Sürat Kargo Ve Kırık Gitar

Surat kargo gercekten garip. Gecenlerde benim de adresime gelmesi gereken kargonun dagitima iki gun sonra cikabilecegini, istersem gelip alabilecegimi soylediler. Komik olan durum, subenin iki yan apartmaninda olmasi. Almaya gittigimde kargonun 10 dk mesafedeki baska subeye gittigini ogrendim. Yuruyeyim alayim dedim ve subeye vardigimda burada oyle bir paket olmadigini, ilk subede gorundugunu soylediler. Geri dondum ilk gittigim subeye. Bayagi bir tartismama ragmen bir turlu depoyu kontrol etmiyorlar. Diger subeyi de telefonla aradim, ayni sekilde usendiklerinden onlar da bakmiyor. En sonunda zorla, musteri hizmetlerini ararken iki subeyi konusturmayi basardim. Boylece ikinci subede olduguna karar verdiler. Sabirla diger subeye geri gittim. Piskin piskin siritirken soylenen "hehe sayemizde yurumus oldunuz" sozleriyle paketimi teslim aldim. Bir daha da yolum dusmez saniyorum.
 
Surat kargo gercekten garip. Gecenlerde ben de adresime gelmesi gereken kargonun dagitima iki gun sonra cikabilecegini, istersem gelip alabilecegimi soylediler. Komik olan durum, subenin iki yan apartmaninda olmasi. Almaya gittigimde kargonun 10 dk mesafedeki baska subeye gittigini ogrendim. Yuruyeyim alayim dedim ve subeye vardigimda burada oyle bir paket olmadigini, ilk subede gorundugunu soylediler. Geri dondum ilk gittigim subeye. En sonunda zorla iki subeyi konusturdum. Boylece ikinci subede oldugunu soylediler. Sabirla diger subeye geri gittim. Piskin piskin siritirken soylenen "hehe sayemizde yurumus oldunuz" sozleriyle paketimi teslim aldim. Bir daha da yolum dusmez saniyorum.

Bunun laciverti başıma geldi. Ben, gün içinde sürat kargo kamyoneti takip ettim. Oradan oraya sürüklediler adamı resmen. İçinde de peynir, tereyağı vs. yöresel ürün var. Alınmazsa, bozulur. O, ona şutladı, bu buna şutladı sonra dağıtıcının tel no aldık. Kamyonetteki eleman aha şuradayım aha buradayım çok yakın 100 metre var aramızda derken 5 km filan takip ettirdi bizi arabada küçük bebek ailecek tam rezillik yani, sonunda buluştuk. Ücreti de fazladan almışlar benim haberim yok normalde anlaşmalıymış 8-9 tl lik kargodan 20 tl aldılar. (neymiş, garanti olsunmuş. Ne kadar ücret alınacak üstünde yazmıyor mu diye soruyorum, bilmiyorum diyor. Öyle dünyadan habersiz bir kargo şirketi. Bu ekip, gelip evde beni bulamayan ekip. O zaman kargo parası olarak ne ödeyecektim ben de bilmiyorum) Ben de bilmediğim için 20 tl verdim. Sonra 7,5 tl olduğunu öğrendim. Çok sonradan gelip iade ettiler ama bir de iadeye gelmek zorunda kaldılar. Bir bulamazlarsa yandınız en az 2 gün "onların istedikleri saate" evde olmanız gerekiyor yoksa geri gidiyor kargo.

Aynı gün içinde de şube'de bulamamışlığım da var. Koca şube; kargo kabul, kargo takip, depo işleri vs vs bütün işler için sadece 1 kişi var. Herhalde az para çok iş, sıfır müşteri memnuniyeti mottosu ile çalışıyorlar.

Çevremdekilere 100 kere tembihliyorum ama arada unutuyorlar herhalde, yine bu kargo firmasıyla iş yapıyor. Bu olaydan sonra haklıymışsın dediler. Küçük ya da büyük kargo, hangi şube olursa olsun; başka kargo şirketlerinde de sorunlar yaşadım, başka kargo şirketlerinin farklı şubelerini de gördüm birisi harbi iyi çalışıyor birisi harbi kötü.. Ama sürat kargo öyle böyle değil. Ne şubeye bağımlı ne de çalışandan çalışana performansı farkettiriyor. Açık ara her şubesi her elemanı dandik. Abarttığımı düşünenler 1-2 kargo göndersin ya siz ya da alıcı mutlaka bir terslikle karşılacaktır. Bunların hepsini "diğer kargo şirketlerine göre değerlendirdikten" sonra yazdığımı unutmayın. Evet, hiçbirine güvenmiyorum, hepsi bir çok konuda çok kötü ama sürat kargo açık ara favorim. Deneyin, görün.
 
Kargo şirketleri bünyesinde binlerce insan çalıştıran şirketler. Aralarında kafası bi dünya, psikolojik sorunları olan, akıl sağlığı normal olmayan, çalıştığı şirkete kızıp taşıdığı kargoya zarar verme düşüncesinde bile olan insanların olması çok doğal. Ben henüz sorun yaşatmamış bir kargo firması duymadım görmedim. Bildiğim kargo firmalarının Facebook sayfalarına bakıyorum şikayetten başka bir şey yok. Eğer kargoyla çok alışveriş yapıyorsanız bir noktada piyangonun size isabet edeceğini de unutmamak lazım. Çünkü bu iş gerçekten artık bir piyango hadisesi durumuna geldi.

Ben zamanında hardcase içinde gibson les paul gönderdim. Hardcase'i de ayrıca içine strafor doldurduğum bir kutuya koydum. Adam kutuya ayağıyla basmış diyemeyeceğim çünkü kutuyu delip hardcasei kırabilmesi için bir kaç defa aynı yere tekme atması gerekiyor. Bu arkadaş bunu yapmış ve hardcasei parçalamış. Allah'tan gitara bir şey olmamış. Demek istediğim gönderinizi çelik kasada göndermediğiniz sürece başına bir şey gelme ihtimali çok yüksek.
 
Hep kotu ornek olmasin, aslinda bu ornekler disinda yurtici kargo ile gonderim yapiyorum. Iki subesi ile muhatabim. Uzun zamandir bu subeleri kullandigim icin, artik bayagi yardimci oluyorlar. Oncesinde de sorun yasamamistim. Bir sey gonderecegim zaman, gonderiyi benden iyi analiz ediyorlar. Bircok solid gitari da, o size gelen kutu ile sorunsuz gonderdim yurtici kargo ile bu arada. Eger saglam degilse ozellikle uyariyorlar. Hatta fiyatlandirma konusunda da bircok kere yardimci oldular. Ama ozellikle bir jestleri var ki yazmak istedim. gonderecegim bir pedal icin cok hirpalanmis bir kutu anca bulmustum. Icinde de kendi kutusu oldugundan, gazete ile destekleyip kargoya teslim ettim. Bir saat sonra telefonla aradilar, "abi o kutu dagilir, ben baska bir kutu ayarladim ona koyuyorum sorun olmazsa" dedi subedeki calisan. Yani ciddi anlamda isine emek veren calisanlar da yok degil. Tabiki her sube de malesef boyle degil, en azindan dagitim subeye kadar ozenle gittigine eminim.
 
Gecmis olsun hocam. Cok uzucu bir durum tabiki. Ama bu artik malum bilinen birsey.. Firmalar sorumluluk kabul etmiyor ve bunuda acik secik beyan ediyorlar. Ben surat kargo ile uzun zamandir calisiyorum. Sagolsunlar burdaki calisan arkadaslar son derece guvenilir ve ilgili.. Firmalar sorumluluk almasalarda , bunu kanunen beyan etselerde , insaniyet ve is ahlaki adina, hangi firma olursa olsun bence daha dikkatli davranilabilir. Tekrar gecmis olsun.
 
Çok sağolun arkadaşlar. Benim sürat kargoyla genel anlamda bir derdim yok yani karalama yapmak amacım da yok tabi. Dediğiniz gibi bu iş çalışan elemana, şubeye bağlı çoğunlukla. Ben bulunduğum yerdeki aras kargoyu tanıyorum mesela yolladığım ürünleri onun vasıtasıyla yolladım hep. Ürünü getirdiğimde paketimi beğenmeyip kendileri paketleyip gidecek şubeyi de arayıp iyice tembih ediyorlar. Sürat kargonun da çok iyi çalışan işini hakkıyla yapan birçok elemanı elbette vardır onları da zan altında bırakmayalım ama kötünün oranı iyiden fazla demek ki. Ben normalde kargo alırken de yolladığım kadar dikkatliyimdir ama bu kargo çok sıkışık anıma denk geldi yani yollayan arkadaşa çok müdahale etmedim, bayağı yoğunum bu ara. Kendisi de çok sağlam paketlerim daha önce yaptım deyince karışmadım açıkçası o konuda hatalıyım. Ama arkadaş çok anlayışlı çıktı tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Yollayan da sıkıntılı biri olsa işin içinden hiç çıkılmazdı. Bundan sonra otobüs forever :D
 
@insanatomystic hocam çok teşekkür ederim. Şegir dışında olduğum için gitara henüz bakma fırsatım olmadı. Gidince iyice bakıp deneyeyim, durumu çözemezsem size buradan ulaşırım. Bu sefer otobüske yollarım tabi :D Mühim olan sizler gibi güzel insanlarla paylaşım yapmak, çok doğru dediniz enstrüman çalan biri olmayınca süs eşyasından farklı değil. Tekrar çok teşekkür ediyorum.
 
Çok çok geçmiş olsun. Firma farketmeksizin böyle şeyler yaşanabiliyor maalesef. Otobüs konusundaki fikrine de katılıyorum :D Daha önce iki gitar bir akustik davul gönderdik. Hiç problem çıkmadı :ROFLMAO: Ayrıca fatsa şubeye bir baskın falan yapmak istersen elemanları alıp gelebilirim:p
 
Çok çok geçmiş olsun. Firma farketmeksizin böyle şeyler yaşanabiliyor maalesef. Otobüs konusundaki fikrine de katılıyorum :D Daha önce iki gitar bir akustik davul gönderdik. Hiç problem çıkmadı :ROFLMAO: Ayrıca fatsa şubeye bir baskın falan yapmak istersen elemanları alıp gelebilirim:p
Benim bir akrabam da köpeğini yollamıştı otobüsle uyutup. Motorsiklet yollayanı bile gördüm 120 lira mı ne almışlardı adamdan koca motor için. Önerin için teşekkürler ama şiddet şiddeti doğurur, ülke de meyilliyken şiddete iyi olmaz. Ama gitar çalınmayacak haldeyse gidip tüm gücümle kafalarına geçirmeyi düşünüyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Benim bir akrabam da köpeğini yollamıştı otobüsle uyutup. Motorsiklet yollayanı bile gördüm 120 lira mı ne almışlardı adamdan koca motor için. Önerin için teşekkürler ama şiddet şiddeti doğurur, ülke de meyilliyken şiddete iyi olmaz. Ama gitar çalınmayacak haldeyse gidip tüm gücümle kafalarına geçirmeyi düşünüyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:
ben motorsiklet götürdüm hocam bir ay önce... havalar soğuk olunca sürerek getiremedim. antalyadan istanbula bana 80 tl motora da 200 tl almışlardı. (motor büyük olunca parası da fazla) hatta motor taşıma konusunda çok tecrübeliler çok profesyonelce yüklüyorlar. sırf motor götürmek için otogarda çalışan elemanlara bile rastladım.
 
Bu kargo şirketleri delirmiş herhalde 1x12 harley benton kabine 98 lira fiyat çekti yurtiçi kargo. Dedim herhalde yanlış hesapladı lavuklar, aras kargoya gittim o da 95 dedi. Noluyor anlamadım.
 
Genel olarak bu kırılma olayları kargo şirketinin adıyla alakalı değil. Çünkü gidin bi izleyin o paketler nasıl top gibi atılıyor. İzleyin ve ona göre ambalaj yapın. Bugüne kadar kullanmadığım kargo şirketi kalmadı. İçlerindeki en iyisi sürat oldu. Diğer sektörün önde gelen kargo şirketlerinde çeşit çeşit sorunlar yaşadım. Kimisinde kırık kimisinde patlak geldi.
 
Bu kargo şirketleri delirmiş herhalde 1x12 harley benton kabine 98 lira fiyat çekti yurtiçi kargo. Dedim herhalde yanlış hesapladı lavuklar, aras kargoya gittim o da 95 dedi. Noluyor anlamadım.
http://www.yurticikargo.com/urun-ve...metler/Documents/pdf/Yurtici-Fiyat-201601.pdf
şirketler arası bir fark hemen hemen yok, yurt içi takip sistemi açısından diğerlerinden bir tık önde.. kargo fiyatları her zaman belirli bir seviyedeydi, 15küsür tlye zarf gönderirken, haliyle kabinde 95 tl tutar. (ağırlık-hacim)
 
hocam ben PTT kargodan çok memnunum. hiç gitar taşımadım ama amfi ve pedal taşıdım paketlerim zayıf olmasına rağmen pakette çizik dahi yoktu.Kaç defa plastik kasa içinde muz taşıdım. bir tane muz bile ezilmedi.
 
Bu kargo şirketleri delirmiş herhalde 1x12 harley benton kabine 98 lira fiyat çekti yurtiçi kargo. Dedim herhalde yanlış hesapladı lavuklar, aras kargoya gittim o da 95 dedi. Noluyor anlamadım.

Şöyle birşey varmış yurtiçi kargo için: Gitar Kargolamak Kaç Tl

---
Samsun'dan İstanbul'a. Geçen gün de Samsun'dan Ankara'ya başka bir tweed case içinde gitar yolladım, 26 lira tuttu.
Yalnızca 12 ya da 1 ile 3 arası indirimleri var haftaiçi. Başka ekstra bir kampanya yok. 12-3 mü, 1-3 mü emin olamadım şimdi. Garanti olsun diye 2 gibi veriyorum ben. Her seferinde de hatırlatıyorum "3'e kadar olan indirimi uyguluyoruz değil mi?" diyerek.
Kilo ölçümü de olmuyor ayrıca, boyutları ölçülüyor yalnızca.
100 küsür lira vermek param olsa da olmasa da kötü hissettiriyordu gitar kargolarına, bu şekilde gayet iyi.
Ayrıca hızlandılar son dönem, akşama doğru da verseniz ertesi gün sabahın köründe ulaşıyor.
Yurtiçi kargoyu övüyormuşum gibi oldu ama hepsi aynı, hiç güvenmem ve işleyişlerini sevmem. Sadece yurtiçi bu aralar ucuz ve eskisinden çok daha hızlı.
Yarın öbürgün yine 110 lira alıp headstock kırabilir ve bizim sorumluluğumuzda değil diyebilirler. Şaşırmam.

fairieswearboots

---
 
ben de bu yakınlarda bir solid body, bir hollow body, bir de elektro klasik yolladım ptt kargo ile.. hiçbirinde hardcase yoktu, üçü de çiziksiz ulaştı yerlerine.. düzgün ve ciddi paketlemek lazım.. (birinde kargoyu teslim alan ptt elemanı tebrik etti hatta, bunu da kırabilirlerse ben bu
işi bırakırım dedi)
 
Fiyatlandırma konusunda şöyle bir dipnot geçeyim ben de. Doğudan batıya yapılan kargolar ile batıdan doğuya yapılan kargoların fiyatlandırması arasında uçurum oluyor. Mesela geçenlerde Aras kargo ile Adanadan İstanbula hardcase içerisinde strat yolladım, öğrenciyim yardımcı olur musunuz diye de rica ettim, 16 tl ödedim. Evet 16 tl. Aynı kargoyu arkadaşım teslim aldıktan 2 hafta sonra aynı şubeden benim gönderdiğim şubeye 48 tl gibi bir ücret ile gönderebildi. Bugüne kadar da Aras kargo ile Hataydan yaptığım hiçbir hardcase büyüklüğündeki kargoya 25 tl den fazla ödemedim.
 
Geri
Üst