Yurtdışından Ampli Getirmek

Yurtdışına zaman zaman çıkma durumum oluyor. Amfi fiyatlarını incelediğimde buraya göre daha uygun rakamlar var. Blues junior 650€, Princeton 68 1050€ civarında fiyatlar var ki buraya göre bir hayli uygun. Üstüne bir de çıkarken %10-12 civarı KDV'yi de geri alma şansımız oluyor. Tecrübeli arkadaşlar kafama takılan bir kaç soruda yardımcı olursanız sevinir.
Uçakta bagaja vermek durumundayım. Bu amplide bir sıkıntı yaratır mı ?
Çıkışta KDV'yi geri alacam ama ülkeye girişte yanımda getirirken bu sıfır ürünler de KDV konusunda sıkıntı yaşanıyor mu ?
 
Dışarıdan memlekete amfi sokmadım hiç. Dönüşte KDV sıkıntısı yaşanmıyor bildiği kadarı ile. Ama amfiyi uçağa sokmak zor mesele. Büyük ihtimal bagaja vermeniz istenecektir. Malum, ücretsiz maksimum bagaj izni de 20 kg. Bunu aştınız mı kilo başına abartılı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası giderken hafif olmanız şart. Bir de kırılacak eşya olduğunu mutlaka belirtin, üstüne falan yazın, yazdırın. Atıp tutmasınlar.
 
700$'a ülkede çok temiz ikinci el Blues Jr bulunabileceği için yurtdışından getirtmek gereksiz. Zaten forumdaki kullanıcıların çoğu evde kullanıyor. Bar programında veya stüdyoda kullanıldığı gibi uzun saatler kullanılmıyor. İkinci el lambalı amfi almak bu bakımdan çok daha mantıklı. Ayrıca yurtdışından getirilecek amfi flight case ile taşınmıyorsa bagajda zarar görmesi çok olası. Boşuna taşıyıp kendinizi yormayın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
700$'a ülkede çok temiz ikinci el Blues Jr bulunabileceği için yurtdışından getirtmek gereksiz. Zaten forumdaki kullanıcıların çoğu evde kullanıyor. Bar programında veya stüdyoda kullanıldığı gibi uzun saatler kullanılmıyor. İkinci el lambalı amfi almak bu bakımdan çok daha mantıklı. Ayrıca yurtdışından getirilecek amfi flight case ile taşınmıyorsa bagajda zarar görmesi çok olası. Boşuna taşıyıp kendinizi yormayın.

yanıtlar için teşekkürler,
açıkçası bu konuyu da düşündüm ama 650€ tweed alınabiliyor, KDV düştüğümüzde 600€ gibi bir fiyata denk geliyor yani 1800TL gibi. şu an ikinci eller 2500TL civarında sunuluyor o anlamda biraz eziyetli olsa da fiyat olarak yine de uygun gibi geldi bana. ama işte dediğiniz gibi hasar riskini kestiremiyorum.
 
Vallahi bagaj konusu benim de kafami cok kurcaliyor. Imkan olsa da kendimi bagaja versem, bir bassman koltukta gelse.
Saka maka orange gibi amfiler getirilebilir aslinda, boyut olarak kucuk olduklarindan, hic sorun cikartmazlar.
 
Ben iki defa kafa getirdim. Uçağın bagajında getirdim. Tüpler yerinden oynayabiliyor uçakta, o yüzden aslında komple sökmek ve ayrı bir çantada taşımak en iyisi. Onun dışında herhangi bir sıkıntı olmadı.

Almanya uçuşlarında THY 30 kilo bagaj hakkı + kabin bagajı veriyor. Biz iki kişi gidip gelmiştik ve bir bavul artı amfi şeklinde dönerken fazla para da ödemedik.

KDV'yi geri gelirken havalimanlarındaki desklerden iade alabiliyorsun, sıkıntı olmuyor.
 
Ben yaptım. Tam da dediğiniz gibi fender bj tweed aldım. Almanya'dan dönen tanıdıklara getirttim kutusunun içini iyice beslemişler büyük bir valize koymuşlar içine kıyafet de koymuş getirmişler :) vergi iadesi almadım ama yine de gayet uyguna geldi. Bir sıkıntı da olmadı. Hatta açarken resmini de çektim. Buyrun.
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
 
Arkadaşım Rusya'dan, bagajda, rack case içinde, mesa boogie 2:90 power amfi getirdi. Lambalar da üstünde geldi, hiç sorun olmadı.
Bilgi olarak yazayım bulunsun.
Yine de mümkünse lambaları sökmekte fayda var, arkadaş sökmeyi başaramadığı için mecburen üstünde geldi :)
 
Amerika'dan bavul içinde, baloncuklu poşete sarılı şekilde lambalı kafa geldi bana da. Lambalar çıkarılmadan geldi ancak sorun olmadı. Yine de her ihtimale karşı çıkarılmasında fayda var.

Bagajlara kırılacak gibi uyarılar yazmak işe yaramaz, her türlü banttan banta düşe kalka gidecek o bavullar.
 
Turkiyeden ikinci el temiz bir amfi almak daha mantikli,ozellike fenderleri rahatlikla bulabilirsiniz ozellikle blues junior i.Ben olsam buralarda bulunmayan egnater bogner gibi markalara yonelirdim combo amfi yerine kafa amfi getirtmek de tasima ve bavul masraflari adina daha rahat olacaktir.
 
Merhaba,
2011'de Markbass Combo Amfi getirdim İtalya'dan. Öyle %12 -%18 falan tax free alamazsınız, (KDV oranı %18'miş hepsini geri alsam bunun... diye yola çıkarsanız sonu hüsran olur) alacağınız en fazla %8-11'dir (harcama tutarına göre alabileceğiniz max. tax payback listesi var, oradan bakılır).
Tax'i de kimse size al bakalım bu senin hakkın diye vermez:
1) Mağazadan KDV DAHİL ücretini ödeyerek satın alırken satıcıya tax free faturası istediğinizi önceden belirtin (ben tax free kesemiyorum derse zaten baştan kaybettiniz)
2) Sonra havaalanında bu faturayı, ürünün kendisini ve boarding'inizi havalimanı girişindeki Gümrük Ofisi'ne götürüp tax-free faturanızı kaşeletmelisiniz.
3) Sonra amfiyi uçak kargoya verip (belirli boyutların üzerindeki kargolar bankolardan alınmaz- ayrı bir kabul yerinden alınır - iyice destekli paketlemeyi unutmayın) güvenlik kontrolünden geçersiniz.
4) Güvenlik kontrolünden geçtikten sonraki Gümrük Ofisi'ne kaşelettiğiniz tax free faturanızı göstererek paranızı nakit olarak alırsınız (kredi kartınıza da yatırabiliyorlar ama ben denemedim)
5) TR gümrüğünden geçerken şans eseri durdurulursanız müzisyen olduğunuzu, cihazı şahsi kullanım amaçlı aldığınızı söyleyerek geçebilirsiniz (bavulda 4 tane birbirinin aynısı kafa ile geçemezsiniz o ayrı)

Çoğu kişi prosedürüyle uğraşmamak için / uçağa geciktiği için tax işleriyle uğraşmıyor, o yüzden bu işe girişmeden önce zaman planınızı iyi yapın. Satın alacağınız mağaza tax free fatura kesebiliyor mu, Dönüş yapacağınız yabancı havaalanında tax ödemesi yapacak gümrük ofisleri var mı yok mu önceden kontrol edin. Uçuş günü özellikle büyük havalimanlarına iki üç saat önceden gidin, güvenlik kontrolü / pasaport kuyruğunda beklerken uçağı kaçırırsınız. Cihazı uçağa da sokamayacağınız için kargoya verirken sağını solunu iyice destekleyerek paketlemeniz gerekir. Kırılacak eşya ibaresiyle falan hobi amaçlı uğraşabilirsiniz, bilin ki kargo bölgesinde kimse sallamaz onu. Lambalı amfiler sarsıntıdan dolayı bozulabilir. Eğer cihazda sorun çıkarsa cihazın garantisi yokmuş gibi muamele göreceğini kabul ederek bu işe girişin. Havalimanı içinde cihazı ordan oraya taşımak için de tekerlekli portatif bir taşıyıcı öneririm.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst