Gitar Ve Kullanılan Ağaçlar

Merhaba arkadaşlar bu başlığı açmamdaki neden aklıma takılan bir takım sorular. Uzatmadan hemen başlayayım.Mesela istediğimiz sounlar tizi midi bol bassı biraz daha geride olsun bu sesi elde etmek için bir gitar yaptıracaz(mesela) bu bu gitarı da mümkünse 5 parça(gövde için konuşuyorum) dan yaptırmayı düşünüyoruz bu 5 parça gövdede istediğimiz 3 farklı ağacı kullanma imkanımız varmı? bu ağaçlar ne peki hemen söyleyeyim ortada sapla bitişik olarak akçaağaçı kullanmayı düşünüyorum tellerin hemen üstünden geçtiği bölge akçaağaç olacak yani, akçaağaçın hemen sağ ve sol olmak üzere iki tarafına maun ve maunun da iki tarafına kızılağaç kullanmak istiyorum. Bu olay mümkün müdür? (sap ve klayve akçaağaç olacak) Eğer böyle bir hadise mümkün ise elde edilecek sound nasıl olur?
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Gitarın sapı chapmans ghost fret gibi olacak sapla gövde ağacının orta kısmı birleşik olacak. Gitarın şekli ise b.c. Rich mockingbird gibi olabilir. Vereceğiniz yanıtlarızı bekliyorum
 
Valla okurken yoruldum. Soundda manyetik daha belirleyici bir etkendir, hele ki isminizde ki gibi 57-66 aktif manyetik kullanacaksanız. Böyle garip şeyler denemenize de gerek yok. Ash (dişbudak) gövde ediniyorsunuz, isterseniz üstünde maple kaplama olabilir ve sorununuz toptan çözülüyor. Olmadı kızılağaç da işinizi görür.

Bu arada üstte bahsettiklerinizi nasıl yapacaksınız tam olarak?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kesinlikle evo pickup kullanacaktım. Bu arada kusura bakmayın sizi de yordum. Alder kullanmayı düşünebilirim. Ash sevmiyorum.Diğer arkadaşlarımız da yorumlarını esirgemesinler. İyi akşamlar.
 
Son düzenleme:
Yani aradığınız şey ash'de. Alder de olur ama. Alder üstü maple güzel sonuç verir. Demem o ki bu kadar maceraya gerek yok, tek parçadan yapmanız daha iyi olur, elinizde torna varsa, istediğiniz şekli zaten verirsiniz.
 
neck thru istiyorsunuz belli ki.. o durumda tek parçadan gövde olmaz zaten.. gövdenin ortası ve sap tek parça olur, gövdenin alt ve üst kısımları (kanatlar) bu parçaya yapışır.. tiz için akçaağaç iyidir.. ama yapımı zahmetli bir iş..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yani aslında kendim yapmayı düşünmüyorym öyle bir işi. Bir luthiere yaptırsam maliyeti ne olur(iyi bir luthiere). Ve tonal olarak tatmin edermi?
 
Yani aslında kendim yapmayı düşünmüyorym öyle bir işi. Bir luthiere yaptırsam maliyeti ne olur(iyi bir luthiere). Ve tonal olarak tatmin edermi?
En ucuz luthier kapıyı 3000 tl gibi bir rakamdan açıyordu ve öyle çok özel bir şey yaptıramıyordun bu fiyata ama bu fiyat eskimiş olabilir. Artık daha pahalı olmalı. Luthier'in işçiliği iyi ise hem çalım hem de tonal olarak tatmin olursun. Ama genelde özel gitar olarak yaptırılıp sonradan satılığa koyulan gitar çok gördüm hem Türkiye içi hem de yurtdışı, yani ne istediğini çok iyi bilmelisin yoksa çıkan sonuçtan memnun kalmazsın. Özel gitar yaptırmakta çok kararlı değilsen bence piyasada olan gitarlardan deneyip sana uygun olanı al daha ucuza gelir ve aylarca gitarın tamamlanmasını beklemezsin. Yurtdışında tanıdıkların varsa Türkiye de olmayan gitarları da araştırabilirsin bu da bir seçenek tabii. Bildiğime göre tona etki edenler sırasıyla manyetik -> sap ağacı -> gövde ağacı, bir yanlışım varsa deneyimli abilerimiz düzeltir.
 
Yani aslında kendim yapmayı düşünmüyorym öyle bir işi. Bir luthiere yaptırsam maliyeti ne olur(iyi bir luthiere). Ve tonal olarak tatmin edermi?

Aslında daha 18 yaşındasınız, deneyiminizin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Bence custom gitar olayına ancak gitarla çok haşır neşir olup, olabilecek bütün kombinasyonları denedikten sonra girmek lazım. Birilerinden fikir alıyorsanız, o noktada değilsiniz demektir. Sizin kararlı şekilde olabilecek bütün iyi gitarları denedikten sonra, aradığınızı bulamadığınız için custom gitara girmeniz gerekir. Olay ton da değil. Tonu alırsın, mesele konfor ve size özel olması. Klavye, elinize uygun sap profili. Belki özel bir çap kesimi, zevkinize uygun köprü ve hatta vücut yapınıza uygun askı yerleri. Yani tamamen size özel bir gitar.

Çeşit çeşit dünya güzel gitar var. Çoğu sağlam gitarist custom gitar bile kullanmıyor, esasen çok gerek de yok. Fender, Jackson, Gibson iyi gitar üreten, hakikatten çok iyi gitarlar mevcut piyasada. Şu aşamada gitar tonundan çok çalımına yoğunlaşsanız daha bile iyi olabilir. Mesele gitar değil çünkü.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar istediğim olay steve vai gibi tonlar almak(ama şimdi alacak bütçem yok) jem7 lere bakmaya çalışırım gerçekten güzel gitarlar. Son olarak sormak istediğim jem lerdeki monkeygripler in tona, sese bir etkisi olur mu. Sonuçta bir ağaç parçası eksik, sustain e etki eder mi merak ediyorum.
 
Tamam da Jem alacak paranız yok iken nasıl custom gitar yaptırıyorsunuz? Bir de bahsettikleriniz ile Jem'in de çok alakası yok. O tonlar için illa Jem'e de gerek yok, muadil olacak gitarlar bulabilirsiniz, rg550 gibi olmadı daha modern rg1570, rg2570 gibi gitarlar da başta sizi götürür. rg2570 alıp üstüne evo set takan baya kişi vardır.
 
Daha konuya başladığım ilk cümlede dedim ki custom gitar yaptıracağız(mesela)dedim, ki kaldı ki jem 7v neredeyse 10000 tl. Bu paraya rahat custom yaptırılır.
 
Geri
Üst