Surat kargo gercekten garip. Gecenlerde ben de adresime gelmesi gereken kargonun dagitima iki gun sonra cikabilecegini, istersem gelip alabilecegimi soylediler. Komik olan durum, subenin iki yan apartmaninda olmasi. Almaya gittigimde kargonun 10 dk mesafedeki baska subeye gittigini ogrendim. Yuruyeyim alayim dedim ve subeye vardigimda burada oyle bir paket olmadigini, ilk subede gorundugunu soylediler. Geri dondum ilk gittigim subeye. En sonunda zorla iki subeyi konusturdum. Boylece ikinci subede oldugunu soylediler. Sabirla diger subeye geri gittim. Piskin piskin siritirken soylenen "hehe sayemizde yurumus oldunuz" sozleriyle paketimi teslim aldim. Bir daha da yolum dusmez saniyorum.
Bunun laciverti başıma geldi. Ben, gün içinde sürat kargo kamyoneti takip ettim. Oradan oraya sürüklediler adamı resmen. İçinde de peynir, tereyağı vs. yöresel ürün var. Alınmazsa, bozulur. O, ona şutladı, bu buna şutladı sonra dağıtıcının tel no aldık. Kamyonetteki eleman aha şuradayım aha buradayım çok yakın 100 metre var aramızda derken 5 km filan takip ettirdi bizi arabada küçük bebek ailecek tam rezillik yani, sonunda buluştuk. Ücreti de fazladan almışlar benim haberim yok normalde anlaşmalıymış 8-9 tl lik kargodan 20 tl aldılar. (neymiş, garanti olsunmuş. Ne kadar ücret alınacak üstünde yazmıyor mu diye soruyorum, bilmiyorum diyor. Öyle dünyadan habersiz bir kargo şirketi. Bu ekip, gelip evde beni bulamayan ekip. O zaman kargo parası olarak ne ödeyecektim ben de bilmiyorum) Ben de bilmediğim için 20 tl verdim. Sonra 7,5 tl olduğunu öğrendim. Çok sonradan gelip iade ettiler ama bir de iadeye gelmek zorunda kaldılar. Bir bulamazlarsa yandınız en az 2 gün "onların istedikleri saate" evde olmanız gerekiyor yoksa geri gidiyor kargo.
Aynı gün içinde de şube'de bulamamışlığım da var. Koca şube; kargo kabul, kargo takip, depo işleri vs vs bütün işler için sadece 1 kişi var. Herhalde az para çok iş, sıfır müşteri memnuniyeti mottosu ile çalışıyorlar.
Çevremdekilere 100 kere tembihliyorum ama arada unutuyorlar herhalde, yine bu kargo firmasıyla iş yapıyor. Bu olaydan sonra haklıymışsın dediler. Küçük ya da büyük kargo, hangi şube olursa olsun; başka kargo şirketlerinde de sorunlar yaşadım, başka kargo şirketlerinin farklı şubelerini de gördüm birisi harbi iyi çalışıyor birisi harbi kötü.. Ama sürat kargo öyle böyle değil. Ne şubeye bağımlı ne de çalışandan çalışana performansı farkettiriyor. Açık ara her şubesi her elemanı dandik. Abarttığımı düşünenler 1-2 kargo göndersin ya siz ya da alıcı mutlaka bir terslikle karşılacaktır. Bunların hepsini "diğer kargo şirketlerine göre değerlendirdikten" sonra yazdığımı unutmayın. Evet, hiçbirine güvenmiyorum, hepsi bir çok konuda çok kötü ama sürat kargo açık ara favorim. Deneyin, görün.