T.c. Electronic Nova System

Sanki daha ucuz olur gibime geliyor gerçi tam özelliklerini falan göremedim ben. Hani böyle daha uygun fiyatlı, az özellikli, kolay taşınabilir ama kaliteli bir alet yapmış gibiler. İçinde amfi ve kabin similasyonları yok sanırım. En güzel yanı tamamen analog drivelar varmış ve bunlar dijital olarak ayarlanabiliyormuş :roll: Bakalım fiyatı ne kadar olucak :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
G-System, benim için sadece bir hayal, lakin bu umarım olur... Tek tek pedal olayı hiç bana göre değil, sattım hepsini sıkılıp...
 
Arkadaşlar aleti kullanan varsa biraz bilgi verbilir mi acaba? Harmony-central'daki yorumlarda reliability kısmında genelde cok düşük puanlar verilmiş. Ben aleti yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum, bu yüzden sorun cıkması durumunda beni baya uğraştırır.
 
Selam arkadaşlar;

Bu aleti suitcase ile dinleme fırsatım oldu. Gitar strat idi. Öncelikle delay chorus ve compressor, kesinlikle mükemmel. Yani tonlarda en ufak bir dijitalleşme hissedilmedi. Tabiki gitar + amfi ikilisinin arasına girilecek bir cihaz. Amfi modellemesi tek başına yok. İyiki de yok bana sorarsanız.

Bar gitaristiyseniz şu anda trend olan 15 - 20W lambalı bir amfi (orange tiny terror - vox night train - fender bj) + bu cihaz güzel bir ikili olabilir. Bir ara düşündüm. Ama analog pedallarımı tek tek çok sevdiğimden vazgeçtim :)

Bu arada boost + drive 'lar tamamen diğer efektlerden bağımsız tamamen analog.
 
Merhabalar,
Geçenlerde bir nova system limited edindim (cayır cayır yanıyor, nazar boncuğu taktım) :) Fakat şöyle bir problemim var, mevcut presetlerini satın aldığım arkadaş değiştirmiş. İngilizce tanıtım ve incelemelerden pek sağlıklı bilgi edinemedim, Türkçe'm bile kendime zor yettiğinden. Fabrika ayarları benzeri bir geri dönüş olmadığını gördüm cihazda.
1) Bunu nasıl manuel olarak geri getirebilirim, başka bir yolu var mıdır?
2) Aleti diğer pedallarımla birlikte efektler için kullanıyorum, hangi presetler değişiyor, hangilerini değiştiremiyoruz?
3) Örneğin; Farklı Delay'ler kullanmak istiyorum ya da chorus ile tremolo kullanmak istiyorum ama her ikisi de Mod bölümünde. İllâ preset geçişi mi yapmam gerekiyor? Bu noktada Algorithm Select işe yarıyor mu, yarıyorsa Algorithm Select ve Factory default tuşlarının tam olarak işlevi nedir?
4) Nova System'i benim gibi (wah/comp/drive/nova system) kullanan arkadaşlar varsa, kendi oluşturduğumuz efektler için hangi presetleri bozup üzerine yazmak daha makul olur? Hangi presetler dandik, hangisini harcayalım? :)
5) Store/Levels/Menu içeriklerinin hangi ayarlarda olması gerekiyor, muhtemelen onlar da birbirine girmiş hâlde şu anda.
6) Belirttiğim kullanımda pratiklik sağlayacak noktalar, ince ama önemli noktalar varsa bildiğiniz, lütfen esirgemeyin.

Şimdiden emeğinize teşekkür ederim.
 
Resetlemek için : Nova System: How to reset

Benden ufak bir not cihazı resetledikten sonra global volume ayarını çok titiz yapın. Yoksa bayağı gitarın dinamiklerinden yiyor.
Compressor sürekli açık kalacaksa advanced ayarlarda gene titizce doğal bir comp ayarlamak genel tonunuz için çok önemli.
Hafif bir eq genel anlamda farklı pedallarla kullanımda bile toparlıyor.
 
Resetlemek için : Nova System: How to reset

Benden ufak bir not cihazı resetledikten sonra global volume ayarını çok titiz yapın. Yoksa bayağı gitarın dinamiklerinden yiyor.
Compressor sürekli açık kalacaksa advanced ayarlarda gene titizce doğal bir comp ayarlamak genel tonunuz için çok önemli.
Hafif bir eq genel anlamda farklı pedallarla kullanımda bile toparlıyor.
Üstad, bu resetlemeyi çokça denedim fakat kullanıcı tarafından değiştirilebilen presetler yani değişmiş olanlar geri gelmiyor ne yazık ki. Harici compressor kullanıyorum, o yüzden nova'daki compressorle pek işim olmayacak gibi şimdilik. Bahsettiğiniz global volume ayarları nedir, ne değildir tam olarak? Benim nova'yı kullanma amacım öncelikle delay mod reverb ve pitch kısımları. Harici booster compressor ve drive pedallarım var.
 
Geri
Üst