ve bu süre içinde ekonominin Ağzına edileceği için tekrar edilen seçimde AKP güçlenerek çıkar ve olay biter!Bana göre her yol AKP'nin işine geliyor.Alınan %41 hâlâ çok ciddi bir güç ve oy gerilemesine sevilmesi şuan için erken olur.Şahsi görüşüm budur.Yani bana göre;ülke geçici olarak servisdışı
 
AKP'yi sevmesemde hassas ekonomik durumda bu sonuç iyi olmadı. Hemde hiç iyi olmadı. Dolar küçük piyasalarda 2,78'e fırlamış gibi bir haber okudum. Sevinen bazı kültürlü arkadaşlar var ama tipik Türk milleti duygusallığıyla hareket ediyorlar. Ama rasyonel hayatta reel'i görmek gerekir. Ekonomide duygusallık yoktur. Sana faydası olmayan şeylere sevinmenin de bir anlamı yoktur. Gerçi bu durumda AKP'nin de sorumluluğu var başkanlık sistemi de bir kaos yaratabilirdi. Ama o daha az tercih edilecek bir kaos olduğunun farkına varamadılar. Amaçladıkları çoğunluğa sahip olamayacaklarını anladıktan sonra panik ve saçmalama başladı. E madem olmayacak ısrarın ve inadın sebebi nedir al böyle olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Başkanlık sisteminde ülke bölünmesi aşikar gibi.
Bence buşekilde iyi oldu. İstikrar bekleyen kafalarını sallayan adamlarında canı yanar belki azıcık!
Kuklada yerini kaybedecek gibi iyi oldu..
İstikrarmış. Herşey yolundaydıda bu kur neden bu seviyelerde..
Benim bu eleştirim kendi söylevlerine buradaki yazan hiçbirkimseye değil .
 
2011 genel seçimlerinde Rize'de yaşıyorken yani hala kısmen bile olsa AKP yi desteklerken,oy kullanma hakkı daha gelmemişti bana.Siyaseti takip ederdim böyle laf arasında ablam kime oy veriyim diye sorduğunda HAS parti demiştim.AKP kazanıcak biliyorumda karşısına muhalefet lazım yoksa önünü alamayacaz demiştim.Meğersem önünün alınması gereken AKP değil Tayyip itiymiş.Ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki zorla kabul ettirecek başkanlık sistemini.Koalisyon hükümeti şart.HDP barajı geçti.Adamların sayısı fazla.Ne yasa geçer nede karar çıkar kurulan hükümet yönetimindeki meclisten.O zaman ne denicek:bakın bunlar başarısız oldu gelin başkanlık sistemini çıkaralım ortaya herkes kendi kafasına göre takılsın.Tabi bu durumda sadece meclismi karışıcak.Daha 2-3 hafta önce Ankara Üniversitesinde 2 ülkücü gencin bıçaklanması,İstanbul Üniversitesi Lalelide olan olaylar ve onlarcası dahada tavana vurucak.Döviz sallanmansından hiç laf açmıyorum.Velhasılı kelam, bu muhabbete biraz olsun hazırlıklıydım.2 sene önce hayat mentoru diyebileceğim hocamla birlikte bunların olacağı kanısına varmıştık.Ama konu bizim gibi 2-3 yada 1000 kişinin varması değildi.Konu 100000 lerin varması olmalıydı.Ama maalesef milletimiz politize olduğu için,kendi işlerinden başka her haltla ilgilendiği için olay bu hale döndü.Politize olan bir millet ne olursa olursun harcanır arkadaş.Milletçe bu olayları hakettik.Her ne kadar bazılıarımız avazı çıktığı kadar bağırsada milletimiz genede anlamadı.Sırf anlamadı kimse artık bıktım diyerekten seçime 3-4 ay kala tüm sanalmedya araçlarını kapattım.Arkadaşlarım siyaset konusu açtı yanlarından kalktım.Yeterki en azından seçimlerin sonuna kadar kafam rahat etsin diye.Ama ne yaparsın artık kurunun yanında yaşta yanacak gibi.Hemde cayır cayır.
Tavsiyem borçlanmaya girmeyin.Döviz alabiliyorsanız alın.(Malum eğer ülkenizin parası düşerse paranın değerini korumak amaçlı piyasada dönen döviz miktarı arttırılır.)Birde sokağa çıkmayın abi çözüm gerçekten bu saatten sonra o olmayacak.Sokağa çıkan adam bu saaten sonra dağıtmaya kırmaya çıkar.Bu zaten batan ekonomiye darbe vurur.Anadolu da yada karadenizde filan memleket akraba varsa gidin yanlarına şu hükümet kurulana kadar stabilize olana kadar uzaklaşın.Hdp yandaşları üstünlükleri olduğu her ilde olay çıkartmaya bakıcaklardır bu saatten sonra.Tabi işi gücü olan kalması gereken arkadaşlara Allah yardımcı olsun yada şans yanlarında olsun.



Gecenin anlam ve önemine binaen Cem abimizden gelsin.
 
Enterasandır 2011 seçimlerinde AKP %49 CHP %25 MHP %12 Bağımsız %12
2015 'de AKP %40 CHP %25 MHP %16 HDP %13 yada 12 her neyse barajı aşıyorlar.Gariptir ki her ne kadar AKP yanlısı sevdalısı arkadaşım hepsi sosyal medyada HDP ye oy verenlere kan kusuyor , olabildiğince CHP'li lere beddua ediyolar garip.Ülke bir süreliğine servis dışı bakalım erken seçim mi olacak koalisyon mu ?
Bu süreç de ne alacak yine olan bizlere olacak kurnazlar kurnazlığını yapacak doların artmasını bekleyip 3-5 lira fazla kazanmak isteyenler mal alıp satmayacak doların artmasını bekleyecek.Sıkıntılı , bunaltıcı , boğucu , sancılı bir dönem içindeyiz.Ayrıyetten dertleri ne olan HDP yi meclise sokan her biri ulema olan kişileri selamlıyorum.
 
Sahi, AKP 9 puan düştü, CHP yerinde saydı, MHP 2-3 puan atak yaptı, bağımsızlar (Ekleme: an itibarı ile HDP olarak algılıyorum) aynı. AKP'nin 9 puandan 2-3 MHP'ye gitti desem, nerede yahu kalan 6-7 puan, güme mi gitti :D
 
Son düzenleme:
Akp doğuda neredeyse tüm oyunu hdpye kaptırdı en karlı hdp cıktı :D işin tamamen özeti bu %35 le iktidara gelen parti 2002lerde şimdi %40la gelemedi :D
 
Onu bunu bilmem de, Hdp'nin meclise girmesi beni her turlu mutlu etmistir. Akp'nin tek basina iktidar olamamasi ise cok daha fazla mutlu etmistir.

Bir an icin mantikli dusunelim. 13 yildir tek basina iktidarda olan ve bu sure zarfinda son surat kadrolasan bir partinin kaybetme surecinin sancisiz olacagini gercekten dusunuyor muyuz? Bence panik yapmanin luzumu yok. Akp'nin siyaset sayfasinda tarihe gomulmesini isteyen her saglikli birey zaten bu surecin oldukca sancili gececegini bilir ve umut vaadeden gunler icin buna katlanir arkadas.

Mhp'li gelenekte dunyaya gelmis bir birey olarak, Bahcelinin tavirlarini her zamanki gibi yersiz ve komik buluyorum. Her gecen saniye degisen bir dunyada israrla ayni siyaseti yapmaya calismak nedendir?

Hdp ile Mhp nin koalisyon kurmasi imkansiz ve bir o kadar komik gorunse de, bu ulkede zamanla degistirilemeyecek bir algi ortaya koymaya calisan kisiye ben gulerim. Bu ulkede en kolay degistirilebilecek seyin algi oldugunu dusunen birisi olarak; "id"e yalvariyorum! Ne olur bu ulkede algilar ile bir seferlik de olsa faydali bir olay icin oynansin arkadas.

Bir de su Hdp'ye sallamayi birakalim artik. Cidden bak; ideolojileri ne olursa olsun, bu ulkedeki herhangi bir partiden daha zararli gormuyorum bu adamlari. Sebebi de sudur. Bu tarz bir partinin bu ulkede alabilecegi maksimum oy sayisi az cok bellidir be abi. Buna ragmen adamlar Akp ye karsi en basarili muhalefeti yaptilar bir sekilde. Hepimiz cok basarili bir iktidar gormeyi hayal ediyoruz surekli ama her basarili iktidarin arkasinda basarili bir muhalefet vardir bunu unutuyoruz bence. Ayrica hani demokrat bizdik lan?
 
MHP iki bakanlığa tav olup koalisyon kurarsa yazıklar olsun cidden. Benim tahminim AKP azınlık koalisyonu kuracak, masaalrı anlaşmalar sonucunda öcalanın salınması karşılığında hdp dışardan destek vericek.
 
MHP iki bakanlığa tav olup koalisyon kurarsa yazıklar olsun cidden. Benim tahminim AKP azınlık koalisyonu kuracak, masaalrı anlaşmalar sonucunda öcalanın salınması karşılığında hdp dışardan destek vericek.
Hdp destek verirse ömrü billah meclisi unutsun . Bu kadar sempati toplamayı basarmısken kısa vadede bunu yapamazlar bence.
Mhp kesin yargıyla akp ye okadar giydirdikten sonra 2 -3 bakanlık için elini sıkarsa hırsızların . Hiç belli olmaz önümüzdeki seçimde baraj altı kalabilirler. Baktıgınızda bu seçimde hdp ve mhp arasında gözüktügü kadarıyla 2 millet vekili farkı var

Chp Mhp -Hdp destekli koalisyonunu düşünmek bile saçma , İki farklı ideoloji yan yana gelirse ilginç şeyler yaşanır umarım olur diyoruz ama ihtimal yok ,
Yani uzun lafın kısası :D iki ucu b*klu değnek kaldı elimize .
 
Bahçelinin konuşmasını şimdi dinledim. Bahçeli hiçbi şekilde koalisyona yanaşmıyor. Akp yıllardır nefret ekti şimdide nefret biçiyor. Demirtaşın açıklamalarıda akpyi iğneler nitelikte ama dediğim gibi öcalanın çıkması yönünde bi durum olursa ağız deiştirebilirler. Yine erken seçim yolu gözüküyor gibi. 45 gün sonra deniyor yine tam yazın ortasına herkesin tatilde olduğu zamana denk gelicek. Dün 10 milyon seçmen oy kullanmamış. Olası erken seçimde bu sayı rahat 20 25 i falan bulur. Tabiki bu akpnin işine gelir herzamanki gibi...
 
Bahçelinin konuşmasını şimdi dinledim. Bahçeli hiçbi şekilde koalisyona yanaşmıyor. Akp yıllardır nefret ekti şimdide nefret biçiyor. Demirtaşın açıklamalarıda akpyi iğneler nitelikte ama dediğim gibi öcalanın çıkması yönünde bi durum olursa ağız deiştirebilirler. Yine erken seçim yolu gözüküyor gibi. 45 gün sonra deniyor yine tam yazın ortasına herkesin tatilde olduğu zamana denk gelicek. Dün 10 milyon seçmen oy kullanmamış. Olası erken seçimde bu sayı rahat 20 25 i falan bulur. Tabiki bu akpnin işine gelir herzamanki gibi...
10 milyon insanın en az yarısı öğrencidir ( tıpkı benim gibi ) bunların memleketinde rahatça oy kullanması bence akp nin zararına olacaktır. Bu kısa sürede anti akp propagandası da cabası olacak memlekette :)
 
Chp Mhp -Hdp destekli koalisyonunu düşünmek bile saçma , İki farklı ideoloji yan yana gelirse ilginç şeyler yaşanır umarım olur diyoruz ama ihtimal yok

Umarım ihtimalin ötesine geçer, gerçek olur. Bu kadar bölünme, ayrışma, kamplaşma artık yeter. Bu gidişin sonu ya birliktir, ya da Ulu Önder'in ifade tarzı ile başka milletlerin şikârı olmaktır.
 
Umarım ihtimalin ötesine geçer, gerçek olur. Bu kadar bölünme, ayrışma, kamplaşma artık yeter. Bu gidişin sonu ya birliktir, ya da Ulu Önder'in ifade tarzı ile başka milletlerin şikârı olmaktır.
Abi sonuna kadar Atatürk'e bağlı ülkesini fazlaca seven bir gencim ama insanların demokrasinin kelime anlamını bilmiyorlar . Irkçılık nefret söylemi bunlar boş şeyler olmaması gerek,

(Not seçim sürecinde asla hdp yi destekler bir tavırda bulunmadım veya seçimde desteklemedim)
 
Abi sonuna kadar Atatürk'e bağlı ülkesini fazlaca seven bir gencim ama insanların demokrasinin kelime anlamını bilmiyorlar . Irkçılık nefret söylemi bunlar boş şeyler olmaması gerek,

(Not seçim sürecinde asla hdp yi destekler bir tavırda bulunmadım veya seçimde desteklemedim)

Dip not geçmene gerek yok hesap verir gibi. Kime oy verdiğimiz, kimi desteklediğimiz tamamen bizi ilgilendirir. Ekonomi düzgün yürüse, insanların ırkı, inancı, mezhebi diğerinin umrunda olmaz inan.
 
Geri
Üst