Seymour Duncan Nazgul-sentient

Hi-gain temelli işler yapıyor ve özellikle düşük yada drop akortlu düzenleri tercih ediyorsanız pasif aleminin en tatminkar manyetiklerinden birine (nazgûl) sahip oldunuz demektir, gözünüz aydın şimdiden. Güçlü, net ve hacimlidir. Yaman tuşeyle yüklenirseniz esas karakteristiği daha da belirginleşir. Bu sebeple tepkimesi oldukça organiktir. Yıllar boyunca aktif setler kullandıktıktan sonra bu "attack response" hassasiyeti çok hoşuma gitti.

Öte yandan; ağırlıklı neck pozisyonu kullanan bir adam değilim. Duruma ve istediğim duyuma göre illa neck kullanacaksam da kayıtta blackout yada 707 set yüklü bir gitara geçiyorum, sonuç şukela. Sentient zaman içinde beni pek açmamaya başladı. Output iki manyetik arasındaki dengeyi (bence) bozacak kadar yetersiz kalıyor ve bariz bir şekilde sustain'den yediğini hissediyorum.

Yine de yaratılış amacına göre en başarılı pasif setlerden biri olduğunu söylememek olmaz.

Dipnot: ben 7 telli versiyonunu kullanıyorum ve SD forumlarında yukarıda bahsettiğim sebeplerle birçok kişinin jazz, 59 yada doğrudan liquifire tercih ettiğine dair yazılarını bulabilirsiniz. 6 telli versiyonunda işler değişiyor mu bilgim yok.
 
Hayırlı olsun. :) @programci_84 bu manyetikleri kullanıyor diye biliyorum. Yazarsa bizim de merakımız giderilmiş olur. :)
Yalnızca 7 telli Nazgûl kullanıyorum, Sentient yok :) Merak edenler, imzamda adresini verdiğim soundcloud adresimden kayıtları dinleyebilir. Şu an Drop G akordunda kullanıyor olmama rağmen tonda ne bir dağılma, ne bir kayıp, ne de herhangi bir dinamik farklılığı yok. Murat Akça'nın yazdıkları altına da imzamı atarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sipariş ettim de ebayden malum türkiyede yok:) invader vs sipariş etcem black winter:) gümrük memuru tamm olduğu için sıkıntı yok istediğimi ediyom:) yorumlar için teşekkür ederim:) aklımda soru işareti kalmadı:)
 
Geri
Üst